Connect with us

Beharangozó

MNF beharangozó, Chargers@Steelers

Mindkét csapat 2-2-es mérleggel áll ugyan, de mégis teljesen más hangulatban telt el a mögöttünk álló hét a két franchise háza táján. Ugyanis amíg a San Diego valahogy legyűrte a Cleveland Brownst, addig a Pittsburgh a saját kezéből engedte ki a Baltimore elleni meccset a legvégén, majd a hosszabbításban el is vesztette azt.

 

És hogy mi a közös a két meccsben? Naná, hogy a rúgók. A Steelers nem hagyta szó nélkül a Ravens elleni szerencsétlenkedést, így kivágta Josh Scobee-t, a helyére pedig Chris Boswell érkezett. Boswell korábban a Texans és a Giants játékosa volt, de egyik csapatnál sem futott be nagy karriert, így itt a lehetőség, hogy igazán beindítsa NFL-es pályafutását. A Chargers oldalán nincs rúgóhelyzet, bár biztosan más lenne a közvélekedés, hogyha Tramon Williams nem fut lesre és hosszabbításba torkollik a kihagyott 39 yardos mezőnygól kísérlet után a Browns elleni találkozó, de teljesen felesleges ezen gondolkodni.

 

A San Diego offense eddig remekül teljesít a szezonban, a harmadik legtöbb támadóyardot szerzik meccsenként 411 egységgel, csak a Patriots (423,8) és a Bengals (421,4) előzi meg őket ilyen téren. Rivers és a Chargers passzjáték is meglepően jó helyen áll az erre vonatkozó statisztikai rangsorban, a második helyet foglalják el a Patriots mögött, meccsenkénti 309 passzolt yardjukkal, köszönhetően a Philip Rivers – Keenan Allen kapcsolatnak. Allen eddig 387 elkapott yardjával vezeti a házi listát, az NFL-én pedig a 8. helyen áll, továbbá utóbbi 8 meccsén 6 TD elkapást jegyezhet. A futójáték ugyan nem az igazi, Woodhead inkább elkapásokból ér el yardokat, de az idei első körös választott, Melvin Gordon pedig egy nem rossznak mondható 4,1 yard/futás mutatót átlagol, 228 futott yardja pedig a második legtöbb az idei rookie classból. Ezeken lendíthet tovább a tight end, Antonio Gates visszatérése, aki letöltötte négymeccses eltiltását. A Chargersnél inkább a táblára feltett pontok száma adhat okot aggodalomra, illetve inkább annak kiegyensúlyozatlansága. Egyszer feltesznek 30-at, egyszer meg 20 alatt maradnak (jelen helyzetben kétszer-kétszer).

 

A Steelersnél akkora gondok nincsenek, mint amekkorának tűnnek. Vick nem váltja meg ugyan a világot, de nem is hoz sok rossz döntést, csak a biztos passzjátékot választja – habár a karja meglenne hozzá, hogy jól előrekúrja a labdát aztán lesz, ami lesz – és a futójáték dominál Le’Veon Bell vezetésével. Itt is akad egy visszatérő az elkapó Martavis Bryant személyében, aki szintén négymeccses eltiltásából térne vissza, ha nem szedett volna össze egy kisebb sérülést a hét folyamán. Így a Chargers védelmének továbbra is elég a Bell-Brown duó semlegesítésére koncentrálni.

6_3819156

 

Annak a védelemnek, amelyik mindössze 225 yardot engedélyez meccsenként az ellenfeleinek a levegőben, viszont a futás elleni védekezés finoman szólva sem tartozik a legjobbak közé. Konkrétabban megfogalmazva a liga 5. legrosszabb futás elleni védekezését tudhatja magáénak a Chargers (126,8 yard/meccs). Ha pedig a Chargers védelméről beszélünk, akkor nem lehet megkerülni a safety, Eric Weddle említését, aki a legtöbb tackle-t számlálja a csapatban – szám szerint 35-öt, és csak múlthéten 10 íródott a neve mellé.

020315-7-NFL-Chargers-Eric-Weddle-OB-PI.vresize.1200.675.high.89

 

Az engedett futott yardok terén a Steelers is a liga rosszabbik felében foglal helyet, de ők csak 113,2 yardot engednek meccsenként és a passz elleni védekezésük sem olyan borzasztó, ha az engedett yardokat tekintjük, 232,8 yard/meccs mutatójuk nem marad el sokkal jelenlegi ellenfelükétől. A Ravens ellen viszont már fel lehetett fedezni pass rushra emlékeztető dolgokat, ami az eddigieket figyelembe véve bizakodásra adhat okot. Stephon Tuitt elkapta a fonalat, utóbbi három meccse közül mindegyiken legalább egy sacket fel tud mutatni.

 

Múlt héten a Baltimore ellen azt gondoltam, hogy úgysem fognak sokat futni ellenük, mivel a futás elleni védekezésük nem olyan rossz, erre Forsett egy 150 yardos meccset produkált ellenük, úgyhogy jósolgatni már nem fogok, hogy ki nyerhet és hogyan, álljanak itt a szerkesztőség tippjei, aztán ki-ki döntse el, hogy melyikünk mire alapozza véleményét.

pitsd

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!