About the author

18 Comments

 1. 1

  Bence

  Sziasztok!
  Szerintetek Joe Flacco mennyiben járul hozzá a Ravens idei formájához? Illetve a DB-k hiánya nyomja rá a bélyeget a defense teljesítményére vagy az edzőknek köszönhető a hanyatlás?

 2. 2

  Kopi3.14

  A Steelers oldalán elemeztek ki egy érdekes játékot és magyarázták meg, miért is volt jó a döntés egy punt során, ami felvetett bennem egy kérdést a szabállyal kapcsolatban.
  A játék: Steelers punt, majd Steelers játékos kaparja ki z endzoneból a labdát, hogy ne legyen Touchback. Ezután a Crds játékosa összeszedi, majd elfumbölözi, amit a Steelers szed össze. És Emlékeim szerint bemegy vele az Endzoneba. A döntés, onnan jön a Cards, ahol összeszedték a labdát.
  A szabály, ha a védelem ér először a labdához, nem tudja a támadó játékos fumblet érően elveszíteni a labdát.
  Kérdés: ez igaz akkor is, ha elindul, s a félpályánál ejti el? Akkor is onnan jönnek, ahol felvette? Vagy van olyan pont, ahol már érvényét veszti a szabály?

 3. 3

  Chester

  Nagyon jó ötlet! :) Bebiztosítom magam, és felteszek több kérdést is, valamelyik csak megválaszolásra kerül :D #celebélet

  Először is, amit már tegnap is kérdeztem (nem is baj, hogy nem jött még rá válasz, mostmár ne is legyen, majd a podcastben :D), első sorban Patriknak címkézve:
  – “Viszont, azt már akartam kérdezni Patriktól, hogyha netán év végén visszavonul, akkor mi lesz? Mert hogy 1/1-es draftcetli ebből tuti nem lesz, Osweilerre sem merném bízni a csapatot, az irányító felhozatal nem tudom milyen lesz jövőre a drafton, FA piacról sem biztos, hogy össze tudnak szedni normális QB-t. Vagy – amire én számítok – Manning “pénzéből” összehoznak egy fasza támadófalat, menni fog a run heavy offense, és hoznak valami olcsó game manager QB-t, aki ki tud szolgálni egy Thomas-Sanders WR duót?”

  Következő kérdés, ami kicsit background téma:

  – Hogy zajlik a podcast felvétele? Mi alapján dől el a téma? Hogy szablyátok meg a műsoridőt és beosztást? Mennyit kell vágni a felvett anyagból? (Mikor lehet vendégszerep? :D)

  A harmadik legyen egy kis fantasy:

  – Szerintetek mi lehet az oka annak, hogy sok 1-2. körre várt játékos bust közeli szinten teljesít? Szegény Charles és Dez nem tehet róla, de pl Lacy, Megatron, Luck, Demarco Murray, CJ Anderson, Hill, akik hirtelen eszembe jutnak, már-már dropolási státuszig jutottak. Ugyanakkor ennek a fordítottja, hogy rengeteg hátsó körös játékos beárazza a ligát, Hopkins is 3-4. körös játékosként a legjobb elkapó jelenleg, illetve Freeman sok helyen még FA piacról lett felvéve, aztán 6 meccs után van 140 pontja, és még lehetne sorolni az ilyen példákat.

  Az utolsó pedig egy kis visszatekintő:

  – Ha most kellene kristálygömbös-jósolós posztot írnotok, ki, miben változtatna a szezon eleji véleményéhez képest? (eredeti poszt itt: https://fuzovelkifele.com/2015/09/07/fk-joslatok/)

 4. 4

  petipajti

  az első és harmadik engem is érdekelne.

 5. 5

  BenszeT

  Jó ötletnek tartjátok bármelyik csapat Los Angeles-be költöztetését és melyik csapat fog/melyiknek lenne érdemes költözni?

 6. 6

  Chester

  Eszembe jutott még egy: Ha lenne egy amerikai nemzeti válogatott, hogyan állítanátok össze a keretet?

 7. 7

  TheBerzerker

  Érdekelne egy kis eszemecsere arról, hogy mi a véleményetek a legutóbbi draft játékosairól. Eddig ki bizonyult nagy húzásnak ki szar, és külön érdekelne az idei 1/1 és 1/2 eddigi játékával kapcsolatos észrevételek.

 8. 8

  petipajti

  ezt is adom. pláne, hogy a chargers bejelentette az igényét a székhelyváltásra.

 9. 9

  petipajti

  kíváncsi lennék a véleményetekre a miamiban történt pálfordulásról.
  egy meccs kijöhet jól valakinek, de a kettő már nem véletlen. első 4 héten láttam szenvedni a gárdát, a labda mindkét oldalán elég tanácstalannak tűntek.
  most 2 hét alatt kb. 80 pont támadó oldalon, hirtelen beindult a futás, tannehill kevésbé homály, de ami még fontosabb az a védelem: korábban 4 hét alatt 1 sack, most meg 2 hét alatt 10 (!!), emellé 6 forced fumble és 3 interception.
  tudom, hogy az ellenfelek nem voltak túl veretesek, de azért korábban a washington, jacksonville duót sem mondanám annak, aztán ellenük sem vitézkedtek semennyire sem.
  a kérdés: elképzelhető, hogy DIREKT játszottak visszafogottan (finoman fogalmazva) edzőbuktató szándékkal? már szezon elejétől? ha igen, mi lehet ennek az oka?
  nagyon kíváncsi leszek a csütörtök esti rangadóra a new england ellen, bár a pats egészen más dimenzió, ezt láttuk most hétvégén is. mindenesetre ha hasonló nyomást tudnának gyakorolni brady-re, akkor nem lenne túl vidám estéje.

 10. 10

  petipajti

  kiegészítésként még hozzájöhet, hogy történhet-e esetleg hasonló 180 fokos fordulat a látványosan szenvedő, ugyanakkor többre predesztinált csapatoknál edzőváltás esetén?
  a colts-ra és a lions-ra gondolok itt főként.

 11. 11

  katonadani

  Köszönjük az eddigi kérdéseket, jöhetnek még nyugodtan :)
  Ha direkt személyre szóló kérdésetek lenne, akkor az eheti podcast felállás: leonidasz, jimboy, tszajko és én.

 12. 12

  makosteszta

  bennem két kérdés merült fel:

  Colts: WTF, Lucknak MVP szezont, a csapatnak SB-t jósoltak sokan, most meg 3 csoporton belüli győzelmen kívül semmi, azok is nagyrészt Luck nélkül. A Denver és Manning témát jól körbejártátok és elmagyaráztátok, valami hasonlót tudnátok mondani Luckról is, mert nagyon durván visszaesett?

  6-0: most 5 csapat is van, akik megállíthatatlanoknak tűnnek (vagy legalábbis még nem lettek megállítva). Az volna a kérdésem, hogy egyes csapatot melyik állíthatná meg legjobb eséllyel, amely jól hatastalaníthatná az erősségeit és közben kihasználhatná a gyengeségeit? (nem kell feltétlen találkozzanak idén, csak teoretikusan)

 13. 13

  petipajti

  és ehhez a lions már alakul is: viszlát, lombardi!

 14. 14

  Antal Kiss

  Sziasztok! Engem csakaz érdekelne, hogy ez a bombavédelem elég lehet-e a kicsit szétszórt West csoportból a playoffba jutáshoz..Rams fan vagyok :)

 15. 15

  katonadani

  erre nem válaszoltunk, mert a negyedéves All-Pro podcastben azért kiveséztük nagyjából, még ha nem is 100%-ban ugyanaz a kategória

 16. 16

  katonadani

  már megvolt a válaszom azután is, hogy írtad, csak azt hittem elmondjuk majd a podcastban. Végül nem, mert nehéz lett volna szemléltetni a játékot és időnk se volt túlzottan pluszban.
  A válasz annyi, hogy valószínűleg akkor is onnan jöttek volna, de szerintem ez egy hülye szabály, racionális gondolkodás alapján ebben az esetben TD-t ítéltem volna (ha nem volt lent előtte by contact, erre hirtelen nem emlékszem)

 17. 17

  Kopi3.14

  Ettől függetlenül, ez a szabály a teljes visszahordásra él? Vagyis Endzoneból kipaskolja a rúgó csapat játékosa a labdát, a visszahordó összeszedi, majd megindul, és ha a tulsó térfélen eldobja, az sem fumble, vissza az összeszedési pontra, onnan jön a csapata? Vagy van olyan pillanat, amikor ez a szabály már érvényét veszti és sima “futóvá” válik a játékos?

 18. 18

  katonadani

  teljesen nem vagyok ezzel tisztában, de amit elmondtak a közvetítés során, abból azt szűrtem le, hogy ez egy free play lehetne a visszahordónak

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team