Connect with us

Összefoglaló

Mit tanultunk a 3. hét után?

Véget ért az előszezon harmadik hete is, már csak egy hangyafarknyira vagyunk a szezonkezdettől. Most láthattuk a legtöbbet a kezdő csapatokat, többségük legalább egy félidőnyit a pályán tartózkodott, így van mit értékelnünk. Nézzük, mit tanultunk a harmadik előszezonhét után.

stacy

New England Patriots @ Carolina Panthers 17-16

Patriots szempontból kicsit aggasztó lehet, hogy egyik irányító sincs bomba formában. Brady második negyed végén dobott TD-je gyönyörű volt, de előtte szinte nem csinált semmit. Ha csak a mérkőzést első negyedét nézzük (amikor több futott, mint passzolt yardja volt), akkor egy kezemen meg tudnám számolni, hány first downt csinált meg Bradyvel az első csapat az utóbbi három meccsen! A két dobott interceptionből is az egyik teljesen az ő hibája volt. Garoppolo is csak statisztikailag volt jobb nála, két homály passzából is csak a Panthers védők ügyetlenkedése miatt nem lett INT. A támadófal is eléggé lyukasnak néz ki, az egyetlen igazi pozitívumot a Billsből érkezett Scott Chandler jelentette, aki Gronkkal együtt brutális párost alkothatnak majd.

 

A Panthers offense-t sem lehet sokat dicsérni annak ellenére sem, hogy Newton jól játszott. 28 átadásából 17 volt sikeres 1 TD-ért, ám négy jó passzát is elejtették, mind 1st downt vagy touchdownt ért volna. Jelenleg a Carolináé az egyik leggyengébb támadófal és minden túlzás nélkül kijelenthető, hogy a liga leggyengébb elkapó sora is. Corey Brown a hétvége legszerencsétlenebb játékosa, 4 passzt eresztett meg felé Newton, amiből csak egyet sikerült elkapnia 5 yardért. Három borzalmasan csúnya drop, kettő a red zone-ban, egyik TD-t, másik first downt ért volna. Fantasy tulajok legyenek óvatosak Newtonnal, nem hiszem, hogy ilyen körülmények között top10 fantasy QB lesz belőle.

 

Detroit Lions @ Jacksonville Jaguars 22-17

Mathew Stafford eddig hihetetlenül éles (11/15, 173 yard és 2 TD), Golden Tate-re nincsenek szavak és végre a támadófal is jónak néz ki. Az első körben megszerzett Laken Tomlinson és Manny Ramirez hatalmasat dobott a tavaly gyengélkedő OLine-on és a második körös futó, Ameer Abdullah is igen ígéretesnek tűnik. Amennyiben Waddle visszatér a baloldalra, valamint Calvin Johnson is pályára kerül, minden nehézség nélkül lehet top5-ös offense Detroitban. Meg kell még említeni Zach Zannert, a draftolatlanul érkezett fehér futót, aki eddig a legjobb futóteljesítményt nyújtotta az egész mezőnyben és minden bizonnyal kiharcol egy helyet magának az 53-as rosteren.

A Jaguars fanok is elsősorban az offense teljesítményének örülhettek. A tavalyi év legkorábban kiválasztott irányítója parádésan játszott, 245 passzolt és 38 futott yardot, valamint egy TD-t kalapált össze. Bortlesnek ráadásul volt egy elképesztő sorozata is, ugyanis zsinórban 7 darab 3rd downos kísérletet hajtott végre sikeresen. Jól olvasta a játékokat, precíz volt és összeszedett, ha kellett, lábon csinálta meg a játékokat. Ez persze a detroiti védelmet is minősíti, ahol bár hiányzott a kezdő front7-ből 5 játékos, így is kritikán alul teljesítettek.

 

Tennessee Titans @ Kansas City Chiefs 10-34

Úgy tűnik, ez sem a rookie irányítók éve lesz. Marcus Mariota semmi extrát, semmi különlegeset nem mutatott már megint, hacsak a mobilitását nem számoljuk annak. Nem volt rossz, vigyázott a labdára, de nagyjából ennyi. Szerencséjére Zach Mettenberger sokkal rosszabb napot fogott ki, de az egész offense gyenge volt. A védelmet sem lehet dicsérni, hozzá sem tudtak szagolni a Chiefs támadóihoz.

 

Alex Smith tökéletes passer ratinggel zárta a mérkőzést: 16/18, 171 yard és 2 TD került a neve mellé. Nem igazán volt nyomás alatt, ami az előtte lévő támadófalat elnézve meglepő, viszont cserébe nagyon érzik egymást a Jeremy Maclinnel, fantasy tulajdonosoknak jó lesz odafigyelni rá. A tight end, Trevis Kelce is az őt övező hype-nak megfelelően teljesít, kiegészítve Jamaal Charlesszal egy skill pozíciókban igen erős egységről beszélünk. Ha összeáll az támadófal, ezzel a védelemmel a Chiefs igen komoly playoff esélyes csapattá avanzsálhat.

 

Pittsburgh Steelers @ Buffalo Bills 19-43

Michael Vick még mindig tud passzolni! A múlt héten igazolt veterán rögtön egy 60+ yardos passzal mutatkozott be és egészen emberes teljesítményt nyújtott. Jelenleg a Steelersé az egyik legjobb backup QB a ligában, ami a tavalyi Cardinalst elnézve azért elég jó dolog. Big Ben és az első csapat nem nagyon erőltette vagy mutatta meg magát, egyedül a 4 meccses eltiltás elé néző Martavis Bryant villogott, ő 3 elkapásból 138 yardot és egy touchdownt szerzett. Viszont a Steelers védelme legalább olyan gyenge, mint amennyire előzetesen vártuk, a Bills első és második sora is játszi könnyedséggel pakolta fel a pontokat a táblára.

A Billsnél az irányítókérdés el lett döntve (Taylor nyert), ami nem lehetett könnyű, mert mind a 4 irányítójelölt remek formában játszik. EJ Manuel 7/8, 170 yard, 2 TD, Tyrod Taylor 12/13, 122 yard és egy 20 yardos futott TD, Matt Sims 5/5, 65 yard és egy TD, Matt Cassel pedig 6/7 38 yardért. A Dolphinstól elhozott TE, Charles Clay is remekelt, egyedül a védelem nem hozza még a tavalyi szintet, de Rex Ryan, ha mást nem, ez biztos orvosolni fogja.

 

Minnesota Vikings @ Dallas Cowboys 28-14

Teddy Bridgewater ott folytatja, ahol az előző szezonban abbahagyta, nagyon ígéretes szezon előtt áll a Vikings. Adrian Petersont továbbra sem láttuk a pályán, de így is két futott TD-vel nyerte meg a meccset a Minnesota. Cordarrelle Patterson továbbra sem tényező, a két éve berobbant játékosból a jelek szerint nem lesz több egy returnernél.

 

Dallasban is bizakodhatnak, ezzel az offense-szel bármeddig eljuthatnak. Romo ihletett formában, látványosan és eredményesen játszik (5/8, 2 TD), a dallasi támadófal meg olyan szinten elit, hogy McFadden 9 yardos átlaggal futott mögötte. Lehet Jerry Jonesnak lesz igaza, és nem kell futó, bár egy Fred Jacksont én megnéznék itt egy jó kis veterán minimumért. A védelem egyelőre nem az igazi, de Gregory is hatalmas fogásnak tűnik, Hardyval együtt durván jók lehetnek a szezon második felére.

 

Atlanta Falcons @ Miami Dolphins 9-13

 

A mérkőzésről helyszínileg tudósítottunk, melyet itt olvashattok!

 

Washington Redskins @ Baltimore Ravens 13-31

 

Jelenleg úgy néz ki, a Redskins lesz az 1/1-es- Kirk Cousins nem egy kezdő kaliberű irányító, a Suggsnak dobott interceptionje megmagyarázhatatlan, majd rögtön utána jött egy elhagyott snap. Igaz dobott egy TD-t, de az egy felpattanó, lesipuskás elkapás eredménye, nem az ő érdeme, összességében gyengén játszott.

 

A Ravensnél a védelem továbbra is jól néz ki, a front7 a liga egyik legjobbja lesz az előttünk álló idényben. Offense terén is kényelmes a helyzet, jelenleg top3-as fal dolgozik Flacco előtt, egyedül az elit irányítón múlik, mit hoz ki belőle. Steve Smith még mindig elképesztő, 36 évesen sem érnek a nyomába.

 

A mérkőzés legizgalmasabb jelenetei mégis többnyire a játékidőn kívül zajlottak, több durvaságot is láttunk, az előbb említett Smith-t kizárták a mérkőzésről, Harbaugh pedig átsprintelne a pályát, hogy Gruden arcába ordibálhasson.

 

New York Jets @ New York Giants 28-18

 

Azzal, hogy Geno Smith-t kiütötték, végre egy masszív jó szezonja lehet a csapatnak. Fitzpatrick nem egy elit QB, de egy jó védelemmel és jó futójátékkal megáldott csapatot normálisan el tud menedzselni. A Giants ellen 127 yard és 2 TD volt a termése, jó az összhang közte, illetve a Decker-Marshall páros között (fantasyban is lehet hozzájuk nyúlni bátran a középső körökben). A védelem is jónak néz ki, Leonard Williams sérülése nem komoly, fellélegezhetnek a Jets szimpatizánsok.

Giants oldalon nem sok öröm van a boldogságra, Eli eddig borzalmasan játszik, vele és Beckhammel is vigyázzanak a fantasy tulajdonosok. A támadófal gyenge, a védelem sem az igazi, nem érzem, hogy megfoghatnák a Cowboyst vagy az Eaglest.

 

Cleveland Browns @ Tampa Bay Buccaneers 31-7

 

Nem játszott Johnny Manziel, így jóval kevesebb felhajtást kapott a mérkőzés. McCown jól játszott, 17/23, 117 yard és 2 TD, INT nélkül, ha eddig esetleg kérdés volt a kezdő pozíció, már biztosan nem az. A Browns futókkal továbbra is vigyázni kell, bárki kaphat labdát, és a tavaly remek szezont futó Andrew Hawkins sem egy fantasy életbiztosítás. Ettől függetlenül persze kifejezetten eredményes lehet az offense, McCown egyelőre inkább a Bearses időket idézi.

Tampa Bayben ugyanakkor egyelőre semmi sincs a helyén. A védelem gyenge, a támadófal katasztrófa, Winston 0-s QB (nem passer) ratinggel zárt nyomás alatt. 6/15, 90 yard és egy INT nem túl acélos, ahogy a benyelt 6 sack sem az. Doug Martin viszont jól játszik, remek újonc szezonját idézi egy-egy megmozdulása.

 

Chicago Bears @ Cincinnati Bengals 10-21

 

Cutler előtt továbbra sincs támadófal, amit jól mutat, hogy a tavalyi év leggyengébb pass rushával rendelkező Bengals folyamatosan nyomás alatt tudta tartani. A védelem sem az igazi, viszont úgy tűnik, Lamarr Houstonnak fekszik az új védelmi séma.

 

A Bengalsnál Dalton jól játszot a nyaksérüléséig, Jeremy Hill pedig csodálatos. Körülbelül ennyi az annyi, a hétvége egyik legunalmasabb, leglagymatagabb meccsét játszotta egymással a két csapat.

 

Philadelphia Eagles @ Green Bay Packers 39-26

 

Ha számítana az előszezon, akkor az Eagles Super Bowl esélyesnek tűnne. Az első félidőben szerezték mind a 39 pontjukat és kicsit több is lett volna, ha a rúgó Codey Parkey nem sérült kicsit. Így “Timmy” Tebow próbálkozott két kétpontossal, de se lábbal, se kézzel nem tudta megoldani a helyzetet, könnyen lehet, hogy mégsem éri meg a végső keretszűkítést. Sam Bradford tökéletes volt, 10/10, 121 yard, 3 TD mindössze egy negyed alatt. Ha egészséges tud maradni, akkor egyértelműen nagy vásárt csinált vele Kelly és az Eagles.

 

A Packers oldalán Rodgers egyáltalán, de a kezdő támadósor sem nagyon játszott a sérülésektől félve. Azért Randall Cobb így is ráijesztett a szurkolókra, de nem komolya a sérülése, akár az első fordulóra is visszatérhet. Hundley egy értékelhető csereirányítónak tűnt, de egyébként a Packers oldaláról sok következtetést nem lehet levonni a kezdők pihentetése miatt.

 

Seattle Seahawks @ Sand Diego Chargers 16-15

 

A Seahawks támadófala sem jobb, mint a Bearsé vagy a Bucsé volt sőt, valahol a Rams szintjén lehetnek. A Chargers pass rusha szétszedte a eeattle-i OLine-t, Wilsonnak legtöbbször gondolkodni sem maradt ideje, 46% passzpontosság TD nélkül. Cserébe a második körös Tyler Lockett ismét parádézott, ezúttal egy puntot hordott vissza TD-re, vagyis 3 mérkőzés alatt ez volt a 2. return TD-je.

 

A Chargers oldalán egyelőre az 1/15-ös Melvin Gordon csalódás, Danny Woodhead és Branden Oliver is jobban teljesít nála, utóbbinak ráadásul volt egy 70 yardos elkapott TD-je is. Rivers is jól játszott, elkapói közül Steve Johnsonnak volt a legjobb napja, 4 elkapásból 64 yardot termelt.

 

Indianapolis Colts @ St. Louis Rams 24-14

 

Luck most a kevésbé futball istenes formáját vette elő, de így is összejött 160 yard és egy Andre Johnson TD, valamint a magyar származású Tyler Varga is megszerezte első touchdownját. Adam Vinatierinek is nagy napja volt, 3/3 mezőnygólok terén, melyből az egyik 55 yardos volt, valamint egy sikeres onside kicket is végrehajtott.

 

A Ramsnél Nick Foles parádésan játszott, több szép kimozgása volt és egy zseniális, 44 yardos TD passzt is kiosztott. A védelem teljesítménye közepesre sikerült, nem igazán tudták Luckot nyomás alatt tartani, valamint egy buta defensive holding miatt visszafújtak egy interceptiont is.

 

San Francisco 49ers @ Denver Broncos 12-19

 

Colin Kaepernick egyre inkább kezd hasonlítani Tim Tebowra: passzolni nem tud, viszont zseniálisan fut. Szemléltetésképp, 40 yarddal futott többet, mint passzolt. Carlos Hyde ellenben remekül futott, NaVarro Bowman 2 sackkel és 7 tackle-lel tért vissza, hogy legyen minek örülni Friscoban. Manningnek sem volt jó napja, egy TD-t érő átadását Thomas elejtette, majd dobott egy interceptiont is. Ami mellesleg kabaréba illett, ugyanis a labdát megszerző Kenneth Acker úgy döntött, eldobja a játékszert anélkül, hogy bárki hozzáért volna.

Szerencséjére a labda kipattogott (kis segítséggel), de így is borzasztóan szerencsétlen megmozdulás volt. A Denveri védelemnek ennél jóval szebb megmozdulásai voltak. A liga legjobbjának tartott DeMarcus Ware – Von Miller pass rusher duó mindkét tagja szerzett sacket, előbbié ráadásul safetyt ért. Valamint az idei elsőkörös választott Shane Ray is beköszönt egyszer.

 

Houston Texans @ New Orleans Saints 27-13

 

Brian Hoyer kiharcolta magának a kezdő pozíciót és egy szolid meccsen, 7/11, 82 yardos statisztikát, illetve egy fél touchdownt hozott össze. Volt ugyanis egy DeAndre Hopkinsnak dobott labdája, ami érzésem szerint elkapás volt, ugyanis birtokolta a labdát, pusztán áttette egyik kezéből a másikba. A bírók végül nem adták meg, lehet ezen vitatkozni, az elkapás attól még szép volt. Hoyer lelkes és jó lesz vele az offense, a tavalyi egységnél mindenképp.

 

A Saintsnél nem játszottak sokat a kezdők, Brees csak 6 passzt eresztett meg. Brandon Cooks az abszolút elsőszámú elkapó, tőle remek számokat várhatunk a szezonban, az újonc Marcus Murphy pedig mindent megtett a keretben maradásért. 43 futott és 64 elkapott yardjával ő volt a legeredményesebb Szent.

 

Arizona Cardinals @ Oakland Raiders 30-23

 

Carson Palmer visszatért Oaklandbe és annyira elkapta a nosztalgia, hogy csak fekete mezes játékosnak volt hajlandó dobálni. 8/22, 103 yard és 2 INT került a neve mellé (valami borzalmasan homály dobások után), viszont a második számú elkapóvá előlépett John Brownnak volt egy igen szép elkapása.

 

A másik oldalon Derek Carr sem parádézott, a dobott inteceptionjét nem lehet megmagyarázni. Viszont az újonc Amari Coopert nagyon érzi, régóta hiányzott egy ilyen kaliberű elkapó Oaklandbe. A védelemben Khalil Mack pusztított, a tavalyi 1/5-ös játékos 2 sacket és egy kiharcolt fumble-t jegyzett egy negyed alatt, hogy a siettetésekről és hitekről ne is beszéljünk. Elképesztően játszott, nem lehet rá szavakat találni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!