Connect with us

Összefoglaló

Kickoff game összefoglaló

Az éjjel hivatalosan is kezdetét vette az NFL szezon a nyitómeccsel, melyen a New England Patriots 28-21 arányban legyőzte a Pittsburgh Steelerst, továbbjavítva ezzel az aktuális bajnok mérlegét a Kickoff mérkőzéseken 10-2-re.

 

A mérkőzés előtt ünnepélyesen felavatták a hivatalos bannert, mely a címvédő előző szezonbeli sikerét hirdeti. A felhajtás elég látványosra sikeredett, a himnuszt megelőzően pedig az eddigi 4 Lombardi-trófeával vonult be a Patriots Hall of Fame-jének három tagja (Ty Law, Troy Brown, Willie McGinnest) és a tulajdonos Robert Kraft.

Tom Bradyt ez az egész felhajtás meg szezonkezdet eléggé felspanolta (vagy csak megörült annak, hogy most hosszú idő után kivételesen nem látja Roger Goodellt).

https://vine.co/v/eFBE9V5XhXO

A hazai szurkolók viszont a negyedik negyedre már hiányolták a komisszáriust.

https://vine.co/v/eFz10M3FLFi

Antonio Brown pedig egy ilyen hajkölteménnyel köszöntötte az új szezont.

brown-hair

A találkozó első támadását a Steelers vezette, akik elég gyorsan megtalálták a Patriots gyengéjét. DeAngelo Williams futásaival hamar világossá vált, hogy ez a futás elleni védekezés még mindig a gyengébb egységek közé tartozik, ráadásul az első támadássorozat során a Patriots ismét elvesztette Dominique Easleyt, aki egyébként nem is tért vissza már a pályára.

 

A támadássorozat viszont pont nélkül zárták a vendégek, hiába építették fel az egész drive-ot Williamsszel és rövid passzokkal, csak field goalig jutottak el, ám a Jaguarstól szerzett rúgó, Josh Scobee 44 yardról kihagyta.

 

A Patriots első drive-ja nem volt túl hosszú életű, így jöhettek fel ismét Roethlisbergerék, akiknek ismét meg volt a lehetősége a vezetés megszerzésére. A beharangozóban is felhívtuk a figyelmet arra, hogy a Malcolm Butler – Antonio Brown párharc lesz a meccs egyik kulcsa. Az első komolyabb csörtéjüket Brown nyerte – szó, mi szó Butler védekezésére sem lehet panasz.

A Steelers azonban ezt a drive-ot is pont nélkül zárta, így jöhetett fel ismét a Brady által vezetett New England offense, akik előhúzták a kalapból, a már jól működő Edelman-Gronk duó mellett Dion Lewist is. Elég könnyedén végigmasíroztak a pályán, aminek a végén Rob Gronkowski elkapásával megszerezték a vezetést a hazaiak. 7-0

Érdemes külön kiemelni, hogy a Steelers védelem mennyire vette komolyan Gronkot.

COlceBvU8AASSdd

A Steelers ezután a saját ritmusával ismét eljutott a pontszerzés kapujába, de a Patriots védelme megint sikeresen megállította a Pittsburgh támadását, így ismét field goal kísérlet következhetett. A már korábban egyszer hibázó Scobee ezúttal 46 yardról hagyta ki. Ezzel ő lett az első olyan kicker 1970 óta, aki egy mérkőzésen egymás után két mezőnygólt hagy ki. Erre mondjuk nem került volna sor, hogyha a Steelers elkapója, Hayward-Bey nem lép ki a pályáról, miközben elég egyszerű TD-elkapást jegyezhetett volna.

https://vine.co/v/eFuQHxLHjDB

Bradyék ezt követően ismét végigmentek a pályán, értelemszerűen ismét Edelman volt a legkeresettebb célpontja az irányítónak a támadás folyamán, aminek a vége Gronk második TD-je lett. 14-0

A félidőt megelőzően még egy támadásnyi ideje volt a Steelersnek. Ennek a drive-nak a végén már sikerült pontokat felrakniuk a táblára, Scobee harmadjára már értékesítette 44 yardról.

 

A nagyszünetet követően ott folytatta a Patriots, ahol abbahagyta. Végigrobogtak a pályán, melynek a végén Scott Chandler szerezte meg első TD-jét új csapatában. 21-3

 

Két és fél negyed alatt rájöttek a Steelersnél, hogy gyümölcsöző lehet, hogyha Brownt egyre gyakrabban keresik labdákkal és habár rövid yardos szituációkban Butler viszonylag jól tartotta az elkapót, a mélységi játékoknál elég alaposan megverte őt Brown. Azt a Brownt, aki már a szünetre elérte az 50 yardot öt elkapásból, így ez zsinórban a 33. meccse volt, ahol ezt sikerült elérnie. A második legtöbbel Odell Beckham, Jr rendelkezik, kilenc ilyen meccsel.

 

A Steelers megtalálta a Pats gyengéjét és egy touchdown + sikeres két pontos kísérlet (veszélyes az a 33 yardról rúgott extra pont) után 21-11-re zárkózott, majd a védelem 3 and outtal leparancsolta Bradyéket és folytathatták a vendégek a felzárkózást. Big Benék nagyon elkapták a fonalat, többek közt ilyen parádés elkapásokat mutattak be.

https://vine.co/v/eFzAdYuIVuh

A drive végén ismét Scobee került főszerepbe, aki ezúttal 24 yardról nem hibázott. 21-14

 

Érezhető volt, hogy a Patriots gépezete az előző drive-ban kissé megakadt és mivel egy labdabirtoklásra csökkent az előny, így ha esetleg megint three and outtal jönnek le, akkor necces lehet a vége. Ezt persze lehet csak mi gondoljuk bele, ugyanis ismét igen magabiztosan vonult végig a Pats a Steelers védelmén. Vagyis gyakorlatilag Gronk egyedül.

Majd ezzel az elkapással ismét két labdabirtoklásnyira nőtt a Patriots előnye. 28-14

Ezután Big Benék igyekeztek minél gyorsabban, minél többet haladni, aminek az eredménye egy interceptionnel végződő drive lett, amit Duron Harmon szedett le. Innentől kezdve gyakorlatilag eldőlt a találkozó, a végén még a fantasy-tulajdonosok örülhettek Antonio Brown elkapott TD-je miatt, aki 9 elkapásból 133 yarddal zárt. 28-21

 

A Brown-Butler matchuphoz hozzátartozik, hogy mind a 9 elkapást Butler őrzése alatt szerezte Brown, összesen 10 labda ment felé, ami a corner oldaláról nézve elég rossz arány. A Patriots szurkolókat megnyugtató tény, hogy ennél nehezebb matchupja nem nagyon lesz Butlernek.

 

Ez volt Tom Brady 161. győzelme a New England kezdő irányítójaként, aki ezzel megelőzte Brett Favre-ot az egy csapat kezdő qb-jaként szerzett győzelmeket tekintve.

 

Gronk öt elkapást jegyezhetett, ezek során a következő emberek fogták: Robert Golden, Senki, Will Allen, Senki, Terence Garvin.

 

Patriots meccs nem múlhat el botrány nélkül, most éppen a headsetgate fog beindulni, ugyanis a mérkőzés végén Mike Tomlin, a Pittsburgh vezetőedzője arra panaszkodott, hogy az első félidőben nem egymást hallották a Steelersnél a headseteken keresztül, hanem a New England-i rádiót.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!