Connect with us

Hír

Megbünteti-e a Seahawks Chancellort?

Nehéz döntés előtt a Seattle Seahawks. Kam Chancellor nélkül 0-2-vel állnak, szükségük van az amúgy remek szerződéssel rendelkező safety játékára, de ha túl finoman bánnak vele, precedenst teremthetnek.

chancellor

 

 

Chancellor a jelenlegi kontraktusát csak két éve írta alá és még három év maradt hátra belőle. Most évi 7 millió dollárt kap, ami nagyságrendileg a 7. legjobb a ligában, és Dashon Goldsont leszámítva csak nálánál jobb játékosok keresnek többet. Épp ezért érthetetlen a holdout (ha csak szerződés strukturálásról van szó, akkor meg végképp).

 

A csapattulajdonosok sem nézik ezt jó szemmel, a mondhatni bevett szokás, hogy a játékosokkal szerződésük utolsó évében ülnek le egyeztetni. Senki sem szeretné, ha a Seahawks engedne a safetynek (eddig nem tette), mert ezzel láncreakció indulna be és érvényes, hosszútávú szerződéssel rendelkező játékosok kezdenének holdoutolni. Ez igazság szerint senkinek sem lenne jó, de most jön a trükkös rész. Mit tegyen a Seattle?

 

Az nem módi, hogy az önmagát kihisztiző Chancellor csak úgy meggondolja magát és visszajön játszani. Vagyis ez rendben van, de ezért bizony büntetés jár. A ‘Hawks már visszatartotta a safety két mérkőzésre járó keresetét, azaz 535 ezer dollárt és megvan a joguk arra, hogy kb. 1.1 millió dolláros büntetést is kiszabjanak a játékosra a kihagyott edzőtábor miatt (30 ezer dollár / nap). Ráadásul a 2013-as, 5 milliós aláírási bónuszból is visszakövetelhetnek egy adagot. Ez azt jelenti, hogy több mint 2,1 millió dollárnyi büntetést szabhatnának ki jog szerint a játékosra.

A csapatok általában megbocsájtják a training camp holdoutokat a veterán játékosoknak, de ez az ügy már az alapszakaszra is kiterjedt. A Seahawks nehéz döntés előtt áll, hisz vagy elnézi Chancellor viselkedését és enged neki, vagy a körmére néz. Előbbi esetén Michael Bennett rögvest készen állna, hogy benyújtsa hasonló igényeit, utóbbinál pedig könnyen szakítás (trade) lehet a sztori vége.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!