Connect with us

Draft

Re-Draft 2010

Mennyire egyszerű lenne a GM-ek dolga, ha tisztában lennének azzal, mely prospectből válik jó, vagy akár elit játékos. Fantasy lenne felsőfokon. Re-draft sorozatunkban újrajátszuk az utóbbi évek draftjait (egymástól függetlenül), az adott játékosbörze csapatsorrendjét használva, de mostani tudásunkat felhasználva. Ne lepődjön meg senki, ha a 3. körös NaVorro Bowmant vagy Jimmy Grahamet, esetleg a 6. körös Greg Hardyt a top20-ban találja.

 

 

2010: 1/1 Sam Bradford, QB

Re-draft: Ndamukong Suh, DT

 

Bradford első éve jól sikerült a Ramsnél, hisz ő lett a liga legjobb újonc támadója. Ezek után azomban erős lejtmenetet vett a karrierje, a gyenge fal és a rengeteg sérülés miatt töredékét nem szolgálta meg a hatalmas újonc szerződésének. Suh ellenben nemcsak, hogy az év újonc védője volt, de négyszeres All Pro, posztja legjobbja, aki köré minden nehézség nélkül konstans top3-as defense-t építhetett volna a csapat.

2010: 1/2 Ndamukong Suh, DT

Re-draft: Rob Gronkowski, TE

 

Gronk vitán felül a liga legjobb tight endje, Megatronnal párban megállíthatatlanok lettek volna. Futás- és passzbokolásban kiváló, elkapóként zseniális, ráadásul hihetetlenül népszerű és szerethető figura, ami a Suh-korszakban ritkaságszámba ment Detroitban. Nem beszélve arról, hogy évekre megoldotta volna a TE gondokat és még akkor is olcsóbban jönne ki, mint Suh, ha csak minden második szezonját tudná végigjátszani.

2010: 1/3 Gerald McCoy, DT

Re-draft: Ugyanaz

 

McCoy karrierje kicsit lassan indult be, de mára toronymagasan a legjobb pass rusher DT a ligában, ha gyengébb játékos is Suhnál, csak nüanszokkal. Nem véletlen az a 7 éves, 95 millió dolláros szerződés, amit idén kötöttek vele.

2010: 1/4 Trent Williams, OT

Re-draft: NaVorro Bowman, LB

 

Williams egy nagyon jó tackle, de jelenleg nem tartozik posztja legszűkebb elitjéhez. Ellenben Bowman minimum top3-as linebacker (2011-13 között zsinórban három All Pro cím), míg a Redskins ILB-k távolról sem.

2010: 1/1 Eric Berry, SS

Re-draft: Earl Thomas, FS

 

Nem azért választanám Earl Thomast, mert az All Pro Eric Berryt nem tartanám sokra. Egyszerűen a limfómából nemrég kigyógyulú klasszis safety jövője még bizonytalan. Persze nem kell bánkódni, Earl Thomas jelenleg talán az NFL legjobb free safetyje.

2010: 1/6 Russel Okung, OT

Re-draft: Trent Williams, OT

Kiváncsian várom, mennyire lesz a run heavy offense-ben idén eredményes Jimmy Graham (nem nagyon). Épp ezért a Seahawks helyében a class legjobb tackle-jét, a futás- és passzblokkolásban is kiváló Williamst hoznám el az említett Graham, vagy más szárelkapó helyett.

2010: 1/7 Joe Haden, CB

Re-draft: Dez Bryant, WR

 

Évek óta nincs a Brownsban egy normális első számú elkapó, vagy ha igen, akkor eltiltatja magát egy életre. Bryanttel vannak gondok, ez kétségtelen, de az utóbbi három év legeredményesebb elkapóját így is be kell vállalni.

2010: 1/8 Rolando McClain, LB

Re-draft: Antonio Brown, WR

 

Egy playmaker a Raiders offense-ben is nagy hiányposzt, a sebessége és mozgékonysága pont olyan, amilyet Al Davis szeretett. McClain pedig akkora bukta volt az Oaklandnek, hogy rossz belegondolni.

2010: 1/9 C. J. Spiller, RB

Re-draft: Sam Bradford, QB

 

A Billsnek olyan borzalmas az irányító helyzete jelenleg (és az utóbbi években), hogy hiába rakhatnak össze egy “minden idők” védelmet, az offense (Manuel vagy Cassell) mindent tönkre vághat. Spiller nem volt rossz a Billsben, de ha Bradfordot egyben tudják tartani valahogy, akkor be kell vállalni!

2010: 1/10 Tyson Alualu, DT

Re-draft: Jason Pierre-Paul, DE

 

Alualu nem váltotta meg a világot, de erre már 2010-ben is lehetett számítani. JPP nagy szerepet játszott a Giants 2011-es Super Bowl győzelmében (16.5 sack, 86 tackle), és bár majdnem lerobbantotta a kezét, azért közel sincs hozzá hasonló kaliberű játékos a Jaguarsban (sem akkor, sem most).

2010: 1/11 Anthony Davis, OT

Re-draft: Bryan Bulaga, OT

 

Ekkortájt rá járt a rúd a 49ersre, mindkét elsőkörös választásukat az OLine megerősítésére használták. Davis nem is volt egy rossz választás, de sajnos elkapta a visszavonulási-lázat. Bulagával nincsenek ilyen gondok, talán jobb is, mint Davis, adja magát a választás.

 2010: 1/12 Ryan Mathews, RB

Re-draft: Joe Haden, CB

 

Mathewsnak bérlete volt a kórházba, így hiába hozott szép számokat egészségesen, nem volt egy sikeres biznisz az ő draftolása. Joe Haden viszont kétségtelenül az egyik legsikeresebb első köröse volt a Brownsnak és a liga egyik legjobb cornerévé vált. Jó is lenne a Chargers védelmébe egy hozzá hasonló playmaker a secondarybe, ha már a front-7 kritikán aluli.

2010: 1/13 Brandon Graham, OLB

Re-draft: Kam Chancellor, SS

 

Graham is nagy mellényúlás volt, első köröshöz képest mindenképp. Brian Dawkins óta nincs az Eaglesnek egy rendes ütköző safetyje, pedig nagyon ráférne a csapatra. A háromszoros Pro Bowler, Super Bowl győztes Chancellor ugyanakkor, ha nem is tudná maradéktalanul pótolni a legendát, minőségi utódja lenne. Panaszkodni azt hiszem, nem panaszkodnának rá.

2010: 1/14 Earl Thomas, S

Re-draft: Geno Atkins, DT

 

Ahogy az várható volt, a Legion of Boom elérhető tagjait elkapkodták (Chancellornak korai lett volna az 1/6), így Pete Carrollnak taktikát kellett váltania. Geno Atkins elit defensive tackle, pass rushban zseniális, és ha már top secondary nincs, akkor legyen az ővék a legjobb front7.

2010: 1/15 Jason Pierre-Paul, DE

Re-draft: Mike Iupati, G

 

Iupati All Pro guard, háromszoros Pro Bowler, a liga egyik legjobb futásblokkoló belső falembere. Passzblokkhoz már nem olyan jó, az utóbbi években szenvedő Giants támadófalat elnézve ez nem szempont.

2010: 1/16 Derrick Morgan, OLB

Re-draft: Demaryius Thomas, WR

 

Morgan egy konzisztensen jó játékos, de nem egy playmaker. Thomas ellenben az NFL egyik legjobb elkapója, aki Tim Tebow passzaival is rájátszásmérkőzést nyert a Broncosnak. Az elkapóhosszú idő óta hiánycikk Tennessee-ben, Thomasban sok öröme lenne az aktuális irányítónak.

2010: 1/17 Mike Iupati, G

Re-draft: Jon Asamoah, G

 

Asamoah kiegyensúlyozottabb játékos, mint Iupati. Nem olyan jó futásblokkolásban, de cserébe megbízhatóan védi az irányítót. Ha őt és Bulagát hozzá csapnánk a 2015-ös támadófalhoz, akkor a liga egyik legjobb egységéről beszélhetnénk.

2010: 1/18 Maurkice Pouncey, C

Re-draft: Golden Tate, WR

 

Egy jó center nagyon fontos, de Antonio Brown helyett kell egy igazi playmaker. Tate szintén gyors és fürge, az egyik legjobb kezű elkapó a ligában, egy Brownhoz hasonló playmaker, akit visszahordóként is lehet használni. Big Ben jobb irányító, mint Stafford, és ez Tate teljesítményén mégjobban meglátszana.

2010: 1/19 Sean Weatherspoon, LB

Re-draft: Greg Hardy, DE

 

A Falcons védelmére rá fér az erősítés, és mivel olyan igazán kiemelkedő falember már nincs a listán, behúzták a class legjobb pass rusherét. Hardy a liga egyik legtehetségesebb passzsiettetője, egyetlen probléma vele – és oka, hogy ilyen hátul kelt el – az a 26 mérkőzéses eltiltás, amit tavaly összeszedett.

2010: 1/20 Kareem Jackson, CB

Re-draft: Jimmy Graham, TE

 

Bár Owen Daniels nem egy rossz játékos, Graham azért magasabban kvalifikált TE-nek számít. Gary Kubiak több tight endes felállásokat preferáló offense-ébe is illene, tökéletes célpontot nyújtva az ekkor még csúcsformában lévő Matt Schaubnak (majd Keenumnak, Mallettnek, Fitzpatricknak és Hoyernek).

2010: 1/21 Jermaine Gresham, TE

Re-draft: Daryl Washington, LB

 

Geno Atkinst lenyúlták előlük, így muszály valahogy erősíteni a front7-t. Erre ideális lehet Dary Washington, aki brutális a második szinten és a pályán kívül is. 2013-ban 4 hetet, a teljes 2014-es szezont és vélhetőleg 4-6 fordulót a 2015-ös idényből is ki fog hagyni családon belüli erőszak és tiltott szerek használata miatt. Az Ars poetica rendben, Cincinnatiben szeretik az ilyet.

2010: 1/22 Demaryius Thomas, WR

Re-draft: Maurkice Pouncey, C

 

Kis túlással egy Super Bowl győzelembe került a Broncosnak a rossz center teljesítmény. Jelenleg pedig Gino Gradkowski a Vadlovak kezdő centere, ami egyenesen röhejes. Pouncey ellenben a jobbak közé tartozik, stabil és megbízható játékos, nagyon is megérné a Broncosnak a befektetést.

2010: 1/23 Bryan Bulaga, OT

Re-draft: Sean Lee, LB

 

Clay Matthews szeretne OLB poszton maradni, Hawk csillaga leágazóban van és az ILB a legnagyobb needje a csapatnak az utóbbi időben. Lee sokat bajlódott sérüléssel az NFL-es pályafutása során, de kvalitásai alapján első kört ért.

2010: 1/24 Dez Bryant, WR

Re-draft: Eric Berry, SS

 

Ez a baj re-draftokkal, a zseniális húzásokat az elől lévők elhappolják. Berry All Pro safety, ha nincs a rákos megbetegedése, akkor top5-ben is kimehetett volna (mint ahogy eredetileg). Szerencsére legyőzte a limfómát és az előzetes jelentések alapján előbb-utóbb visszatérhet a pályára. A ‘Boys védelmébe minden erősítés elfér, Berry ráadásul remek képességei mellett egy mentális óriás is, ami szitén hiánycikk a defense-ből.

2010: 1/25 Tim Tebow, QB

Re-draft: Victor Cruz, WR

 

Ide akár Anthony Davis is jöhetne, ha nem döntött volna a visszavonulás mellett. Nem vagyok Cruz legnagyobb híve, de tény, hogy egy többnyire szenvedő Giants offense-ben is ki tudott tűnni. Ez fontos tényező, hisz még Decker és Sanders is bent van, de Orton (vagy Tebow) jobban hasznát tudná venni (Peytonnak meg mindegy).

2010: 1/26 Dan Williams, DT

Re-draft: Alterraun Verner, CB

 

Verner a Titans játékosaként az NFL egyik legjobb emberező cornerének számított. Remekül illeszkedne a Cardinals secondaryjébe és a következő évi draft 1/5-ösével, Patrick Petersonnal a liga legjobb CB párosát alkotnák.

2010: 1/27 Devin McCourty, CB/S

Re-draft: Ugyanaz

 

McCourty a liga egyik legjobb free safetyje (nagyon jó volt ebben az évben a safety class), a 2014-es Super Bowl győztes secondary legértékesebb játékosa (ő, és nem Revis). Cornerként és safetyként is bevethető, aminek az előnyeit az idei (2015-ös) szezonban élesben is megtapasztalhatunk.

2010: 1/28 Jared Odrick, DT

Re-draft: Reshad Jones, SS

 

Ebben az időben Sean Smith és Vontae Davis volt a két kezdő CB, akiket a csapat a 2009-es első és második körében választott ki. Egyiküknek sem jött be a kaland, ezért Sam Shields helyett inkább Reshad Jonest tartanám jó ötletnek. Jones a Dolphins talán legjobb defensive backje, akit a csapat a 2010-es draft 5. körében választott ki. Erre aligha lenne alkalmuk később, így muszáj behúzni most a klassis safetyt.

2010: 1/29 Kyle Wilson, CB

Re-draft: Lamarr Houston, OLB

 

Kyle Wilson elég nagy melléfogás lett, még Rex Ryan sem tudott belőle elfogadható játékost kreálni. Houston személyében viszont végre érkezne egy potens pass rusher OLB a csapatba. Gyors, atletikus, futás ellen kiváló, tökéletesen illene Ryan sémájába (meg a későbbi Jets defense-be).

2010: 1/30 Javhid Best, RB

Re-draft: C. J. Spiller, RB

 

Bestet tönkre tették az agyrázkódások, kidobott pick lett belőle. Spiller ezzel szemben jobban bírja a strapát, passzjátéknál is használható, vele és Gronkowskival (és Megatronnal) a liga egyik legjobb offense-e lett volna a Detroiti egység.

2010: 1/31 Jerry Hughes, DE

Re-draft: Sam Shields, CB

 

Hughes a Billsben találta meg a számításait, Indianapolisban nagyon nem ment neki a játék. Nem úgy Shields, aki undraftedként a 9. legjobban fizetett cornerré küzdötte fel magát.  Davisszel együtt brutális duót alkotnának.

2010: 1/32 Patrick Robinson, CB

Re-draft: Eric Decker, WR

 

Decker kiváló volt Peyton Manninggel, és ugyanilyen remek lenne Drew Breesszel. Nem egy Graham testalkat, de egy igazi TD gyáros, Genóval 5, Tebow-val pedig 8 TD-t kalapált össze. Mára ő lenne az abszolút elsőszámú WR New Orleansban.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!