Connect with us

Összefoglaló

TNF összefoglaló, Redskins@Giants

Egy elég egyoldalú meccset hozott a Washington Redskins New York-i vendégszereplése, melyet végül a hazai Giants nyert 32-21 arányban, megszerezve ezzel idei első sikerüket.

 

A Redskins vezethette az első támadást, de már ekkor látszott, hogy ez bizony nem a vendégek estéje lesz, ugyanis egy elég sima three and outot követően a special team lépett pályára, akik először elég messzire juttatták saját célterületüktől a játékszert, azonban egy büntetés miatt meg kellett ismételni a rúgást. Az ismétlés pedig már kevésbé sikerült jól, Rashad Jennings blokkolta a puntot, majd a labda a Washington endzone-jában kötött ki, ahol végülis kipattant oldalra, így csak safety lett.

 

A Giants egy négyéves sorozatot tört meg azzal, hogy 2011 után ismét safetyből szerzett pontot.

 

Ezt követően jöhettek Manningék, akik szintén elég ötlettelenül kezdtek és viszonylag hamar, pont nélkül kulloghattak le a gyepről. Majd jött Cousins, akinek ha egy ellenfél ellen nagyon nem megy, akkor az a Giants. Eddigi három fellépése során 7 interceptiont dobott és két fumble-t erőszakoltak ki tőle, mindemellett összesen egy darab TD-t számolhat ellenük.

 

Ezt a statisztikát igyekezte Cousins kozmetikázni, kisebb-nagyobb sikerekkel.

 

A tizedik INT-ig nem jutott el, azonban a hatpontosai számát sikerült javítania a negyedik negyedben, megszerezve Giants elleni második TD passzát. Chris Thompsont találta meg az irányító, majd egy sikeres kétpontos kísérletet is végrehajtottak, igaz ekkorra már eldőlt a találkozó, mivel ezzel is csak 25-14-re tudták kozmetikázni a rézbőrűek az eredményt.

 

Cousinson egyébként nem volt nagy nyomás, egész meccsen mindössze egyszer sackelték, azonban a Morris (6 futás, 19 yard) – Jones (11 futás, 38 yard) párost tökéletesen semlegesítette a Giants védelme, így kihúzva a Redskins támadások méregfogát. Ebből kifolyólag az irányítónak is többet kellett vállania, ami inkább nem sikerült, mint igen.

 

A történethez az is hozzátartozik, hogy amikor még esélyük is lett volna felzárkózni a negyedik negyed elején, akkor Matt Jones egészen érthetetlen módon a first downt jelző tábla elhagyása után nekiállt legénykedni és elejtette a labdát a Giants 1 yardos vonalán.

 

A találkozó végén azonban egy elég szép visszahordás köthető a Redskins nevéhez, amellyel kialakult a 32-21-es végeredmény.

 

De hogy szó essen a Giantsről is. Eli Manning 170-edszer kezdett zsinórban a Giantsben, ami a jelenleg aktív irányítók közt a leghosszabb sorozat. Ezt remek teljesítménnyel, 2 TD-vel és eladott labda nélkül zárta. A futójáték itt sem ment különösebben: Rashad Jennings (11 futás, 32 yard), Andre Williams (14 futás, 29 yard, TD), Shane Vereen (6 futás, 23 yard). Egyik számsor sem túl veretes, azonban Williams teljesítménye bíztató lehet a jövőre nézve, hiszen ilyeneket is tud.

 

Ha pedig már Giants, akkor nem lehet megkerülni Odell Beckhamet, akinek ugyan ez egy kevésbé jól sikerült meccse volt, mégis 7 elkapásból 79 yardot és egy ilyen TD-t szerzett.

 

Akinek nagy napja volt, az inkább Ruben Randle, aki szintén 7 elkapásból, szintén egy TD-t szerzett annyi különbséggel, hogy ő 119 elkapott yarddal zárta a találkozót. (És az ő TD elkapása hosszabb volt.)

 

A Redskinsnél ismét napirendre kerülhet az a kérdés, hogy ki legyen a kezdő irányító, de véleményem szerint még mindig Cousins a legjobb rosteren lévő QB-jük, függetlenül Colt McCoy előszezonbeli ígéretes produkciójától.

 

A Giantsnél viszont úgy néz ki helyreálltak a dolgok, harmadjára már nem kaptak ki 10+ pontos előnyből. Az NFC East megnyerésére még mindkét csapatnak esélye van (és talán a Giants a legesélyesebb… ?), hiszen az Eagles legfeljebb ugyanannyival fog állni, mint ők, a Dallas pedig inkább a jó szerencséjében bízhat, mintsem Brandon Weedenben.

 

Jövő héten a Redskins pont a Phillyt fogadja, míg Manningék Buffalóba kirándulnak.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!