Connect with us

Fantasy

Fantasy Stock Watch #4

fantasystock

WEEKLY WAIVER

 

QB

 

Michael Vick (Steelers)

 

 

Ha nem lennének ezek a fránya sérülések, akkor a szezon előrehaladtával egyre nehezebbé válna QB-ket ajánlani, hiszen az igazán kapós idén berobbanó jelöltek (mint pl. Tyrod Taylor) nagyon gyorsan elkelnek. Big Ben kiesésével azonban úgy gondolom, hogy egy egészen reális opció nyílt meg a waiveren: bár Vick sem vált fiatalabbá, és a Rams elleni beugrása sem volt annyira kiemelkedő, azért azt nem szabad elfelejtenünk, hogy az NFL egyik legjobb támadógépezetét örökölte meg, amelyben egy közepes irányító is képes lehet szárnyalni – 4-6 hétig.

 

RB

 

Lance Dunbar (Cowboys)

 

 

A Cowboys egészen pontosan azt a stratégiát vette elő Weedennel, amire számítottunk: futás és check-down passzok kifulladásig. Mután a Falcons felismerte ezt az elképzelést, ráálltak a futás elleni védekezésre, azonban Weeden így sem vállalkozott hosszú passzokra, és folyamatosan Beasley és Dunbar keze alá dolgozott. Dunbart ebben a felállásban gyakorlatilag nem futóként, hanem scrimmage mögött felálló elkapóként kellene kezelnünk, de ne szégyelljük magunkat, amikor RB-ként állítjuk be a Falcons ellen 100+ yardot és 10 elkapást szerző játékost.

 

Bilall Powell (Jets)

 

Chris Ivory törékeny egészsége egészen a második hétig bírta: az eddig is viszonylag sok lehetőséget kapó Powell gyakorlatilag végigjátszotta az Eagles elleni meccset, 7,5 pontot hozva a konyhára. Ez az eredmény nem különösebben lenyűgöző, de ne felejtsük, hogy a gyorsan felhalmozott hátrány gyorsan lekorlátozta a futási lehetőségeket, pedig a Jets igazán szívesen fut, ha van rá lehetősége. Powell felvétele egyet jelent Ivory állapotának folyamatos monitorozásával, de ennyi áldozatot igazán megtehetünk, hiszen jó matchup esetén Powell-lel egy kiváló RB2-t állíthatunk a kezdőnkbe.

 

Thomas Rawls (Seahawks)

 

A waiverputtony legmélyére nyúlva a Seahawks UDFA futójával találkozhatunk, aki a Bears elleni mészárlás során – Lynch hiányában – 100 yard fölé merészkedett. Bár a Seahawks backfieldjével kapcsolatosan bőven vannak bizonytalanságok (mennyire súlyos Lynch sérülése?, miért rossz Lynch? most akkor nem Fred Jackson a backup?), de egy kis szerencsével könnyen lehet, hogy igazi főnyereményre tehetünk szert Rawls személyében, úgy látszott, hogy a Hawks nagyon bízik az újoncban.

 

WR

 

Kenny Britt (Rams)

 

 

Bár a Rams támadóoldala nem feltétlenül az a társaság, amiből szívesen szemezget az egyszerű fentezista, Britt idei teljesítménye mellett nem lehet elmenni. A kosok egyes számú elkapója az utóbbi két hétben kétszámjegyű pontszámmal zárt, és úgy látszik, hogy Nick Foles egészen a szívébe zártat Brittet, amit a Steelers elleni 10 target is jól bizonyít. Bár az eheti Cardinals elleni matchup nem ideális, de Britt pont az az elkapó lehet, akit kezdőink bye weekjét viszonylag nagy magabiztossággal kezdethetünk.

 

Devante Parker (Dolphins)

 

Spekulatív pick, de gondoljunk arra, hogy OBJ is valahol ebben a kategóriában lehetett tavaly ilyenkor. A sérüléséből felépülő újonc egyre többet van a pályán, és ott pedig egyre magabiztosabban mozog, így egészen jó kilátásaink lehetnek a szezonra. Ráadásul a Dolphins aktívan keresi a játékost a labdával, Tannehill 7 átadást (köztük a meccset lezáró drive utolsó 2 passzát) küldött az elkapó felé – az ilyen jellegű adatokat érdemes lesz majd összenézni Rishard Matthews statline-jának alakulásával.

 

Marvin Jones (Bengals)

 

Kicsit talán fura is itt látni Jonest, aki egészséges idényeiben bizonyította, hogy nagyon simán WR2 teljesítményt tud nyújtani, mégis lefelejtődött a draft boardokról. Az egyetlen aggályt talán a Bengals formája jelenthette, azonban látva Daltonék játékát, amiatt sem kell különösebben aggódnunk, hogy túl sok jelentkező lenne a fantasy pontokra, jut itt mindenkinek. Rodgers 5 TD-t passzolt a jövő héten érkező Chiefs-nek, és bár Dalton nem biztosan tudja hozni ezt a szintet, a matchup mindenképpen egészségesnek tekinthető.

 

TE

 

Gary Barnidge (Browns)

 

A Jordan Cameron távozásával keletkezett TE-űrt végül a veterán Barnidge hivatott betölteni Clevelandben, amit a Raiders ellen 16 pontos meglepetéssel ünnepelt meg a játékos. Bár ezt az eredményt könnyen foghatjuk a TE-k ellen legtöbb pontot engedő oaklandi védelemre, úgy látszik, hogy egész jó kapcsolat van kiépülőben McCown és Barnidge között, ami elég lehet ahhoz, hogy pl. Gronk bye weekjén egy jó nagy adag optimizmussal fel tudjuk küldeni a játékost a bizonytalan Chargers D ellen.

 

Coby Fleener (Colts)

A Colts tight end helyzetét fantasy szempontból viszonylag könnyű elemezni: amennyiben Allen vagy Fleener sérült, úgy a másik játékos teljes nyugodtsággal kezdethető, azonban ha mindketten aktívak, akkor nincs az a Fabiano, aki megmondja, hogy épp melyik TE fog vállalható pontszámot szerezni. Allen egyelőre sérüléssel küszködik, Luck pedig a Titans elleni meccs 4. negyedében megrázta magát, így adott a lehetőség, hogy a Patriots ellen összeroppanó Jags D ellen megbízzunk Fleenerben (persze csak ha Allen nem épül fel vasárnapig).

 

STOCK UP

 

Steve Smith Sr. (WR, Ravens)

 

Nincs itt semmi látnivaló, Steve Smith megcáfolt minden kritikát, és egyedül a hátára vette az egész csapatot. Bár lehet, hogy visszavonulási ajándékként ez a Ravens nem fog gyűrűt hozni, de a csapata egyetlen épkézláb elkapójaként nem szabad nem játszatnunk. Sem eltrade-elnünk. START

 

Andy Dalton (QB, Bengals)

Dalton megugrotta a Dalton-vonalat, azaz kimondhatjuk róla, hogy a liga azon QB-jei közé tartozik, akik jobbak Daltonnál. Három meccs alatt 8 TD/1 INT, elfogadható sorsolás, kimagasló fegyverek, és jó eséllyel valakinek a padján ül: óriási win-win cseréket lehet kezdeményezni a vörös irányítóért. TRADE ALERT

 

Karlos Williams (RB, Bills)

A Bills üdvöskéje szépen csendben mindhárom mérkőzésén TD-t szerzett, és ami talán ennél fontosabb, simán lejátszotta a pályáról McCoyt. Bár azért abban nem lehetünk biztosak, hogy ez a szezon végéig így marad, most boldogan eladhatjuk az aggódó McCoy-tulajoknak! SELL HIGH

 

Adam Vinatieri (K, Colts)

Nem feltétlenül gondoltam volna, hogy kickerekkel fogok foglalkozni, de a biztonság kedvéért megemlíteném, hogy semmi értelme nincs eldobni az öreg Vinatierit bárki másért, az eddigi pontszáma az elképesztően indokolatlan statisztikai torzítás eredménye, lesz még Colts field goal a világon! START

 

STOCK DOWN

 

Ben Roethlisberger (QB, Steelers)

 

Big Ben kiesésével az 5. legmagasabban draftolt QB-tól is elbúcsúzhatunk 4-6 hétre. Ez azonban nem feltétlen jelenti azt, hogy a csapatunkból is búcsúztatnunk kéne Bent, ugyanis visszatérése majd pont a playoffban jelenthet segítséget, ráadásul egy potenciális vetélytársunkat segítenénk, ha a waiverre engednék a Steelers QB-t. Ha van egy icipici hely a padunkon, és nincs elit csere QB-nk, akkor KEEP.

 

Justin Forsett (RB, Ravens)

 

A tavalyi év legjobb YPC mutatóval rendelkező futója idén csak szenved, pedig az előtte lévő fal továbbra sem tűnik rossznak. A Ravens egyre inkább elmenő szezonját elnézve könnyen előfordulhat, hogy az edzői stáb egy idő után előveszi a fiatalabb RB-ket, így Forsett feltámadására nehezen számíthatunk. SELL LOW

 

Roddy White (WR, Falcons)

Két 0 pontos hét egy elméletileg kezdő elkapótól, aki tapasztalt veterán, csapata nagyon szívesen passzol, és 3-0-val áll? Szinte hihetetlennek tűnik, de Roddy relevanciája megszűnni látszik, és bár egészen biztosan fogunk tőle még idén kétszámjegyű meccset látni, ne mi legyünk azok, akik ezt az alkalmaz keresik. SELL LOW

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!