Connect with us

Playoff Ranking

Playoff Ranking Week #4

PR

 

Cefre a továbbiakban nem tud playoff rankingot írni, így én veszem át tőle a stafétát. A szezon negyedénél nem is a lista elején a legélesebb a harc, hanem leghátul az 1/1-ért, végül csak hosszas vívódások után lett meg a “győztes”. Az első 4 helyezett egyértelmű, mögöttük viszont kaotikus a helyzet. A hosszú körmondatok rankingja következik:

 

1. (1.) Green Bay Packers

Az ilyen meccsek nem csak arra jók, hogy tetszőleges mémeket/képeket lehessen gyártani, hogy melyik irányító hányszor dobott interceptiont reggel, illetve az előző évszázad óta. Hanem leginkább arra, hogy a nem teljesen fanatikusok is észrevegyék, hogy a Packers nagyon nem csak Rodgersből áll, hanem komoly védelem is van mögötte (4,3 sack és 17.8 engedett pont meccsenként).

 

 

2. (2.) New England Patriots

Bye week alatt igen nehéz lenne őket előrébb mozgatni, így hogy az eddigi éllovas nyert, nem is sikerült, de azt megjegyezném, hogy ha én írtam volna év elejétől a rankingot, akkor a „bajnok magabiztosan játszva veretlen” elv mentén nálam ők lennének legelöl, így viszont maradnak itt. A szezon előtt még barátságtalannak tűnő 5. és 6. heti idegenbeli meccsek (@Cowboys, @Colts), mára már közel sem tűnnek kétesélyesnek…

 

3. (4.) Cincinnati Bengals

A védelem “horzsol”, de most nem is ez a lényeg, hanem hogy Dalton 4 hét után teljes joggal szerepel az egyébként még meglehetősen korai MVP-esélyesek listán. 123,0-s passer ratingjénél csak Rodgers jobb, 9 TD, 1 INT, parádé. Vasárnap a korai idősávban fogadják a Seattle-t, hazai pályán ők az esélyesebbek, de győztes helyett inkább underre tegyünk.

 

4. (5.) Denver Broncos

Manning lassan egy teljes meccsre szabad kezet kap, és csinálhatja amihez ért, de még így is majdnem annyi labdát adott el, mint ahány touchdown passzt adott (6-5). A védelem viszont a hátára vette a csapatot, és a korábbi évek próbálkozásai után, lehet ez lesz a siker receptje.

 

5. (7.) Atlanta Falcons

Dan Quinn megérkezett a városba, és megtanította a Falconst nyerni. Kell hozzá egy Freeman is és a magabiztosságát lassanként újra összegyűjtő Ryan, de ez a Falcons ezzel a sorsolással már most bye week esélyes. Egyedül a Panthers áll pozitív mérleggel a hátralévő ellenfelek közül.

 

6. (3.) Arizona Cardinals

Ez a vereség nem most fog fájni igazán, hanem a 16. és 17. héten, amikor a Green Bayt és a Seattle-t fogadják egymás után. Nyerhettek volna, ha kicsit normálisabb a playhívás a végén és/vagy ha Palmer nem dob homályokat, de összességében ettől a Ramstől nem szégyen kikapni.

 

7. (8.) New York Giants

Ha ciklus van, hát ciklus van. Viccet félretéve, amíg Romo nem tér vissza a 11. héten, és legalább döntetlenre állnak a Dallasszal, addig őket érzem esélyesebbnek a csoportban.

 

8. (6.) Indianapolis Colts

De csak azért ők, mert mégis ki másnak kéne itt szerepelnie az AFC South-ból. Nagy a káosz a Colts háza táján is, de a gyenge csoportjuk egyelőre megmenti őket.

 

Wild Card

 

9. (9.) Carolina Panthers

A sorsolás könnyebbik része megvolt, most jön a nehezebb 3/4 a szünet után. Josh Norman második interceptionjét vitte vissza TD-re, ezzel nála több hatpontost – Newtont leszámítva – csak Ted Ginn szerzett a csapatban. #kuechlywho

 

10. (-) New York Jets

Nyertek, ezen a héten ennyi is elég volt az AFC-ben egy Wild Card helyre. Ezt a Miamit nem volt nagy bravúr megverni, de a győzelem az győzelem, a 3-1 pedig 3-1. A védelem egész ijesztő, és Sheldon Richardson még csak most fog visszatérni eltiltásából. Már várom október 25-ét, amikor Patriots-Jets meccsre kerül sor, legtöbb yardot szerző offense vs. legkevesebb pontot engedő defense.

 

11. (12.) Seattle Seahawks

Újabb hétfő esti rangadó egy NFC North-beli ellenfél ellen hazai pályán, és már megint a bíróktól hangos a net. Ahelyett, hogy arról szólnának a hírek, hogy a védelem két meccsen 3 pontot kapott, hogy Chancellor visszatérésével a védelem már a tavalyi formáját idézi (10 Lions drive: 8 punt, 1 fumble, 1 FG), hogy Wilson nem csak simán varázsló, de minél nagyobb nyomás alá helyezik, annál jobban játszik, és annál szebb dolgokat csinál. Illetve, hogy meddig juthat a csapat azzal az egyelőre elhibázottnak tűnő koncepcióval, hogy mindenkit megfizetnek, kivéve a támadófalat, ami aztán ennek megfelelően még a közepesen gyenge szinttől is fényévekre van.

 

12. (10.) Pittsburgh Steelers

Jól kiszúrt velem az AFC, mert a Jetset leszámítva minden eddig 2-1-gyel álló csapat kikapott, így nagyjából pénzfeldobással marad a Vasas a listán.

 

 1/1 Miami Dolphins

 

Igen erős volt a verseny, hisz nyert a Bears, a Saints és a Ravens is, a Lionsba pedig nem szívesen rúgnék még egyet, a bírók már megtették. A 49erst nem lenne hiteles nyitásként idetennem, így végül a Dolphins kötött ki itt ezen a héten, köszönhetően a csapatnál uralkodó káosznak, hangulatnak, edzőváltásnak, és az egészen rendkívüli 0/16-os statisztikának, amit 3rd és 4th downoknál hoztak össze.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!