Connect with us

Fantasy

Fantasy Stock Watch #2

fantasystock

Carlos Hyde 30 pontos parádéjával véget ért az idei fantasy szezon első hete, így máris jelentkezünk új sorozatunkkal, a Fantasy Stock Watch-csal, amelyben az előző hét eseményeit dolgozzuk fel, és megmondjuk a tutit azzal kapcsolatban, hogy kit érdemes felvenni a waiverről. Bár fantasyben soha nem jó érzés veszíteni, de talán az első heti vereséggel járunk a legjobban, hiszen ilyenkor még viszonylag hatékonyan szemezhetünk az első héten még gazdag eresztésű szabadügynök listáról.

 

QB

 

Marcus Mariota (Titans)

 

Mint ahogy azt a forduló előtt is említettem, Mariota legit lesz idén. Bár nem fog mindenkinek olyan könnyen 4 TD-t dobni, mint a Tampának, de a Titans menetrendje egészen kedvező, és ha az újonc fenn tudja tartani a lendületét, úgy előbb-utóbb a Flacco és Manning tulajok is elgondolkodhatnak Oregon büszkeségén. A következő körben a Jets által megégetett Browns következik, kiváló kilátásokkal.

 

Tyrod Taylor (Bills) 

 

A Bills az első fordulóban igencsak megrázta magát, és gyakorlatilag domináltak a Colts ellen, aminek nem kis része volt a Taylor által mutatott stabil játéknak, ami fantasy országban 16 pontot eredményezett. Arról még nem vagyok meggyőződve, hogy a run-heavy Buffalóban konzisztens 15-20 pont közötti eredményekkel fog-e előállni az irányító, így egyelőre inkább spekulatív addként látom magam előtt – amennyiben van a kispadon hely, jó befektetés lehet.

 

RB

 

Chris Johnson (Cardinals)

 

Ki gondolta volna, hogy 2015-ben arról fogunk beszámolni, hogy CJ2K az eheti waiver egyik legnépszerűbb ajánlata lesz? Ellington sérülését követően CJ egészen ügyesen játszotta végig a meccset, így érthető Arians nyilatkozata, melyben biztosította a backet arról, hogy benne látják a megoldást Ellington hiányában – a friss hírek szerint a kezdő futó sérülése nem olyan súlyos, 2-4 hét kihagyásra számíthat. Véleményem szerint az újonc David Johnson Ellington helyettesítésébe egyelőre nem fog érdemben beleszólni, a Saints ellen futó snapet nem is kapott, de a szezon előrehaladásával jó eséllyel folyamatosan növekedni fog a szerepe.

 

Ronnie Hillman (Broncos) 

 

A Broncos offense a Manning-éra egyik leggyengébb teljesítményét nyújtva 0 TD-vel zárta a nyitómeccset, ami nem jó jel a csapat támadóit játszatóknak. A legkellemetlenebb előjelek CJ Andersont érintik, aki egyrészt ugyanannyi snapet kapott, mint cseréje, Hillmann, csak épp kevesebb yardot termelt belőle, ráadásul sérülést is szenvedett. Egyelőre nem tudni sokat a sérülés súlyosságáról, de mivel a következő meccsét csütörtökön játssza a Broncos, így Ronnie jó eséllyel egészen nagy szerepet fog kapni a remélhetőleg javuló támadófalból.

 

Danny Woodhead (Chargers)

 

Személyes üdvöském, a jelenkor legjobb fehér futója már az első héten bizonyította, hogy a Chargers támadógépezetének fontos eleme, 62 yardot és 2 TD-t tett le az asztalra. Bár ezt a teljesítményt nem fogja minden héten megismételni, de úgy látszik, hogy idén nem csak a passing downokon fog játékba avatkozni, hanem ő fogja elvégezni a gólvonal körüli munkákat (mindkét TD-jét így szerezte), ami gyakorlatilag befixálja az RB2 pozícióba a futóposzton nem mély fantasy csapatokban.

 

WR

 

James Jones (Packers) 

 

Kötelező waiver add, ez egyértelmű: Jones tökéletes összhangban van Rodgersszel, de egyelőre továbbra is hármas számú elkapó, aki jó eséllyel nem fogja tudni megismételni ezt a teljesítményt a következő hetekben, hiszen mind Cobb, mind Adams bele fog csípni a pontszámába. Pesszimista játékosok máris retteghetnek a green bay-i elkapó commitee-től, amelyben lehetetlen lesz majd megjósolni, hogy Rodgers éppen kit fog nagyon szeretni. (Saints elkapók tulajdonosai ismerhetik az életérzést).

 

Cole Beasley / Terrance Williams (Cowboys) 

 

Dez Bryant kiesésével (várhatóan 4-6 hétről beszélhetünk) jelentős mennyiségű Romo-passz szabadult rá a piacra, amit Witten egyedül nem fog tudni átvállalni, így a kiegészítő Cowboys elkapók kiváló termelésre számíthatnak a következő fordulókban. Bár Williams jobb pontszámokat szerzett ezen a héten (TD-elkapása is volt), a tavalyi év második felében mutatott formáját átmentve Beasley akár a slotból indulva is teljesen legit WR2 / Flex opció lehet. Amennyiben valamelyik Dallas elkapó elérhető a waivereden, akkor felvételük mindenképpen ajánlott, véleményem szerint Beasley – Williams sorrendben.

 

Brandon Coleman (Saints) 

 

A megtizedelt Saints elkapósor üdvöskéje, az újonc Coleman már első meccsén is elfogadható teljesítményt hozott 40 yardjával és 1 TD-jével, és ami talán még fontosabb, a Saints valamennyi három WR-es felállásában a pályán volt. Egyelőre még nem biztosan kezdethető játékos, de Stills és Cooks példáját követve valós reményekkel bízhatunk abban, hogy az öregecske Colstont kiszorítva egyértelmű második opcióvá növi ki magát.

 

TE

 

Austin Seferian-Jenkins (Bucs)

 

 

20 pont feletti teljesítményével Jenkins kiérdemelte, hogy a TE-hiányos csapatok megmentőjeként ajánljuk, persze azzal a fenntartással, hogy a csúnyán betliző Tampa játékosait kellő óvatossággal kell játszatni. Viszont ilyen rosszul csak nem fog még egyszer játszani Winston, a közhely szerint pedig az újonc irányítók imádják a biztonsági célpontként szolgáló tight endeket, így ASJ a következő fordulókban is számíthat a passzokra.

 

Ladarius Green (Chargers) 

 

Alacsony kockázatú, rövid távú megoldásként csak ajánlani tudom Greent, aki Gates hiányában még három hétig sütkérezhet Rivers kegyeiben. A Lions ellen bizonyította, hogy minőségi opciót jelent (74 yard – 1 TD) a Chargers offense-ben, de ettől függetlenül nem gondolom, hogy Gates visszatérésével érdemi fantasy szerepe lesz, legjobb esetben is egy teljesen kiszámíthatatlan Allen-Fleener szituáció kialakulására számítok, minden tulaj szomorúságára.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!