Connect with us

Fantasy

Fantasy Stock Watch #6

fantasystock

 

Íme, itt a 6. forduló! Az előző hét panaszkodása immár a múlté, ezen a héten egy fokkal bővebb a merítési lehetőség, és (szinte) minden posztra találunk olyan minőségi jelölteket, akiket akár azonnal a kezdőnkbe is állíthatunk ezekkel a bye weekkel terhelt napokban. Bár a waivereket holnap reggelig ráértek beállítani, a háttérben folyó soccer eseményekből következő potenciális kedd esti kimaradás által okozott károk elkerülése érdekében én inkább azt ajánlanám mindenkinek, hogy olvasson cikket és válasszon játékost minél hamarabb!

 

WEEKLY WAIVER

 

QB

 

Brian Hoyer (Texans)

 

 

Nem vagyok könnyű helyzetben azután, hogy múlt héten beajánlottam Josh McCownt a Ravens elleni meccsére, amelyen végül potom 35,48 pontot szerzett – nem hiszem, hogy erre a hétre hasonló csodát tudok ígérni, de azért megpróbálom: BRIAN HOYER. A Texans éppen aktuális kezdő QB-ja egész szép pontszámot rakott össze a Falcons elleni garbage time-ban és a Colts elleni „rangadón”, így szép reményeket támaszthatunk a Jags elleni vendégjátékhoz, pláne azt hozzátéve, hogy a Jags pusztán 38(!!!) pontot engedett a Buccaneersnek az előző körben.

 

RB

 

A Chiefs cserefutói (Chiefs)

 

 

A hivatalos források megerősítették, hogy Charles valóban ACL-szakadást szenvedett, így ki kell hagynia a szezon további részét. Mivel a Chiefs lételeme a futójáték, így a helyére lépő RB is jelentős értéket képvisel (bár Charles szintjét nem fogja elérni), a kérdést csak az jelenti, hogy ki lesz ez? Knile Davis az utóbbi két évben megbízható, stabil opciót jelentett Charles mögött, és több meccsen is kiváló teljesítménnyel vetette észre magát. Úgy tűnik azonban, hogy ebben a szezonban a másodéves Charcandrick Westet kedveli jobban az edzői stáb – a Bears elleni meccsen West 7-szer futott, míg Davisnek két lehetőség jutott. Biztosat nem tudok mondani, de én inkább Westre vetném ki a hálómat, de Davisre sem félnék eldobni egy waiver opciót.

 

Shane Vereen (Giants)

 

Vereen az új Dunbar! Bár a Giants futójának a teljesítménye egyelőre még távol áll a kiegyensúlyozottól, a 49ers elleni meccsen végre megmutatta, hogy miért lehet értékes opció. Természetesen nem a klasszikus futások miatt, hiszen ebben a kategóriában mind az öt meccsén 14 és 24 yard között zárt (ez mondjuk szuperkonzisztens), hanem a checkdown elkapások jelentik az igazi veszélyt (5-ből 3 meccsén 45 yard felett zárt), és ha ezekhez még egy TD-t is hozzá tud imádkozni (mint múlt héten), akkor kifejezetten szép pontszámokat termelhet.

 

WR

 

Willie Snead (Saints)

 

 

Az újonc elkapó szép lassan a Saints egyértelmű kettes számú elkapójává nőtte ki magát, és igazából Cooks elsősége sem megkérdőjelezhetetlen: az Eagles elleni összecsapáson például ő kapta a legtöbb targetet (11), amelyből 6-ot elkapva 141 yardot szerzett (ez 20 yard feletti átlag elkapásonként, ami megsüvegelendő). Ami igazán szívmelengető, az az a tény, hogy Brees kétszer is megcélozta az elkapót az endzone-ban, már csak el kéne kapni őket. A Saints elkapó-rotációját természetesen nem lehet figyelmen kívül hagyni, de ha továbbra is ilyen sokat kell hátrányban játszaniuk, akkor nem lesz gond a passzok mennyiségével.

 

Jaelan Strong (Texans)

 

1. 0. 0. 0. 17,30. Strong négy hét ráhangolódás után a tavaly Martavis Bryanttől látott hatékonysággal ugrott fejest az NFL-be, és szerzett rögtön két TD-t. Shorts és Washington sérüléssel küszködnek, így Strong gyakorlatilag el is foglalta a második számú elkapó helyét a Texansban. A houstoni csapat idei formáját elnézve ez mondjuk még nem biztos, hogy nagy örömre ad okot, de ha megnézzük Hopkins yardmennyiségét, akkor láthatjuk, hogy nem a passzok számával van a fő gond – ha Hoyer képes lesz megtalálni a ritmust (és az endzone-t), akkor Strong remek flex play lehet.

 

Marquess Wilson (Bears)

 

Magad uram, ha szolgád nincsen. A Bears 2013 óta örökös hármas számú opciója egyszer csak arra lett figyelmes, hogy ő az egyetlen épkézláb elkapó a csapatában, és Jeffery és Royal sérülékenységét tekintve a szezon során bőven lesz még lehetősége rivaldafénybe kerülni. A Bears győzelmi sorozatának (!!!) kulcsszereplőjeként 80 yard felett átlagol, és ha teljesítményét egy apró TD-vel is kiegészíti Cutler, akkor a bye weekeken kiváló beugróként szolgálhat.

 

Brandon LaFell (Patriots)

 

Nem úgy tűnik, hogy a dühös Brady üzemmód idejekorán kikapcsolna, így semmiképpen nem járhatunk rosszul, ha olyan játékost keresünk, akinek Tom dobál. LaFell még a szezonkezdés előtt sérült meg, de sejthető volt, hogy az egész szezont nem kell kihagynia: úgy néz ki, hogy a 7. héten már pályára is léphet. WR-ben szegény csapatoknak ideális választás lehet a visszatérő játékos, aki ha képes lesz visszanyerni tavalyi formáját, akkor a Pats stabil 2. számú elkapójaként brillírozhat majd a szezon hátralévő részében.

 

TE

 

Jacob Tamme (Falcons)

 

 

Azt hiszem, nem én voltam az egyetlen Julio-tulaj, aki idegbajt kapott azon, hogy Ryan MINDEN EGYES passzával a tight end Tamme-t célozta (valójában 10 target / 8 elkapás) meg, de úgy tűnik, hogy a mezőnyben valóban hatékonyan tudta előremozgatni a támadásokat a TE. Egy meccsből nagy következtetéseket nehéz levonni, de ha figyelembe vesszük azt, hogy mind Jones, mind Hankerson sérülésekkel küszködik, akkor a Saints elleni TNF-en bizony nem sok egyéb célpontja marad a Falconsnak, így jöhet a kétszámjegyű pontszám!

 

STOCK UP 

 

Gary Barnidge (TE, Browns)

 

 

A Barnidge-McCown páros nem tud hibázni, a Cleveland tight endje minden várakozást megcáfolva 7. NFL-szezonjában hamvaiból emelkedik ki, és 5 meccs alatt megdönti elkapás, yard és TD csúcsait. Innentől kezdve a játékos matchuptól függetlenül kezdethető, és egyben remek cserealap is, hiszen ki ne akarna egy olyan tight endet, aki utóbbi 3 meccsén 16 pont fölött átlagolt? START / SELL HIGH

 

Broncos D/ST

 

A Broncos védelme 5 forduló alatt több pontot szerzett, mint Peyton Manning és CJ Anderson együttvéve. Miközben ezt emésztjük, felhívnám a figyelmet arra, hogy a Denver sorsolása egészen jó (Raiders, 2 Charles-mentes KC, Colts például), így az sem lehetetlen, hogy ez az állítás a szezon végéig igaz maradhat. Ennek megfelelően szeretném jelezni, hogy a Denver D elcserélésével valódi kezdő kaliberű mezőnyjátékost lehet mostanság szerezni, ha pedig nem félsz attól, hogy a matchupnak megfelelően keresgélsz hétről hétre defense-eket, akkor eljött a te időd! TRADE ALERT

 

Carlos Hyde (RB, 49ers)

 

Az előző Hyde-os bejegyzésemnél említettem, hogy a legjobb stratégia az lehet, ha az első jó meccse után eladjuk a játékost – jelentem, erre sor került a Giants ellen. Gyorsan irány is a boltokba, mielőtt az ellenfél rájön, hogy a Ravens – Seahawks – Rams – Falcons menetrend nem pont a 49ers futójátékának fog kedvezni. SELL HIGH

 

STOCK DOWN

 

Tevin Coleman (RB, Falcons)

 

 

Nagyon sokan szerettek volna hinni Tevin Colemanben, és igazából minden esély is megvolt arra, hogy a tehetséges újonc gyökeret eresszen Atlantában, de lassacskán bele kell törődnünk abba, hogy ez a hajó elment. Bármennyire is spekulálnak a szakírók, egész egyszerűen nem lehet reálisan arra gondolni, hogy Freeman elsősége megkérdőjelezhető a közeljövőben, így ha csak nem történik radikális változás (sérülés), akkor Tevint parkolópályára kell helyeznünk. BENCH / SELL LOW?

 

Owen Daniels (TE, Broncos)

 

Pedig én tényleg minden esélyt megadtam Owennek, de hiába harangoztam be start of the weekként a 32. legjobb TE-védekezéssel bíró Raiders ellen, Daniels a felé szálló 5 labdából egyet sem tudott elkapni, és kemény 0 ponttal zárt. Sejthető volt, hogy Daniels nem fogja Julius Thomas teljesítményét megismételni, de azért 3. számú denveri célpontként a meccsenkénti 15 yard körüli teljesítmény nem elég – még ha ez részben a szintén elképesztő mélységekbe kerülő Peyton hibája is. DROP / BURN / BÁRMI

 

Eddie Lacy (RB, Packers)

 

A Packers futója egyelőre nem igazolta, hogy miért is kellett 3. helyen draftolni: jelenleg az előkelő 30. helyen poroszkál a futók között, a jól sikerült első hét óta pedig nem hozott két számjegyű eredményt. Ettől függetlenül személy szerint nem temetném Lacyt, tavaly is rosszul indította az idényét, de a Green Bay offense-ében bőven van lehetőség felpörögni. Pár TD egészen ki tudná színezni ezt a teljesítményt, és mivel továbbra is Lacy kapja a gólvonal környéki lehetőségeket, így előbb-utóbb be fog indulni a szekér. Addig is érdemes lehet a pánikba esett tulajoknál bepróbálkozni, hátha hajlandóak olcsón értékesíteni. BUY LOW

 

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!