Connect with us

Összefoglaló

Luck és Kaep se adta el, nyert a Dolphins

Houston Texans – Jacksonville Jaguars 31-20

 

Két 1-4-es alakulat találkozott ezen a csoportrangadón, és hiába ezek a csúnya mérlegek, a csoporton belül a Colts hektikus szereplése miatt gyakorlatilag még bárki odaérhet a lista elejére.

 

A Texansnál a legnagyobb gond még mindig az irányító kérdés, erre a mérkőzésre most épp Hoyer kapta meg a karmesteri pálcát és a mutatott játéka alapján reméljük Bill O’Brien most már végérvényesen leteszi a voksát Hoyer mellett. Amellett, hogy nyilvánvaló előnye van az irányító poszt stabilitásának az sem elhanyagolható, hogy Mallett-tel ellentétben Hoyer tudja használni DeAndre Hopkinst, és ez kulcsfontosságú a Texans offense számára. Ugyanis így lehet nyerni:

 

A számok nyelvére lefordítva Hoyer 15 alkalommal vette célba Hopkinst, ebből 10 lett elkapás, 148 yardért és 2 TD-ért. Gyakorlatilag több elkapást jegyzett ezen a meccsen, mint ahányszor Mallett egyáltalán célba vette.

 

Az első puhatolozó drive-okat követően a Jaguars puntja után a saját egy yardosán találta magát a Texans egy remekül felépített drive-ot követően Hoyer Fostert találta meg az első TD átadásával. Ebben a szezonban ez volt a második 99 yardos drive az NFL-ben, az elsőt még a Cardinals hozta össze egy héttel korábban a Lions ellen.

 

Mivel a futójátékok egyik oldalon se akartak működni, nem is nagyon erőltette egyik fél sem a dolgot, mindkét gárda 100 futott yard alatt maradt. A légiháborút pedig a Texans nyerte, mert bár a statisztikák alapján szinte azonos játékot produkált a két csapat, a legfontosabb területen Hoyer jobb volt, mint Bortles: nem adta el a labdát. Blake Bortles ugyanis 3 alkalommal is picket dobott, amiből az egyiket sikerült is visszahordani. A Texans ezzel a 3 szerzett labdával elmozdult a lista legvégéről, ugyanis az eddigi 5 mérkőzésen 2 turnovert bírtak csak kiharcolni.

 

A Jaguars hiába kapott ki, Bortles egyre jobban belerázódik a profi futball világába. Tavaly 14 mérkőzésen 11 TD-t sikerült kiosztani, idén 6 mérkőzést követően 13-nál tart, ezzel többek közt olyan neveket megelőzve mint Stafford, Rivers, Flacco, Luck, Ryan és Newton.

 

Mivel a Colts kikapott, ezzel a győzelemmel erősen felzárkózott a Texans a csoportban, ám az Indianapolis a csoporton belül 3-0-val áll, ami nagy lépéselőny, de messze még a vége.

 

Miami Dolphins – Tennessee Titans 38-10

 

Nem volt könnyű helyzetben a Delfinek csapata, 1-3-as mérlegnél elfogyott a türelem és lapátra került Philbin, helyét ideiglenesen a TE edző, Dan Campbell vette át. Szerencséjükre az egész mizéria a bye-week előtt lezajlott, így egy extra hetet kaptak a Titans elleni készülésre.

 

Úgy látszik a váltás meghozta a gyümölcsét egy kiütéses győzelem formájában. Campbell megvariálta kicsit a támadófalat, Jamil Douglas jobb oldali tackle-t leültette, helyét Billy Turner vette át, az eredmény: Lamar Miller 113 yard, 1 TD. Az első drive végén egy klasszikus játékot vett elő meglehetősen tökös módon Campbell, a mára ikonikussá vált Statue of Liberty playt játszotta meg. Ez azt jelenti, hogy a 6. héten a Dolphins végre elért egy futott TD-t, amire eddig ebben a szezonban nem volt példa. Már csak az előbb említett Jaguars csapat nem rendelkezik futott TD-vel a ligában.

 

A legszembetűnőbb változás a védelemben volt, végre azt a fizikális futballt játszotta a Miami, amire megvan a kerete. Mariotát gyakorlatilag orrba-szájba verték a mérkőzésen, 6-szor vitték földre (az első négy mérkőzésen kemény 1 jegyzett sackje volt eddig a csapatnak), további 7 alkalommal megütötték, sokszor elég mocskos módon meggyötörték szerencsétlen újoncot. A Delfinek defensive endje, Olivier Vernon kétszer is büntetés kapott roughing the passer miatt. Cameron Wake egymaga 4 sacket jegyzett, kétszer ki is ütötte a labdát Mariota kezéből, ezeket a labdákat el is vesztette a Titans (igaz az egyiket challenge útján). A rookie irányító nem nagyon tudott mit kezdeni a nyomással, két picket is dobott a felköhögött labdák mellé. Az egyiket Reshad Jones vissza is horda a végzónába, az előző év nyolcadik hete óta nem szerzett a Miami védelme hatpontost.

 

A Miami gyakorlatilag szétfutotta szerencsétlen Titans védelmét, 180 yardot tettek meg a földön 5.6-os átlaggal, a tanulság: ha hívsz futójátékot akkor van esélyed rá hogy az működni fog. Tannehillnek elég volt lemenedzselnie a meccset, bár kétszer így is sikerült eladnia a labdát.

 

A Miami végre életre kelt ezen a mérkőzésen, ehhez mondjuk kellett a gyenge Titans DL is, de lélektanilag sokat jelenthet nekik ez a győzelem. A forduló előtt két csapat volt a ligában, akik nem értek még el két számjegyű vezetést: a Bears és a Dolphins. Ez utóbbi leiratkozott a listáról ezzel a kiütéssel, reméljük elindul végre a szekér, elérhető még az a wild card hely.

 

Baltimore Ravens – San Francisco 49ers 20-25

 

Kezdjük a legfontosabbal Kaepernick nem, ismétlen NEM adta el a labdát. Sőt mi több, ezen a mérkőzésen minden összejött az Aranyásóknak, Kaep nem hibázott, Phil Dawson is 100%-osan rúgott, működött a futás elleni védekezés, minden klappolt. A jól működő gépezet megérdemelten szakította meg a 4 meccses vereségi szériát.

 

Az első félidő field goal háborúját két esemény törte csak meg, Kaepernick 76 yardos TD-átadása, amivel Torrey Smitht taláta meg, valamint Joe Flacco első interceptionje. A főszerepet a kickerek játszották: Dawson 3/3, Tucker 2/2 az első játékrészben.

 

A mérkőzésről mindent elmond, hogy a két irányító mintha csapatot cserélt volna, mind Flacco, mind Kaepernick 6 olyan átadást értékesített sikeresen, ami legalább 15 yardot szállt a levegőben, de amíg előbbinek 16 ilyen kísérletből jött ez össze, Kaepnek csak 8-ból.

 

S ha azt mondhattuk, hogy a 49ersnek minden összejött, akkor ennek az ellenkezője igaz a Ravensre, nekik semmi. Steve Smith két labdát is elejtett az end-zone-ban, ami nagyon fájónak bizonyult a végelszámolásnál. Nem ő volt az egyetlen, aki csúnyán eldobta a lehetőséget, Kaep két labdája is sima interception lehetett volna, de egyik alkalommal se sikerült rendesen megfogni a disznóbőrt a Ravens védőinek.

 

Flaccon nem múlt semmi, a két eladott labdát leszámítva hozta amit elvárnak tőle, a fal előtte jó munkát végzett, rendesen megvédték, az egész mérkőzésen egyszer sikerült csak megütni. Az elkapói nem nagyon szolgálták ki. Mondjuk az is tény, hogy mindkét eladott labdája vastagon az ő hibája volt, az elsőt simán bedobta double coverage-be, a második meg akkora homály volt, hogy elkapó se nagyon volt a környéken mikor elsült a keze.

 

A Ravens ezzel a vereséggel 1-5-re módosította a mérlegét s szinte biztosan lemondhat a rájátszásról szőtt álmairól. A csoportban a Bengals továbbra is veretlen, a Steelers is 4-2-vel áll Big Ben nélkül is.

 

New England Patriots – Indianapolis Colts 34-27

 

Egy hét pihenő után tért vissza a veretlen Patriots, és ahhoz a Coltshoz látogatott, akivel szemben tavaly kirobbant a labda-leeresztős botrány. Brady azóta vérszemet kapott, dühösebb mint valaha. Várható volt, hogy ízekre fogja szedni a riválist ezen a mérkőzésen.

 

Sokkal szorosabbra sikerült ez a derbi, mint azt vártuk. A Colts nem nagyon találta eddig a formáját, Luck árnyéka csak önmagának ebben a szezonban, de az egész támadójátékukról elmondható, hogy szenvednek. A védelem se tartozik a liga első felébe, ezzel szemben a Patriots a 2007-es szezonját idéző menetelésben van. Brady tűéles és a védelem is hozza amit kell, országos egyesnek nézett ki, ahogy mondani szokták.

 

Az első félidő után azonban úgy mentek pihenni a csapatok, hogy még bármi megtörténhetett, 20-21-re a Colts állt jobban a szünetben. Az első félidőben összesen 2 punt volt (mindkettő Colts) gyakorlatilag minden drive pontszerzéssel ért véget így fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ebben a játékrészben történt meg az, ami eddig még nem a szezon folyamán: Tom Brady pick-six-et dobott, ezzel Rodgers után Ő is elvesztette a szüzességét. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem az ő hibája volt, Edelman nem tudta megfogni a felé küldött passzt (vélhetően az előtte megsérült ujja miatt), és saját hibáját kijavítandó utána pöckölt, amit Mike Adams szedett össze és sétált be vele az end zone-ba.

 

A harmadik játékrészre kicsit leült a mérkőzés, a védelmek vették át a stafétát, az egyetlen pontszerzést Gronk érte el egy 25 yardos TD keretében. Ezzel Gronk lett a második játékos a Patriots történetében, aki elérte a 60 elkapott TD-t.

 

Ha már Brady leutánozta Rodgerst az eladott labdával, a negyedik negyed elején dobott TD-vel is nagyon hajazott a Packers irányítójára. A Rodgers által előszeretettel használt kifordulok a zsebből majd bevágom az end zone-ba játékot mutatta be, aminek a végén LeGarrette Blount örülhetett, ez volt a második TD-je a meccsen és az egyetlen elkapása.

 

S amíg a második félidőben a Patriots támadói továbbra is stabilan teljesítettek, Luck tőle szokatlan módon összeomlott. Láthattunk már tőle hatalmas javulást a második játékrészben, ezzel együtt nagy fordításokat is. Ezúttal ez elmaradt, passzainak kevesebb, mint fele volt sikeres mikor négyen vagy annál kevesebben támadták, ez hatalmas visszaesés az első félidőben mutatott 85%-os pontossághoz képest. Ennek eredményeképp hiába találta meg a mérkőzés vége előtt 1 perccel Griff Whalent egy TD passzal, ez már csak a zárkózáshoz volt elég a folyamatosan magas szinten játszó Patriots ellen. A végén azért megpróbálkoztak egy onside kickkel is.

 

A győzelemmel a Patriots továbbra is veretlen és a támadók elképesztően magas szinten teljesítenek. Brady 38 évesen jobb, mint valaha, az egész Patriots a 2007-es 16-0-ás alapszakaszhoz nagyon hasonló szezont fut, példának okáért 1 ponttal megdöntötte a 182 pontot, amit akkor az első 5 mérkőzésen elértek. Érdekességképpen Tom Brady örökmérlege 29-7-re módosult ezzel a sikerrel, amit olyan csapatok ellen ért el, ahol 1/1-es irányító szerepelt.

 

Ez pedig WTF:

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!