Connect with us

Minden ami NFL

Pozíciós rangsor – NFC East – támadók

Belekezdünk egy új sorozatba, ami az egyes divíziókon belüli erősorrendet hivatott megmutatni. Szemügyre vesszük a csoportokon belül az egyes csapategységeket és rangsoroljuk ezek alapján a gárdákat. Első körben az NFC East támadó oldala következik, holnap pedig érkezik a védelem is.

 

Irányítók

Egyik irányítóra sem mondanám a csoportban, hogy elit, mindenkivel vannak gondok. Romót tettem az élre, főleg tavalyi teljesítménye alapján. Nagyban segítette őt a kiváló futójáték, azonban aggodalomra adhat okot, hogy idén nem lesz jó futójuk (erről egy bekezdéssel lejjebb), így többet kell magára vállalnia Tonynak, ami nem szokott jól elsülni. A kicsi Manninget raktam második helyre, de ez inkább az utolsó két csapatot minősíti. Az Eagles a harmadik, ahol ha Bradford nem sérül le – amire nem fogadnék nagy tételben -, akkor parádés évük lehet és egyébként nekik van a legjobb csereirányítójuk a csoportban. A Redskins az utolsó RGIII-vel, akinek az újonc éve kiváló volt, azonban Bradfordhoz hasonlóan a sérülések keresztbe tettek neki. A cserék sorrendje Eagles – Redskins – Cowboys – Giants lenne, tehát a Giantsnek jönne legrosszabbul a kezdő QB-juk kiesése, nem sokkal marad el mögöttük a Cowboys, ahol biztos nem örülnének Weeden kezdetésének.

Futók

Az első hely itt elég egyértelmű, talán az egész ligában az Eaglesnek van a legjobb futótandeme. Murray és Mathews is sérülékeny viszonylag, azonban ha egészségesek, akkor mindketten kezdő futó szinten játszanak. Valószínűleg megosztják majd a terhelést, ezzel is csökkentve a sérülések veszélyét. A divízió többi csapata nem áll jól futókkal, Alfred Morris számai folyamatosan csökkentek az utóbbi években, azonban így is őt raktam a második helyre, mert az óriások és a kovbojok nagyon gyengék ezen a poszton. Jennings nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket tavaly a sérüléseinek is köszönhetően, ahogy az újonc Andre Williams sem, így érkezett Vereen elkapó futónak. Dallasban Murray távozásával hatalmas űr keletkezett a ligaelit támadfal mögött, igazából csak abban bízhatnak a szurkolók, hogy e mögött az egység mögött még én is 1000 yard fölött futnék, azonban én ezt nem hiszem el, így kisebb gondban is lehetnek a csoport címvédői.

Elkapók

Dez Bryant top3 elkapó a ligában a forrófejűségével együtt is, egyértelműen ő a legjobb WR ebben a csoportban és egész jó kis kiegészítőemberek vannak mögötte, Williams és Beasley sem rossz játékosok. Ha OBJ meg tudja ismételni tavalyi szezonját, ráadásul végig is tudná játszani az évet, akkor el lehetne gondolkodni, hogy őket tegyük a lista élére, mivel egy egészséges Victor Cruz azért üti a Cowboys második és harmadik számú játékosát és akkor Randle-ről még nem is beszéltünk. A Redskins jön be harmadiknak, mert többet bizonyítottak már a játékosaik, még ha DeSean Jackson rendkívül ellenszenves is számomra. Az Eagles egységében rengeteg a potenciál, szerintem Jordan Matthews és Nelson Agholor is parádés szezont fog produkálni, azonban egyelőre maradnak a divízió utolsó helyén ezen a téren.

Tight endek

Zach Ertzről már tavaly úgy gondoltam, hogy ki fog törni, ennek azonban nem jött még el az ideje, mert a blokkolási hiányosságai miatt Kellyék inkább Celeket játszatták. Jason Witten fénykorában egyedül behúzta volna ezt a versenyt, azonban már hanyatlóban van a teljesítménye, így hátrasoroltam a második helyre Escobarral együtt. A harmadik helyet a Redskins kaparintotta meg, egész sokoldaldúnak mondható a Reed-Paul páros, míg a Giantsnél Larry Donnell egész jól játszott a tavalyi szezon második felében, viszont nem várok tőle túl sokat idén.

Támadófal

A Cowboys ligaelit támadófallal rendelkezik, akikhez csatlakozott még La’el Collins is. Én nem mennék olyan messzire, hogy ez a valaha volt legjobb O-line, mivel ugyan futáshoz tényleg elképesztően jól blokkolnak, pass protectionben csak átlagosak. Az Eagles fala is egyértelműen a jobbak közé tartozik, még Mathis és Herremans elküldésével együtt is (mondjuk Mathis hiányozni fog). Barbre szerintem jól fog játszani, Gardner felől már vannak kétségeim, de ettől függetlenül ez egy kiváló egység. A Redskins lett a harmadik, de hatalmas a szakadék a sasok után. Trent Williams nagyon jó játékos, de a többiekről ez nem mondható el, Scherff sem RT-nek való, inkább guardnak, szóval lesznek itt problémák. Ha Will Beatty nem dőlt volna ki egész szezonra, akkor a Giants megelőzte volna a Redskinst, azonban mivel Flowersnek kell majd vakoldali tackle-t játszani, így nagyon is lehet félteni Eli Manninget, szerintem szenvedni fog Flowers. Pughnak is guardban lenne inkább a helye.

Összességében

A rangsorolásban az elsőnek jár négy pont, az utolsónak egy minden egyes posztnál, illetve bevezettünk egy súlyozásos rendszert is, amelyben az irányítónak 2,5-szörös, a támadófalnak 2-szeres, a futóknak és elkapónak 1,5-szörös szorzó jár, a tight endek pedig maradnak egyszeres értéken, ezek alapján a következő sorrend alakult ki:

Ezek alapján tehát a Cowboys támadóegysége a legjobb a divízión belül, második az Eagles, mögöttük végzett a Giants, majda Redskins. Holnap érkezik a védelmek összehasonlítása, maradjatok velünk!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!