Connect with us

Összefoglaló

Vasárnapi finomságok

A meccsek felét már megénekeltük csereirányítók és klasszisok írásunkban, most pedig következzen a maradék összecsapás. Napi második összefoglalónkban a szorosabb meccsekkel foglalkozunk, levonunk pár tanulságot és kitekintünk a jövő felé is.

 

Houston Texans 17 @ Carolina Panthers 24

 

A két erős védelemmel jelentkező csapat párharcán várható volt, hogy az dönt, melyik irányító tudja támadóegységét egy elfogadható szinten tartani és minimalizálni a labdavesztéseket. Ez a Cam Newton vezette Pathers lett miután SuperCam megmutatta, hogy nagydarab elkapók nélkül is tud TD-t passzolni. Itt:

 

És ha kell akkor maga repül be a célterületre:

 

Persze először még Malletnek is volt válasza:

 

Aztán viszont már csúnyán eladta a labdát:

 

A Panthers még a sérülések és Olson gyengélkedése mellett is az NFC South fő esélyese, de nem lennék meglepve ha a tavalyihoz hasonlóan idén is negatív mérleggel nyernék a csoportot. A Texansnál pedig bebizonyosodott, hogy nem Hoyer volt a fő probléma, mert Mallett egyáltalán nem megbizhatóbb. A rájátszást nem tartom reális célnak a csapatnál.

 

Seattle Seahwks 17 @ Green Bay Packers 27

 

A Packers megbosszulta a tavalyi vereséget, de a játék egyik csapat részéről se volt meggyőző. Rodgers éles és továbbra is MVP formában van, de Adams meg se közelíti Nelsont, valamint a védelem továbbra se életbiztosítás sajtfejű oldalon. Amíg a regnáló MVP így játszik, addig mindenesetre magasan az NFC esélyese a csapat, mivel bármikor képes akár Richard Shermanre is ekkora TD-ket dobni (persze James Jones is kellett hozzá).

 

A Hawks aztán a második és harmadik negyedben összekapta magát és szép drive-okat vezetett, de a még megsérülő Lacy ellenére is a Packers fordult előnnyel az utolsó percekre, hogy aztán Elliott egy ilyennel zárja le a mérkőzést:

 

A Pete Caroll vezette gárdát a 0-2-es kezdés ellenére se írnám le, de nem lesz könnyű dolgok a továbbiakban sem.

San Diego Chargers 19 Cincinnati Bengals 24

 

Dalton vezérletével a Bengals elég meggyőzően játszik ennek a szezonnak az elején is. A vörös hajú irányító rendre megtalálja célpontjait a célterületen:

 

Vagy azon kívül is, még ha nem is szokványos elkapókról van szó:

 

Rivers pedig rekordot döntött:

 

A Bengals az akadozó futójáték ellenére is győzött, így pedig a csoportban továbbra is őrzik az első helyet, a Chargers pedig hiába küzdött, nem bírt erősebb ellenfelével, pedig az ilyen meccsek sokat jelenthetnének Riverséknek.

Tamba Bay Buccaneers 26 New Orleans Saints 19

 

A Saints azok után, hogy sokáig legyőzhetetlen volt otthon, most már jó ideje csak nevetség tárgya a Dome-ban. Ráadásul ezúttal az 1/1-es vezette Tampa verte meg őket hazai pályán, ami egyáltalán nem hízelgő egy építkező csapat számára. Persze amíg a csapat vezére, a sokáig megingathatatlannak hitt Brees ilyeneket csinál, addig ne csodálkozzunk:

 

Na meg ilyeneket:

 

A két csapat valószínűleg a csoport utolsó helyét fogja eldönteni egymás közt, egyelőre nem látni, hogy melyikük tudná utolérni a Panthers, Falcons duó bármelyikét is.

 

Saint Louis Rams 10 @ Washington Redskins 24

 

A Rams tovább folytatja érdekes sorozatát, hogy egy nagyszerű bravúrt egy bődületes leégés követ. Most éppen a sokak által 1/1-esnek kikiáltott Redskins kalapálta el őket, pedig még Morrist is szabadnapossá nyilvánították.
Persze minek Morris, ha van Matt Jones is:

 

 

A mérkőzés egyébként elég langyos és eseménytelen volt. A Rams se védő, se támadóoldalon nem volt a helyzet magaslatán, ezt pedig a Redskins nagyszerűen használta ki. Az NFC East gyengeségének köszönhetően pedig akár még a továbbjutásra is pályázhat a csapat.

 

Baltimore Ravens 33 @ Oakland Raiders 37

 

Az első mérkőzések alapján ez a végkimenetel még viccnek is erős lett volna, de láss csodát az NFL-ben egy hét alatt ennyit változik a világ. A múlt héten reménytelen Raiders offense 37 pontot pakolt fel annak a Ravens D-nek, amely a Peyton Manning vezette Broncostól még csak touchdownt se kapott. Tette mindezt a legnagyobb természetességgel. Ha kellett Murray futott:

 

Ha kellett Carr:

 

És hát megvillant Cooper is:

 

A Raiders, Carr és Cooper vezetésével végre olyan dolgokat mutatott, amit sokan vártunk ettől a duótól, még ha a védelem egyelőre nem is képes elkapni a fonalat. A Ravensnél pedig úgy tűnik nagyobb problémák vannak, mint hogy Smithen kívül nincs Flacconak elkapója.

 

Miami Dolphins 20 @ Jacksonville Jaguars 23

 

A Dolphins a szezon előtt sokan érdemesnek tartották arra is, hogy a Patriotsot letaszítva az AFC trónjáról a csoportot simán húzza be. Nos, egyelőre ez egyáltalán nem tűnik reális feladatnak miután a második héten a félelmetes Jaguárokba is beletört a bicskájuk. A megállíthatatlannak harangozott védőfaluk eddig mindössze egyetlen sacket tud felmutatni és még Bortles is vidáman ficánkolt köztük:

 

 

Nem gondolom, hogy mindig ilyen rosszul fog játszani a Miami, de egy olyan csapatnak, amely rájátszásreményeket táplál, illik két meccsből legalább egyszer elfogadhatóan játszania és ez se most, se múlt héten nem sikerült. Ráadásul a friss hírek szerint belső feszültség is tapasztalható a csapaton belül.  Az ellenfelek pedig nem a legacélosabbak voltak.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!