Connect with us

Minden ami NFL

Pozíciós rangsor – Rájátszás – AFC Conference – II. rész

Folytatódik a rájátszás, mégpedig két remek támadósorral és irányítóval, de összességében gyenge védelemmel rendelkező Steelers és Colts között.

 

Irányítók

​A tavalyi szezon folyamán volt szerencsénk látni egy jó kis Big Ben – Luck párharcot. Akkor Big Ben 6 TD-t és 522 yardot tett fel a táblára interception nélkül, míg Lucknak „csak” 3 TD és 400 yard jött össze, igaz 2 INT kíséretében (remek példa a védelmek minősítésére). Nemcsak e miatt a mérkőzés végett, de Roethlisberger jelenleg magasabb szintet képvisel, mint fiatal trónkövetelő kollégája. Nincs a két játékos között 2.5 pont, de mivel a Lucknak adott pluszpontokat a Steelers úgy is visszakapná az offensive line miatt, így fölösleges kiosztani őket.

Futók

A Colts első kört áldozott Trent Richardson megszerzésére, majd röpke két év után megvált a hatalmas csalódásokat okozó futótól. A helyére érkezett Frank Gore, aki extra motivált most, hogy nem 7-8 emberes box ellen kell rohangálnia. Ennek véleményem szerint meg is lesz az eredménye és legalább egy jó éve biztos lesz az egykor szebb napokat is megélt futónak. A másik oldalon viszont ott az ifjú titán, aki ha épp nem füvezik, akkor top5 futó (nem kizárt, hogy Blount csak azért ment a Steelersbe, hogy Bill Belichick utasítására kiiktassa Bellt a Pats elleni meccsről…). Bell 2014-ben 2200 total yardot és 11 TD-t szerzett és 3 mérkőzéses eltiltással kezdi meg az új szezont. A Steelers szerencséjére DeAngelo Williams remek második számú alternatíva, ezzel szemben Ahmad Bradshaw távozásával (újra nem igazolásával) nincs potens második opció Gore mögött.

Elkapók

Antonio Brown egy elit elkapó. Top3, de minimum top5 a posztján, ráadásul mögötte is igen tehetséges játékosok vannak. Markus Wheaton a maga 644 yardjával és két TD-vel korrekt második szezont produkált, az újonc Martavis Bryant pedig 549 yardot (21 yard/catch) és 8 TD-t tett a közösbe. Ennek ellenére, ha egy hajszállal is, de a Colts WR sorát jobbnak, legalábbis mélyebbnek érzem. T.Y. Hilton ha nem is egy Brown, de a legjobb elkapók közé tartozik, és az újonc Donte Moncrief is dicséretes újonc szezont produkált (444 yard, 3TD). E kettős mellé érkezett Andre Jonhson a Texansból, aki Fitzpatrickékkel is összeszedett majd 1000 yardot. Igaz, Indinapolis nem Miami, ám kellően motivált és véleményem szerint remek szezont fog produkálni. Valamint (érthetetlen módon) a Colts első körben elhozta Phillip Dorsettet, további tehetséggel megspékelve az amúgy is kiváló elkapó gárdát.

Tight end

Heath Miller még mindig jó, de már látszik rajta az az NFL-ben eltöltött 10 év. A 761 yardján és 3 TD-jén nincs mit szégyellni, még mindig Big Ben egyik legmegbízhatóbb célpontja. Ugyanakkor a Fleener-Allen páros már-már a Gronk-Hernandez duót idézi, eredményesség tekintetében mindenképp. Az 1100 kombinált yardjuk még nem is, de a fejenkénti 8 TD-jük elképesztő, ennél tavaly csak a Gronkowski-Wright duó volt hatékonyabb.

Támadófal

Mint ahogy fentebb is írtam, a Steelers támadófala egyszerűen annyival jobb a Coltsénál, hogy könnyűszerrel lehetne plusz pontokkal is honorálni. Az egységből egyedül a bal oldal guard, Foster lóg ki egy kicsit lefelé, ám a többiek kvalitásaikat tekintve a jobbak közé tartoznak, Beachum pedig tavaly közel elit szinten játszott (mindössze 19 nyomást engedélyezett). A Coltsnál egyedül Castonzot lehet kiemelni, aki jól teljesített tavaly Luck vakoldalán, ám a többiek közelebb álltak a borzalmashoz, mint az átlagoshoz. Ezen hivatott javítani az Eaglesből érkezett Herremans, sem Lucknak, sem Gore-nak nem tenne rosszat egy kis minőségi javulás.

Most, hogy végeztünk a csapatok erősségeivel, rátérhetünk a „kinek van rosszabb védelme” versenyre.

Belső falemberek (3-4 NT, DE, illetve 4-3 DT)

A Colts DLine-ja olyan, mint a fotocellás ajtó – ha emberek közeledtét érzékelik, szétnyílnak. Egyedül Arthur Jones nevezhető hasznos játékosnak, legalábbis futás ellen, illetve a harmadik körben draftolt Henry Andersonban van remény. Az újonc falembert igen sokra tartják, ha rögtön nem is, de a szezon második felére könnyen kezdő, és elnézve a társait, vezére lehet az egységnek. A Steelers valamivel jobban áll e téren. Bár Tuitt középszer, de McLendon már képes hozni egy átlagos szintet, Heyward pedig top 3-4-es end, a tavalyi szezon során 7.5 sacket szerzett.

Passzsiettetők (3-4 OLB, 4-3 DE)

Pass rush terén már jobban áll a Colts. James Harrison hiába egy állat még 37 évesen is, hiába érkezett a nyers, de nagyon tehetséges Dupree az első körben, a Mathis-Cole duót nem tudják legyőzni. Cole-nak jó szezonja volt az Eaglesben, de már 32 éves, Mathis pedig egy sérülés és teljesítményfokozó szerek miatt kihagyta az egész tavalyi évet. 34 éves már ő is, emiatt gondolkoztam +1 pontot adni a Steelersnek, de mivel a Newsome-Walden backupsor erősebb, mint a Jones-Moas/Dupree, simán nyer a Colts.

Linebackerek

A Colts LB sora az egyik leggyengébb a ligában, a Jackson-Freeman-Irving hármas jó, ha egy közepes szintet tud hozni. A Steelers egy fokkal jobb, Timmons átlagon felüli, futás ellen az egyik legjobb belső linebacker a ligában, mellette pedig ott a tavaly elsőkörös Ryan Shazier, aki sérülések miatt nem tudott eddig kibontakozni, de a Ravenses C. J. Mosleyhoz hasonló szezont várnak tőle.

Cornerback

Vontae Davis volt a 2014-es év legjobban teljesítő cornere (Chris Harris mellett), mindössze 38.8-as ratinget és 0 TD-t engedélyezett egész szezonban. Nem is kérdés, hogy ő a legjobb CB nemcsak a párosítást figyelembe véve, de ligaszinten is ott a legszűkebb elitben. Mögötte azonban hatalmas űr tátong, sem Butlerre, sem Tolerre nem egészséges kezdő pozíciót bízni. Szerencséjükre az Allen-Blake páros sem egy éleltbiztosítás, egyedül William Gay kezdő szintű játékos, ám össze sem hasonlítható Davisszel. Habár azt meg kell hagyni, a három bemutatott pick six nem néz ki rosszul.

Safety

A védelem utolsó pozícióját is a Colts nyeri, méghozzá a tavaly Tom Bradytől 2 labdát is elcsenő Mike Adams jóvoltából. A 34 éves free safety ezen felül még 3 labdát szerzett az ellenfél irányítóitól és csapata második legtöbbet szerelő játékosa volt. Mellette a tavaly még a Falcons csapatát erősítő Dwight Lowery fog kezdeni, aki korrekt kis játékos, így ez a poszt, ha nem is kiváló, de más súrolja a jó kategóriát. A Steelersnél Mike Mitchell viszi a prímet, mellette pedig vagy Shamarko Thomas vagy Will Allen fog kezdeni. Nem állítom, hogy Polamalu élete formájában volt, de nélküle elég gyászosnak néz ki az egység.

Hihetetlen, de a Coltsnak majdnem sikerült a védelmével megfordítani az állást, ami azért sokat elmond a Steelers egységének erejéről. Ez a Ravens ellen már aligha lesz elég, a Coltson pedig nagyon sokat kell még dolgozni, mert jelenleg egyedül Luck kvalitásai miatt tartanak ott, ahol.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!