Connect with us

NCAA

Heisman watch – week 3 edition

Túl vagyunk a harmadik játékhéten is, és bátran kijelenthetjük, hogy ez volt eddig a legélvezetesebb, legkaotikusabb és legjobb hétvége az idei college foci szezonban. Kikapott a második kiemelt Alabama és a hatodik kiemelt USC is, így bőven lesz változás a csapatok erősorrendjében, akárcsak ebben a listában is. Nézzük, ki hova került a 3. hét végére:

 

1. (4.) Trevone Boykin (QB, TCU): nem kellett olyan sokat várni, végre eljött a forduló, amikor is Boykin – megelőzve az összes futót – áll az első helyen a Heisman-trófea legnagyobb esélyesei között. A Southern Methodist Mustangs ellen meghúzta a ravaszt, és egymaga 504 yardot (454 passzolt és 50 futott) ért el, melyhez további 6 TD (5:1) is párosult. Ezt vártuk tőle már két hete is. Remélhetőleg, a Texas Tech ellen is ilyen ihletett formában fog focizni, mert akkor hasonlóan jó kis highlight videó fog összejönni, mint ezen a héten.

https://www.youtube.com/watch?v=-eHhjOa3F2Q

(0:50-nél érdemes jól figyelni)

2. (9.) Leonard Fournette (RB, LSU): a kilencedikről a második helyre? Igen. Fournette ezen a napon is foghatatlan volt, 228 futott yardot és 3 TD-t pakolt fel és 11 elvétett szerelést erőszakolt ki a szebb napokat is látott Auburn ellen. Így, a szezonban két meccs alatt már 387 yardnál és 6 TD-nél jár a másodéves sztárfutó. Ezzel, az újabb lehengerlő teljesítményével, maga mögé utasította a SEC-en belüli vetélytársait, és kimondva vagy kimondatlanul, az egyik legesélyesebbé vált a Heisman-trófea elhódításáért folyó harcban, hiszen szinte egymaga tartja életben az LSU támadóegységét és playoff álmait.

 

3. (3.) Nick Chubb (RB, Georgia): a Bulldogok ezen a héten is nyertek, most éppen a rivális South Carolina Gamecocks csapatát verték laposra, egy 52-20 arányú győzelem során. Chubb ebből a sikerből is alaposan kivette a részét, 159 futott yard és 2 touchdown fűződik a nevéhez. Elég nagy dilemmát okozott, hogy ő vagy Henry legyen a harmadik, de mivel Chubb – szerintem – nélkülözhetetlenebb a csapata számára, mint alabamai vetélytársa, így megelőzte őt a listán. Egyébként, ha így halad a srác, Athénban (nem a görög fővárosban) hamar el fogják felejteni Gurley nevét.

4. (1.) Derrick Henry (RB, Alabama): simán kijelenthetjük, hogy a hét vesztese a 2. kiemelt Alabama, hiszen meglepetésre, sikerült idén is kikapniuk a 15. kiemelt Ole Miss-től idén is, így zsinórban második párharcukat bukták el. Henry-re azonban nem lehet panasz (szemben a támadó koordinátorral, Lane Kiffin-nel), hiszen szépen dolgozott a Rebels védelme ellen, 23 futásból 127 yardot (5,5 YPC) és 1 hatpontost ért el. Elég domináns volt ezen a játéknapon is, de ha több labdát kapott volna, nem csúszott volna három helyet a listán, és akár a Roll Tide sem kapott volna ki.

5. (6.) Jared Goff (QB, California): az ötödik helyen köszön be a jövő évi 1/1-es (jelölt), Goff, aki most éppen az egykoron rettegett Texas Longhors ellen vezette 45-44-es győzelemre a Golden Bears csapatát. Sokan már az új Aaron Rodgers-ként tekintenek rá, amit ugyan kicsit túlzónak érzek, de valóban ő a legjobb QB az egyetemi ligában (akárcsak Rodgers az NFL-ben). Goff erre a hétre is megőrizte 70 százalék feletti passzpontosságát, melyhez 3 TD is párosult, illetve 268 yard a levegőben. Az utóbbi statisztika nem tűnik túl izmosnak, de nála még mindig nem ez a legérdekesebb, hanem a pályán nyújtott játéka, ami zseniális és mindenki más fölé emeli.

 

6. (2.) Corey Coleman (WR, Baylor): a héten a Baylor szabadnapos volt, így Coleman sem lépett pályára. Csúszott négy helyet, de jövő héten, a Rice ellen újra megmutathatja, hogy miért került két hét után a második helyre.

 

7. (-) Myles Garrett (DE, Texas A&M): Garrett visszatért a listára – a múlt heti felejthető produkciója (1 tackle) után –, köszönhetően az Aggies 44-27-es győzelmének a Nevada Wolf Pack felett, melyet 102 591(!!) néző tekintett meg. Nyugodtan kijelenthető, hogy megint csak nem emberként focizott, hiszen 3,5 zsákolást ért el és a megszerzett 7 szereléséből 4(!) yardveszteséggel járt. Néha tényleg úgy tűnik, mintha egy profi defensive end eljönne szórakozni egy szombati NCAA meccsre, meggyepál néhány támadó falembert, aztán elégedetten távozik. Nem biztos, hogy lesz ellenfele a SEC-en belül az év védője címért folyó harcban, de lehet, hogy az egész FBS-en belül sem.

8. (-) Will Fuller (WR, Notre Dame): egy új elkapó a listán, ezúttal a Fighting Irish támadóegységének legstabilabb és legjobb játékosa, a sztárelkapó, Fuller. Komoly összeget mernék tenni rá, hogy a 2016-os Draft-on első körös lesz, hiszen már a tavalyi, másodéves szezonjában is elképesztő volt (1094 yard, 15 TD), és idén is elég komoly formában játszik. Legutóbb a Georgia Tech védelmét alázta 131 yarddal és egy touchdown-nal, így tartja a meccsenként kb. 130 yardos átlagát, és már 5 datab hatpontosnál tart. A Notre Dame szezon eleji kezdő irányítója, Malik Zaire kidőlt az egész évre, azonban ez sem vetette vissza a sztárelkapó formáját. Könnyen lehet, hogy legközelebb már Coleman előtt lesz a listán.

9. (8.) Carl Nassib (DE, Penn State): a Nittany Lions legjobb védője maradt a listán, azonban eggyel hátrébb kellett soroljam, hiszen nem végzett akkora rombolást, mint az előző héten tette. Így is összejött 4 tackle – melyből 1,5 yardveszteséggel járt – és 1 sack, amivel már összesen 5 van neki, és holtversenyben a második az NCAA mezőnyében, éppen Garrett mögött. A Penn State ebben a szezonban eddig 9 pontot kap átlagban meccsenként, ez nagy részben köszönhető a jó passrush-nak, így Nassib-nek is.

10. (5.) Ezekiel Elliott (RB, Ohio State): nagy zuhanás következett be Zeke esetében, de ez nem feltétlenül az ő hibája, inkább a gyengén játszó Buckeyes támadósornak. Az irányítók rotálása, valamint Braxton Miller jelenléte továbbra sem segít a futó Heisman-esélyein, ami ezen a meccsen is jól megmutatkozott. 23 futásból 108 yardot sikerült elérnie, és touchdown nélkül maradt. A futásonkénti átlaga megint csak nem volt az igazi, de elmondható, hogy az egész offense szenvedett a 20-13-as győzelem során. Nagyon várom, hogy Urban Meyer-ék megtalálják a legjobb módját Elliott (fel)használásának, hiszen ő legalább olyan tehetséges futó, mint a fentebb említett kollégái, mindenképp nagyobb szerepet kellene neki adni, ha meg akarja védeni a bajnoki címét az OSU.

https://vine.co/v/ePBaOg5UPg5

 

Akik az ajtó kopogtatnak: Dalvin Cook (RB, Florida State), JuJu Schuster-Smith (WR, USC), Chad Kelly (QB, Ole Miss)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!