Connect with us

Beharangozó

FK! Premium Selection: Week6

betting

 

Kezdeti fogadási ajánlataink olyan szépen megteremtették a napi betevőt (nem), hogy egy ideig parkolópályára is állítottuk a projektet. A héten azonban visszatérünk és a beharangozónkkal együtt ismét a sportfogadási oldalak kifosztására állítunk titeket. Természetesen a felvezető nem veszti el az eredeti célját sem, így minden mérkőzésről egy rövidebb leírással is jelentkezek, ám ezeket már szelvény szerint csoportosítom. Mivel a bye weekek miatt, ezúttal 12 mérkőzés esik a vasárnapra, így 6 darab 2-es kötéssel próbálkozunk. Először természetesen a Kandallóban vetített meccsekről lesz szó, de aztán szokás szerint minden párosításról megemlékezünk. (A sportfogadási oddsokat az Unibet oldaláról fogom lesni, mivel ez az egyetlen felület, ahol még nem merítettem le a számlámat, ahol szoktam játszani)

 

1. Szelvény

 

Cincinnati Bengals @ Buffalo Bills (19:00)

 

Az első találkozó a még mindig veretlen Bengals és a szezonkezdeti várakozásokhoz képest alulteljesítő, ámde rájátszás esélyeit továbbra is édesgető Bills összecsapása lesz. A találkozó toronymagas esélyese akkor is az Andy Dalton vezette alakulat lett volna, ha Tyrod Taylor játékra kész állapotban lenne a hétvégére, de így, hogy Manuel foglalja el a Bills karmesteri helyét, no brainer szituáció a Bengalsra fogadni. Az AFC Northot magabiztosan vezető gárda úgy tűnik átlépett saját maga árnyékán és elsősorban nagyszerű támadójátékának köszönhetően sorra húzza be még a nehezebbnek ígérkező meccseit is. A találkozó legnagyobb csatáját alighanem Dalton kedvenc célpontja, A.J. Green és az őt őrző cornerbackek fogják vívni, az újonc Darby főszereplésével. A rookie corner a Bills első választottjaként nagyszerű teljesítményével a legjobb védő újonc díjáért is sorban áll egyelőre, ám a Bengals elkapói az eddig legnagyobb kihívás elé fogják állítani.

 

bengals bills

 

A Patriots már megmutatta (és azóta többen is), hogy a Bills védelem könnyen szétszedhető, ha van egy hatékony elkapód és jól tudod használni a tight endjeidet is a támadások során, valamint időben szabadulsz a labdától, hogy a pass rusherek ne tudjanak odaérni. Márpedig a Bengals végre megtalálta Eifert személyében a saját Gronkját, aki múlt héten a Seahawks ellen is látványos elkapásokkal vétette észre magát. A Bills futójáték elleni védekezése nem mondható rossznak, de ezúttal egy kiváló futótandem ellen kell felvenniük a harcot. Ebben a kettősben lehet, hogy már Bernardé a vezető szerep, de a goal line közeli szituációkban rendre előveszik Hillt is. A Bills támadójátéka eddig pozitív meglepetés volt számomra, de ez elsősorban Taylornak volt köszönhető. Kíváncsian várom, hogy nélküle hogy fog teljesíteni ez az egység. Manuel irányítása alatt nem tudom elképzelni, hogy 14-17 pont fölé menjen a Buffalo, a Bengals viszont egész biztos vagyok benne, hogy 24 pontig könnyedén eljut. Ezen elgondolások mentén egy Bengals győzelem, de egy spreades Bengals győzelem is könnyed bevételnek számít.

 

 

cinbuf

 

Kansas City Chiefs @ Minnesota Vikings  (19:00)

 

A következő meccsünk szintén egyértelműnek tűnik első látásra. Múlt héten a Chiefs elvesztette húzóemberét, Jamaal Charlest, így Alex Smith rákényszerül arra, amit nagyon nem szeret. Passzolni. Márpedig Charles távollétében egészen biztosan több passzjátékot kell hívnia a Főnököknek, ez pedig a Xavier Rhodes, Harrison Smith fémjelezte secondary ellen felér egy öngyilkossági kísérlettel. West és Knile Davis is Jamaal pótlására jelentkezik, de maradjunk annyiban, hogy egyikőjük sem ugyanaz a kaliber. A Vikings dolga tehát egyszerű. A mérkőzés elején megszilárdítani a kansasiekben, hogy futva itt nem érhetnek sokat, ezután pedig várni hogy Smith megpróbálja a hosszabb passzokat is. Egy ilyet pedig Rhodes vagy az akárki zsebre fog vágni és vissza is gyalogol vele. Ugyan az under lehetőség is kecsegtetően hangzik, de a Vikings győzelem, akár kis Chiefs előnnyel is jó lehet a sikerre.

 

 

kcmin

 

1. kombináció: bills bengals

 

2. Szelvény

 

San Diego Chargers @ Green Bay Packers (22:25)

 

A második szelvényünk első meccse alighanem a forduló legegyértelműbb összecsapása lesz. A Chargers a múlt heti Monday Night Football alkalmával még a Vick irányította Steelers ellen is vereséget szenvedett. Ezúttal pedig a liga legjobb irányítója (nem a jelenleg legjobb formában lévő) lesz a soros ellenfél. Véleményem szerint Rodgersék tükörsimán fognak átgázolni a san diegói védelmen és vagy 35 pontot rámolnak fel. Ezzel szemben a wisconsini védelem múlt héten megmutatta, hogy kőkemények tudnak lenni és Riversékből nem nézek ki többet 20-24 pontnál. Antonio Gates ugyan tanárként tért vissza, de egyedül nem tudja elcipelni ezt a támadósort.

 

 

sdgb

 

 

Baltimore Ravens @ San Francisco 49ers (22:25)

 

Szelvényünk második meccsével kapcsolatban nem hozott könnyű helyzetbe a Kandallói választás. Ezt a mérkőzést ugyanis messze elkerülném, ha fogadásról van szó. Mindkét csapat egy impotens, szerencsétlenkedő csapat benyomását kelti ebben az évben. Ugyanakkor mindkét csapat elkönyvelhetett egy már-már meglepetésszerű győzelmet is a szezonban. A legminimálisabb esélyt se látok arra, hogy egyszerűen megjósolható legyen melyik csapat győzedelmeskedik, ezért nektek sem ezt a lehetőséget ajánlom. Helyette más dolgokra hívnám fel a figyelmeteket. A Ravens legjobb elkapója nélkül várja a mérkőzést, így újra Aiken lehet a legtöbb targetet elkönyvelő játékos. A munka oroszlánrésze pedig várhatóan Forsettre marad. A Frisco azonban képes lehet arra, főleg a másodéves Lynch vezetésével, hogy limitálja az öregedő futót. Ebből pedig egy dolog következik. Illetve kettő. Kevés Ravens által feltett pont és sok Flacco MVP interception. A másik oldalon talán egy fokkal jobb a helyzet. Ugyan Hyde olyan konzisztens, mint a politikai pártok programjai, de jobb napjain egészen jó teljesítményre képes. A probléma inkább Kaepernickkel és a passzjátékkal van. Colin ugyan az elmúlt szezonhoz képest javuló tendenciát mutat, de most érte el azt a szintet, amiről indulnia kellett volna. Ez pedig egy dologra enged következtetni. Illetve kettőre. Kevés san franciscói pontra és sok Kaepernick interceptionre.

 

balsf

2. Kombináció:

bills bengals

 

3. Szelvény

 

Denver Broncos @ Cleveland Browns (19:00)

 

A Broncosnak mind a védőoldaláról, mind a támadóoldaláról megemlékeztünk már egy-egy poszt erejében. Ezekből kiderült, hogy a védelem soha nem látott magasságokban, a támadóoldal pedig rég nem látott mélységekben van. Manningéknek tehát nem megy a játék és az az érdekes szituáció lesz, hogy a Barnák védoldala pont ott erős, ahol esélyük lenne megverni őket. A Browns passz elleni védekezése ugyanis, ha nem is ligaelit, de viszonylag rendben van. Ezzel szemben a futás elleni legendásan rossz. A Broncos futójátéka viszont egyelőre reménytelen. Se Hillman, se Anderson, se Manning se senki nem tud futni e mögött a fal mögött. Márpedig a Clevelandet, ha valahol meg tudnák verni, akkor az ez. Ha ellenük se tudnak legalább 120 yardot futni, akkor fölösleges is próbálkozniuk a szezonban. Ha megfordítjuk a dolgokat, akkor azt láthatjuk, hogy McCownéknak sehol sem lesz könnyű dolguk. A Denver passz elleni védekezése ligaelit és a futást is meglehetősen jól szűrik. McCownnak még csak esélye sem lesz megközelítenie a múlt heti rekordyardjainak számát. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy a reális ponttermés a Barnák részéről körülbelül 13-16 pont. Ennél azonban Manningéktől sem várható több, ha a futójáték nem fejlődik egy mérkőzés alatt elképesztő minőséget. Egy 20-16 körüli mérkőzésre számítok, ez pedig az under opciót kedvelőinek kedvez.

 

dencle

New England Patriots @ Indianapolis Colts (2:20)

 

A másik meccs a szelvényen alighanem a forduló legjobban várt mérkőzése. Az Indianapolis Colts megpróbálhat visszavágni a tavalyi AFC csoportdöntőn elszenvedett megsemmisítő vereségért, a Patriots pedig levezetheti az összes felgyülemlő sérelmet, ami van bennük. Fogadásként azt ajánlom, hogy a percenkénti labdaleeresztések száma 1-nél több lesz, de a telefon-összetörések száma is igen magas. Amennyiben nem vagytok ilyen bátrak, akkor a Patriots győzelem, akár spreaddel is jó lehetőség lehet. A Hazafiak jelenleg kérdés nélkül a liga legjobb csapata. Bradyt és a passzjátékot nem kell bemutatni, eddig szárnyalnak Gronkowskiék és nem látok jelet, hogy ennek a Colts vetne véget. Két megbízható futójuk is van, akik közül Blount rendre a Csikók ellen játssza élete mérkőzését. Ezúttal azonban Lewis személyében egy megfelelő kiegészítőre is akadt. A túloldalon már a sokkal rosszabb a helyzet. Luck az utóbbi két mérkőzést pihenéssel töltötte, de helyettese sokkal biztatóbb teljesítményt nyújtott. Ami viszont bizakodásra adhat okot, az az, hogy az öregek is kezdenek felébredni délutáni hesszelésükből. Johnson a múlt héten végre elfogadhatóan játszott és a héten minden valószínűség szerint még nagyobb szükség lesz rá, mivel Hilton lefoglalja az ellenfél legjobb cornerét, Butlert , így rá egy gyengébb képességű delikvens marad. Én akkor is arra tippelnék, hogy a Patriots megsemmisítő vereséget mér Luckékra, ha a fiatal irányító eddig nem szenvedett volna, de a jelenlegi formáját elnézve kérdés sem fér hozzá.

 

 

neind

3. Kombináció

pats

4. Szelvény

 

Chicago Bears @ Detroit Lions (19:00)

Két ellentétes megítélésű csapat összecsapása a következő. A Lionst év elején erősebbnek, a Bearst év elején gyengébbnek hittük. Ez azt jelenti, hogy most ért oda a két csapat, hogy körülbelül hasonló erősségként kategorizáljam be őket. A mérkőzést ezért az fogja eldönteni, hogy a Lions hazai pályán van, és jobban ki vannak éhezve már a sikerre. Nem múlott sokon már a harmadik és a negyedik fordulóban sem, de az akkori ellenfeleik más játékerőt képviseltek. Valamint egyszer már ki kell, hogy jöjjön a lépés az Oroszlánok támadósorának is. A Bears secondary ugyan jobb, mint azt vártuk, de így is meglehetősen sebezhető egy Tate-Megatron párossal. Jeffery vége úgy néz ki, hogy visszatér a támadósorba, de a munka kemény része Forte vállán nehezedig. A Lions védelmének tehát az lesz a fő dolga, hogy a futójátékot minimalizálja és Cutlert egy hibába hajszolja. Csak egy hajszállal, de az Oroszlánokat érzem a találkozó esélyesének, ezért ők szerepelnek a szelvényemen, mint győztesek.

 

 

chidet

 

 

Houston Texans @ Jacksonville Jaguars (19:00)

 

A Texans még mindig a kezdő irányítóját keresi. Így a szezon harmadánál végülis nem rossz, ha már a két jelölt biztosnak látszik. A támadóknál tehát teljes a káosz. Most épp Hoyer próbálja egy negyednél tovább megőrizni a kezdő pozícióját, de a nagy akarásnak és bizonyításnak általában nyögés a vége. Ez több eladott labdában, de rengeteg yardban is manifesztálódhat. A nagyobb baj azonban szerintem mégsem ez, hanem hogy Watt és a védelem is keresgéli önmagát. Szezon előtt gondolkodás nélkül a szezon legjobb védője volt, de egyelőre még sok maradt a tarsolyában. Ami nem azt jelenti, hogy nem jó, hanem hogy többet várunk. A Jaguarsnak jelenleg nagyobb esélye van a győzelemre, mint bármikor, ezért meg is fognak minden tőlük telhetőt tenni. Ez azonban koránt sem biztos, hogy elég bármire is. Különben is, ahogy a podcastben mondtam valaha, a Jaguarsra fogadni, az már a vég. A szöveg végére tehát eljutottam oda, hogy nyugodt szívvel egyik csapatot sem tenném meg. A bizonyítási vágy és a fiatal támadósorok miatt egy overt tudnék ajánlani, aki ezt a mérkőzést se tudja kihagyni.

 

 

houjax

4. Kombináció:

houston

 

5. Szelvény

 

Carolina Panthers @ Seattle Seahawks (22:05)

 

Múlt héten már előre jeleztem, hogy a Seahawks veszélyes lehet a Bengalsra. Nos, a győzelem nem jött be, de nem sokon múlott. Ezt a Pantherst annyira nem tartom jónak, mint a Bengalst, ráadásul a Seahawks ezúttal hazai pályán lesz, így újra megpróbálkozók a megtételükkel. Ezen indokok mellet az is Wilsonék mellett szól, hogy már így is messze előttük jár a Cards, ezért még időben meg kell ragadniuk a pillanatot, hogy ne legyenek vészesen nagy a hátrányban. A Panthers fala eddig sokkal jobb, mint vártuk, de Bennették nagy nyomást tudtak helyezni papíron ennél jobb támadófalakra is. A Panthers egyetlen esélye véleményem szerint, ha Newton klasszis formáját tartva lábon megnyeri a mérkőzést. Erre azonban én kisebb esélyt látok, ezért egy Hawks győzelem jön a szelvényre. A kevésbé bevállalósabbak egy undert próbálhatnak, a kockáztatók pedig egy Seahawks spreadet akár.

 

 

carsea

 

 

Washington Redskins @ New York Jets (19:00)

 

A szelvény második meccse szintén egy nagyszerű undernek néz ki. A Jets védelme a liga legkevesebb pontját engedte a szezonban, Cousinsék pedig nem az ellenállhatatlan támadófociról híresek. A Jets támadójátéka Fitzpatrick irányítása alatt ugyan egész pofás, de messze nem ellenállhatatlan. A Washington passz elleni védekezése pedig az egyik legjobb a ligában. A feladat így várhatóan Ivoryra és futótársaira hárul. Nem nagyon gondolom, hogy 14-16 pont fölé jutna bármelyik csapat is, így egy under kiváló fogadás lehet.

 

 

 

wasnyj

5. Kombináció:

seahawks

 

6. Szelvény

 

Arizona Cardinals @ Pittsburgh Steelers (19:00)

 

A Steelers Vick irányítása alatt két szoros mérkőzést vívott ellenkező kimenetellel. Egy közös volt azonban a két mérkőzésben. A passzjáték nem volt lenyűgöző Big Benhez képest. A Cardinals egy más dimenziót képvisel, mint az előző két ellenfél, ezért a mérkőzésen a Pintyek győzelmét várom. Palmerék támadójátékát valószínűleg megfogni nem tudja a Kohászok alakulata, egy jó 25-30 pontot képesek lehetnek feltenni a táblára. Vickéknél ugyanezt a számot egyáltalán nem tudom elképzelni.

 

aripit

 

Miami Dolphins @ Tennessee Titans (19:00)

 

A Dolphinsnál edzőváltás történt a héten, ez pedig talán észhez téríti az eddig alulteljesítő csapatot. Van is hova fejlődnie a csapatnak, mert az eddig botrányosan teljesítő támadófal mellé teljesítményben felzárkózott Tannehill és a futójáték is, így az egész támadóoldal szenved. A Titans meglepetésre passz ellen ráadásul eddig nagyon jól védekezik, így nem várok sok pontot a Delfinektől. A Mariota vezette Titans offense viszont más kávéház. Egy-egy jól komponált merész játékot bármikor várhatunk tőlük és amíg Suh és társai nem képesek semmi nyomást gyakorolni, addig veszett ügy a védekezés a Miami számára. Egy szoros meccsen Titans győzelmet és undert fogadnék, de nem ez a legideálisabb mérkőzés a sportfogadás szerelmeseinek.

 

 

miaten

 

 

6. Kombináció:

cards

 

 

Természetesen a tippek korlátlanul kombinálhatóak, akár egyesével is megfogadhatóak. Az összegeket mindenki a saját pénztárcájához és preferenciájához szabja. Jó szurkolást és fogadást mindenkinek.

 

Tippverseny:

Így állunk 5 hét után, a hatodik hét TNF-je nélkül:12115632_10208202957978387_1708893197070640198_n

 

Bold predictions:

Cefre: A Panthers@Seahawks meccsen lesz a legtöbb pont.

 

Renningan: Mindegyik veretlen csapat kikap.

 

gomes88: A Patriots legalább 21 ponttal veri majd az Indy-t, minimum 3 td-t szerezve a 4 TE-es felállásokból. A meccset követő 24 órában pedig Jim Irsay kifejti majd, hogy ez egy újabb gusztustalan húzás a hazafiaktól, amit ha nem is azonnal, de 2016-ra okvetlenül be kellene tiltani.

 

jimboy: Josh McCown ezen a héten is túllépi a 400 yardot, amivel NFL rekordot állítana be abban a tekintetben, hogy két egymást követő meccsen is 400 yard fölé jut. Ezzel a teljesítményével pedig a következő társaságba kerülne be: Dan Fouts, Dan Marino, Phil Simms, Billy Volek, Matt Cassel, Cam Newton, Tom Brady és Philipp Rivers (neki sikerült legutóbb két meccsen zsinórban 400 fölé jutni, 2013-ban).

 

rowi: Rodgers ha már belejött, akkor ezen a meccsen se áll meg 2 interception alatt.

 

leonidasz: Az eddig a legkevesebb pontot engedő védelem, a Jets defense benne lesz a top5 legtöbb pontot kapó csapat közt a héten.

 

MZoli: A 6. forduló végére a Matthews – Peppers páros vezeti majd a sack listát! Jelenlegi lista: Dunlap, Ansha (5.0); Matthews, Peppers, Ware, McCoy, Morgan (4.5).

 

katonadani: Idén 19 Super Bowl visszavágó is van a sorsolásban, ebből ezen a héten 3: Chiefs @ Vikings, Ravens @ 49ers, Cardinals @ Steelers. Mind a három mérkőzés eredménye meg fog egyezni a Super Bowljuk eredményével, sorrendben: 23-7, 34-31, 23-27.

 

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!