Connect with us

Összefoglaló

Az Eagles védelem dominált

A Philadelphia Eagles egy jónak kezdődő, majd egy borzalmas, hibákkal teli meccsbe torkolló összecsapáson kerekedett felül a New York Giants csapatán 27-7 arányban a Lincoln Financial Fielden.

 

A Giants tökéletes első drive-ot produkált, Eli Manning 10-ből 10 jó passzal kezdte a mérkőzést (ez a sorozat a második drive-ba is belenyúlt), könnyedén végiggyalogoltak a pályán, majd mivel Odell Beckhamre DeMeco Ryans jutott a zónavédekezésben, így könnyű TD-t értek el. Hosszú nap elé nézett ekkor az Eagles védelem.

 

Beckhamnek körülbelül ennyi volt az estéje, ezt követően alig szállt felé labda (a második félidőben konkrétan 1) és azokat se nagyon tudta elkapni, legfeljebb oldalvonalon kívül. Eli Manning estéjének pozitív része is véget ért egy drive-val később, amikor szépen haladtak, azonban az Eagles 25 yardosának környékén Donnell kezei közül DeMeco Ryans szedte ki a labdát interceptiont érően és itt mintha elvágták volna a szalagot a kisebb Manningnél. Eddig a pontig majdnem az egész mérkőzéses yardmennyiségének felét megdobta már, pedig még 10 perc sem pörgött le az órából.

 

Az Eagles ki is egyenlített gyorsan egy Riley Cooper TD-vel, majd már a második negyed elején Eli borzalmas döntést hozott, Nolan Carroll pedig köszönte szépen és vissza is hordta.

 

Itt bőven nem ért véget a turnover-csata, gyorsan utána Jennings fumble-özött, így 20 perc alatt 3 turnovert sikerült összehoznia a Giantsnek, ezzel megduplázták az eddigi 5 meccses termésüket. Az Eagles sem maradt adós, Bradford egyből visszaszolgáltatta a labdát, de az Eagles védelmét egyébként is sokkal élvezetesebb volt nézni, mint a támadókat. A védőfal dominált, Barwin ott szívatta Newhouse-t, ahol akarta, Cox továbbra is beast mode-ban dolgozik, de Grahamnek és Currynek is volt sackje Manningen. Eli 5 meccsen 4 sacket nyelt csak be, éjjel ehhez hozzácsaptak hármat a csupa feketében játszó sasok. Bennie Logan szép csöndesen az egyik legjobb nose tackle-lé növi ki magát és Jordan Hicks is remekül dolgozik a linebacker sorban. Az első támadássorozatot leszámítva a secondary is jól tette dolgát, persze ehhez kellett a Giants impotens támadójátéka is.

 

Az Eagles offense nem volt különösebben meggyőző, de biztató játékot mutattak. A futójáték meglepő módon épp a jó futásvédekezéséről ismert Giants ellen indult meg, Demarco Murray 100 yard fölé került és egy TD-t is szerzett, nem kis stiff armot kiosztva:

 

Bradford szokásosan hullámzó volt, de több volt a völgy ebben a teljesítményben. Három interception, néhány túl rövid passz, pontatlanságok. 9 interceptionjével második a ligában Peyton mögött. Az óriások védői kisegítették párszor a sasokat, két olyan touchdownban végződő drive-ot is vezetett a Philly, amit hamar megállítottak volna, ha nem lett volna előbb Moore, majd Jenkins buta roughing the passer büntetése, illetve egy running into the kicker szabálytalanság egy puntnál. Érdekes volt, hogy a fullback Nikita Whitlock DT-ként is bőven kapott snapeket és nem is volt rossz, olyan spin move-val verte meg Tobint, hogy élmény volt nézni, pedig azt hittem simán megfogják a falemberekhez képest aprócska játékost.

 

Az Eaglesnek úgy tűnik bejön ez az All Black szerelés, ha az első drive-ot nem nézzük, ismét 27-0-ra nyertek Kelly fiai, mint tavaly a hatodik héten, a Giants ellen, primetime-ban. Véletlen?

 

Az NFC East teljesen nyitott továbbra is, bárki odaérhet, a Giants jövő héten a Cowboysszal találkozik, az Eagles pedig utazik Carolinába vasárnap esti rangadózni.

image

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!