Connect with us

Beharangozó

Premium Selection #7

premium-selection

 

Elérkeztünk az NFL hetedik játékhetéhez, ahol első ránézésre nincs sok eget rengetően jónak tűnő párharc. Fun fact: az 5 veretlen csapat mellett (ami rekord egyébként 6 hét után) csupán 5 olyan van a ligában, amelynek pozitív a mérlege. A meccsek megtippelése mellett a fogadóirodák spreadjeire is teszünk egy ajánlást.

 

Most csak egy mérkőzéssel foglalkozunk hosszabban, mégpedig a Jets@Patriots szuperrangadóval, amit a Kandallóban is vetítünk 18 (!!) órától.

 

New York Jets @ New England Patriots (18.00)

 

Egyértelműen a hét meccse, a veretlen és bombaformában játszó Patriots fogadja az ősi ellenség Jets csapatát, akik ráadásul most vannak a legjobb állapotban az utóbbi éveket figyelembe véve. A héten ez az egyetlen meccs, ahol két pozitív mérleggel rendelkező csapat játszik egymással. A héten a Patriots social media csapata el is kezdte a trash talkot, felelevenítettek egy hírhedt jelenetet korábbi találkozójukról:

Névtelen

 

A Jets csak egy vereséggel rendelkezik és övék szinte minden mutatóban a legjobb védelem. Egy rendkívül agresszív védelem Todd Bowles legénysége, a legtöbbet használt felállása a Cover 0 blitz és a Cover 1 blitz. Előbbit 5 csapat nem is használt eddig egész évben, a Jets pedig kétszer olyan gyakran használja, mint az utána következő csapat. A legkevesebb pontot engedik a ligában, a red zone-ban is ők a leghatékonyabbak, a legkevesebb yardot engedik játékonként, passzonként is a legkevesebbet és még naphosszat sorolhatnám. Brutálisan jó védelemről van szó, jelenleg a legjobb az NFL-ben.

 

De ne feledkezzünk meg arról, hogy kik vannak a túloldalon. A jelenlegi legjobb támadósor Tom Brady vezetésével. Annyira nem dominánsak a számok alapján, mint a Jets a védelmek versenyében, azonban a Pats szerzi a legtöbb pontot meccsenként és teljesen dominálják ellenfeleiket, de őket nem hiszem, hogy bárkinek is be kell mutatni.

CR4C6llUkAAdSR4

 

És mi történik akkor, amikor a legjobb védelem a legjobb támadósorral találkozik a hetedik héten vagy azt követően? 1970 óta 16 ilyen alkalom volt, ebből 11-et a legjobb védelmek nyertek, most zsinórban ötöt, legutoljára a Seahawks verte a Broncost a Super Bowlban. Na de mi van akkor, amikor Tom Brady találkozik a legjobb védelemmel a hetedik héten vagy azután? Mindig Brady nyer, szám szerint hatból hatszor.

 

A túloldalon a Jetsnek sokat kell futtatnia majd a labdát. Ennek két oka is van. Egyrészt Ivory az egyik legjobb futó jelenleg a ligában és a fal is jól blokkol neki, tehát az az, ami működik. Másrészt Bill Belichick eddig hétszer készítette fel csapatát Fitzpatrick ellen, ebből hatot be is húzott. Ami viszont érdekesebb, hogy 20 turnovert erőszakolt ki Fitzmagicből. Szoros meccsre számítok Patriots győzelemmel, de a 7,5 pontos előnyt soknak érzem, így a Jets +7.5-öt fogom megtenni.

 

jetspats

 

Buffalo Bills @ Jacksonville Jaguars in London (14.30)

 

Ezen a héten ismét korábban kezdődik a vasárnapi meccsnézés, már fél háromtól élvezhetjük kedvenc sportágunkat. A Jaguars már szinte hazai pályának érezheti a Wembley gyepét (itt is nagy veréseket kapnak, utóbbi két meccsük pontkülönbsége 27-73) és még legalább 2020-ig játszanak itt évente egyet (minimum), opciós joggal 2025-ig. A Billsnél pedig nem lesz Tyrod Taylor, Sammy Watkins, Percy Harvin, Karlos Williams és Kyle Williams sem, így rengeteg lesz a futás a Billstől, hiszen EJ Manuelre nem lehet sokat bízni. Kisebb meglepetést szimatolok és a Jaguarsra teszek, a +4.0-s spread pedig így különösen tetszik.

 

billsjags

 

Tampa Bay Buccaneers @ Washington Redskins (18.00)

 

Ezt a mérkőzést gondolom elég kevesen fogják figyelemmel követni, de az fog nyerni, aki jobban tudja futtatni a labdát. Várhatunk interceptionöket is szép számmal, hiszen mind Jameis Winston, mind Kirk Cousins jeleskedik ezekben (ketten együtt 15-nél tartanak idén). A Redskins védelme jobb, így rájuk teszek, a -3.0-s spread ezzel együtt jöhet.

 

bucsskins

 

Atlanta Falcons @ Tennessee Titans (18.00)

 

Mariota térdsérülése nem jött rendbe, így Mettenberger fog kezdeni a Titansnél, aki így megpályázhat valamilyen kezdő QB posztot a ligában egy esetleges jó teljesítménnyel. A Falcons csúnyán beleszaladt a késbe a Saints otthonában, azonban nekem ott is ők tűntek a jobb csapatnak, de hát a sok turnoverrel aláásták a sikerüket. Könnyedén behúzzák a meccset, a -5.0-s spread nagyon is tetszik.

 

falconstitans

 

New Orleans Saints @Indianapolis Colts (18.00)

 

A Colts jobban nézett ki a Patriots ellen – egy játékot leszámítva -, mint eddig az egész szezonban. Nagy szerencséjük, hogy az AFC Southban vannak, így biztos a helyük a rájátszásban. A Saints is elég gyenge, így nem ajánlom ezt a meccset megtekintésre. Brees egyébként utóbbi 5 idegenbeli dome-ban megvívott mérkőzését elvesztette, így a Coltsot tartom esélyesebbnek, de a Saints +4.0 spreadet szívesebben rakom meg, mint a Colts -4.0-t.

 

saintscolts

 

Minnesota Vikings @ Detroit Lions (18.00)

 

Ennél a két csapatnál még mindig nem tudom, mire számítsak, hogyan fognak/tudnak játszani (ahogy egyébként a Saints-Colts duónál se). Ezért nagyon nehéz jósolni, így álljon inkább egy érdekes statisztika itt: Ameer Abdullah (és egyébként Melvin Gordon is) négy fumble-lel rendelkezik élete első hat NFL-meccsén. LaDainian Tomlinson is így kezdte karrierjét. A Vikingsra tippelek, így a kicsi -2.0 spread is automatikusan csatlakozik.

 

vikingslions

 

Pittsburgh Steelers @ Kansas City Chiefs (18.00)

 

Big Ben nélkül behúzott két meccset a Steelers, jöhet a harmadik is. Azért szerencséjük van, hogy gyenge csapatok ellen játszanak a vezérük nélkül, így nem mennek a levesbe a rájátszásról szőtt álmok. A Steelers védelme határozottan fejlődik, Landry Jones pedig majd eldobálgatja a biztonsági passzokat Antoniónak és Martavisnak, na meg persze Le’Veonnak is nagy szerepe lesz a Steelers győzelmében. Erre a meccsre nincsenek még oddszok bet365-ön, feltételezem azért, mert nem biztos, hogy Big Ben nem fog játszani. Máshol -2.0 a spread, ezt fogadnám.

 

steelerschiefs

 

Cleveland Browns @ St. Louis Rams (18.00)

 

Valószínűleg nincs nehezebben kiismerhető csapat a Ramsnél, megvernek és megszorongatnak nagy csapatokat, közben meg kikapnak a Redskinstől. Volt egy plusz hetük készülni a Browns ellen, így szerintem ők nyerik ezt a találkozót annak ellenére, hogy a támadójátékuk pocsék. A spread nekem soknak tűnik, így ha kell, Browns +6,5-öt teszek. Todd Gurley-nek nagy meccse lesz!

 

brownsrams

 

Houston Texans @ Miami Dolphins (18.00)

 

Végre elérkeztünk ehhez a mérkőzéshez és ellőhetem a hét érdekességét: a Dolphins főedzője, Dan Campbell és a Texans puntere, Shane Lechler szobatársak voltak a Texas A&M egyetemen, Campbell csak három hónappal idősebb a játékosnál. A Dolphins egyébként hét mérkőzésből egyszer sem verte még meg a Texans csapatát, azonban az utóbbi négy összecsapásukkor csak 1, 3, 2 és 1 ponttal tudott nyerni a Texans. Szerintem meglesz a történelmi győzelem, a Dolphins -4.0-ban nem vagyok biztos egyáltalán, de inkább erre fogadok.

 

texansdolphins

 

Oakland Raiders @ San Diego Chargers (21.05)

 

A Chargers két utolsó másodperces vereséggel érkezik haza, a Raiders pedig rápihent az ütközetre és jól fel tudtak készülni Riversékből, azonban ez sem lesz elég a győzelemre, legfeljebb a szorossá tételre. Kis spreadek ellen nem fogadok, így marad a Chargers -4.0.

 

raiderschargers

 

Dallas Cowboys @ New York Giants (21.25)

 

NFC East rangadó a New Yorkban és a Kandallóban is! A Cowboysban lehet, hogy a Matt Cassell – Christine Michael duó fog kezdeni, ami érdekessé teheti a mérkőzést, de ez inkább utóbbi miatt van így. Cassell nem nagyon lesz jobb, mint Weeden volt, így a győzelem nem lesz meg a Cowboysnak a hullámzó Giants ellen, akik most épp jól fognak játszani. Így kérem a -3.5-ös spreadet is.

 

cowboysgiants

 

Phildelphia Eagles @ Carolina Panthers (01.30)

 

A forduló második legjobb mérkőzése a Jets@Pats után! Bármennyire is nem úgy tűnik, a Panthers jó matchup az Eaglesnek. Na persze nem Bradfordéknak, hanem a védelemnek, akik remekül fogják a futást, a Panthersnek pedig épp ez az erőssége (harmadikak a ligában), így az MVP-formában futballozó Newtonnak passzolnia kell majd. Célpontjai nem igazán vannak, csak a tight end Greg Olsent, azonban a sasok jól védekeznek tight endeken (ezen mondjuk a két kezdő ILB kiesése nem segít). Tavaly az Eagles kilencszer sackelte Newtont, ezt megközelíthetik most is Coxék. Azon fog múlni minden, hogy Bradford le tudja-e hozni a mérkőzést minimális hibaszázalékkal. Neki nem szabad Josh Normanre dobnia, meg kell próbálni a safetyk gyengeségeit kihasználni, azonban ehhez hosszú játékokra lenne szükség, ami kérdéses, hogy menni fog-e. Ebben egyáltalán nem vagyok biztos, azonban én meglepetést jósolok és Eagles győzelemre tippelek. Saját csapatra azonban nem fogadok, a spread egyébként Panthers -3,5-nél áll.

 

eaglespanthers

 

Szerkesztőségi tippverseny

Négyes holtverseny alakult ki az élen, nagyon szoros az állás hat forduló után:

tippversenyeredmény

 

Bold Predictions

 

Packer Nation: Latavius Murray 150 yard felett fut a Chargers ellen, ami karrierrekord lesz neki. Emellett Ryan Fitzpatrick 3 interceptiont dob a Patriots ellen.

 

Cefre: Lesz olyan meccs, ahol nem lesz TD.

 

gomes88Devonta Freeman több, mint 200 yardot fut majd Nashville-ben, két TD kíséretében. (eddigi legjobbja 153)

 

jimboyTodd Gurley nem éri el a 40 futott yardot a Browns mértéktelenül pocsék futás elleni védelme ellen

 

renningan: Cam Newton legalább 5 TD-t szerez az Eagles ellen

 

rowi: A Chiefs-Steelers meccsen egyik csapat sem szerez 10 pontnál többet.

 

leonidasz007: A Patriots a Jets ellen több mint 500 yardot halad. (Jets eddig 269.2 yard/game-el a legjobb a ligában)

 

tszajko: DeAndre Hopkins 250 passzolt yardot gyűjt össze. (eddigi legjobbja 238 tavalyról a Titans ellen, az utóbbi 3 meccsen 150 yardot átlagol))

 

katonadani: Darrelle Revis visszatér Foxboróba és két interceptiont is szerez!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!