Connect with us

Összefoglaló

Összefoglalók a számok tükrében

A heti összefoglalóimat a számok köré építem, mert ugye azok sosem hazudnak. Lesz szó egy újdonsült 1/1-es jelöltről, meglepetésekről és természetesen a bírókról is.

pie-pi-nfl-numbers-jerseys

Kansas City Chiefs @ Minnesota Vikings 10-16

 

0 – Ez jellemzi leginkább a Chiefs támadóoldali produkcióját. Várható volt, hogy Charles kiesésével akadozni fog a támadójáték, de hogy szinte leálljon, arra nem gondoltam. West és Davis nem tudta pótolni a kiváló futót és Alex Smithnek is nagyon hiányzott a rövid yardos játékoknál. Sokáig nem az volt a kérdés, mennyi pontot képes elérni a Chiefs, hanem hogy egyáltalán szereznek-e.

 

1 – A Főnökök személyében egy új 1/1-es aspiráns bukkant elő a ködből. A csapat 1-5-tel áll, nem kimondottan kedvező a sorsolás és nem igazán látszik, hogy ki húzza ki a gödörből a támadókat.

 

2,3 – Azt írtam, a Chiefs szenvedett támadójátékban. Igazából ugyanez elmondható a Vikingsról is, akik szintén elég harmatosak voltak. Különösen igaz ez Petersonra, aki 26 próbálkozásból jutott el 60 yardig, ez pedig egy halvány 2,3 yard/carrys átlag.

 

9 – A védelem, viszont már annál jobb volt. Igaz, Smitht csak egyszer sikerült sackelni, de a futást kiválóan ölték és hosszú játékot sem engedtek a Vikingek. Külön kiemelendő az újonc Eric Kendricks, aki egymaga 9 tackle-lel, 1 assisted tackle-lel zárt és kiválóan vezette a defense-t.

 

22 – A másik oldalon a védelem igazából rendben volt, őket nem érheti különösebb kritika. Érdemes kiemelni a 22-es számmal játszó, szintén újonc Marcus Peterst, aki harmadik interceptionjét szerezte az évben és a futás ellen is kivette a részét.

 

129 – Amennyiben valakit ki akarunk emelni a támadók közül, akkor az Diggs, aki 7 elkapásból 129 yardig jutott és egyértelműen Bridgewater elsőszámú célpontja volt a héten.

 

Washington Redskins @ New York Jets 20-34

 

4 – Ennyi győzelemmel jeleskedik már a Jets, ez pedig éppen annyi, mint a tavalyi évben összegyűjtött mennyiség. Öt mérkőzés után egyelőre úgy tűnik, reális playoff contender csapatról beszélünk esetükben, akik a labda mindkét oldalán képesek elfogadható teljesítményre.

 

7 – Ennyi rossz átadása volt mindössze Fitzpatricknak és lassan Enemkpalinak mehetnek a köszönetkártyák, hogy Geno Smitht még épp időben ütötte ki. Fitzpartick egyébként 253 yardig és két touchdown passzig jutott, egy interception mellett, de futva is felpakolt 31 yardot és egy hatpontost a táblára.

 

111 – Brandon Marshall ismét kalsszis volt. 7 elkapásból 111 yardot és 1 touchdownt szerzett. Nem gondoltam volna, hogy lesz motivációja egy Jetsben is játszani, de egyelőre rácáfol a kétkedőkre.

 

146 – A Jets valódi hőse azonban ismét Ivory volt, aki 20 futásból 146 yardot és egy TD-t szerzett, valamint volt 50 elkapott yardja is.

 

196 – Nem igazán értem a Washingtont. Igazából van három használhatónak tűnő futójuk (még ha sérüléssel is bajlódtak ketten) és egy ingatag irányítójuk. Erre 43-szor passzolnak, amiből Cousins eljut 196 yardig, de dob két interceptiont és mindössze egy touchdownt. #stillbetterthanEaglesandCowboys.

 

Arizona Cardinals @ Pittsburgh Steelers 13-25

 

2 – A kettes számmal játszó Michael Vick egy érdekes jelenség a Steelers offense-ben. Már amíg össze nem törik. Amikor passzol, akkor csak a kúrjuk előre címszóban gondolkozik, a következő opció, ami megfordul a fejében az pedig a futás. Sokáig ő volt a Steelers legtöbb futott yardot megtett játékosa a mérkőzésen. Végül 47 yardig jutott lábon. Mellé mindössze 6 yardot passzolt.

 

8(+3)- Összesen ennyi sikeres passzkísérlet elég volt a Kohászoknak a győzelemhez. Jones bejött a megsérült Vick helyett és nem csinált szinte semmit. Ez mégis elég volt a sikerhez. 12 passzkísérletéből 8 volt sikeres és ebből 168 yard össze is jött, de ez már nem annyira az ő érdeme.

 

13 – A félelmetesnek beharangozott Cardinals offense ennyi pontot tudott feltenni az év elején még szedett-vedett Steelers védelemnek. Harrisonék egyébként Shazier távollétében is egyre javuló tendenciát mutatnak, ez pedig Big Ben visszatérése után mindenképpen contenderré teszi őket.

 

51 – Egy Steelers rugó ilyen messziről is berúgta. Elhisszük-e vagy sem, Boswell 4/4 rugókísérlettel zárta a meccset, melyek közt egy 51, egy 48 és egy 47 yardos kísérlet is volt.

 

137 – Az eltiltás majd sérülés után visszatérő Martavis Bryant 6 elkapásból 137 yardot ért el és két touchdownt is. Egy egészen más sebességi fokozatban van , mikor a labdával felgyorsít, mint a többiek.

 

196 – Kiváló elkapóteljesítmény a másik oldalon is volt. John Brown 196 yardot szorgoskodott össze, igaz egyszer el is hagyta a labdát.

 

421 – Palmer a 13 pont ellenére 421 passzolt yardig jutott, de kétszer is kulcsszituációban adta el a labdát, így ez pontokban nem jelentkezett. A futás egyébként nem ült annyira, ezért is kényszerültek az egydimenziós játékra a Pintyek, de ez láthatóan nem járható út.

 

Chicago Bears @ Detroit Lions 34- 37

 

1 – Már nincs nyeretlen csapat a szezonban. A Lions, ha nehezen is, de begyűjtötte első győzelmét, ráadásul egy csoportrangadón, ami igen fontos lesz számukra, hogy elkerüljék a csoportutolsó helyet, hogy elinduljanak felfelé.

 

4  – Stafford ennyi touchdown passzt osztott ki az első öt hét sikertelensége után. Ezeket ráadásul szépen szét is osztotta. Kapott egyet Wright, egyet Moore, egyet Tate és egyet Johnson is.

 

6 – Megatron visszatért. Igaz, csak 6 elkapásig jutott, de ezekből 166 yardot és egy touchdownt ért el. Nem mellesleg a hosszabbításban őt találta meg Stafford egy hosszú játékkal, amiből a győztes field goal született.

 

71 – Ennyi pont született a mérkőzésen, ez pedig azt mutatja, hogy a védelmek nem álltak a helyzet magaslatán. Ez annak tükrében érdekes, hogy bár mindkét csapat gyengén szerepelt, de a védelmek úgy nagyjából rendben voltak az előző fordulókban.

 

147 – A Visszatérő Jeffery 147 yardig és egy touchdownig jutott, ezzel pedig bizonyitotta, hogy továbbra is ő az elsőszámú elkapó a csapatban.

 

13467 – Körülbelül ennyiszer beszéltünk már a Megatron/Dez/Freeman/Tate rule-ról, most azonban újra előjött a probléma. Egy részletesebb cikk hamarosan lehet, hogy jön tőlünk az esetről, ezért annyiban maradnék, hogy Tate egy elkapást követően tett másfél lépést, majd kiverték a kezéből a labdát, a bírók a visszanézés után mégis touchdownt ítéltek. Múlt héten egy kísértetiesen hasonló szituáció végén elvették Freemantől a pontokat. Ezzel egyébként Mike Pereira se értett egyet és sokak értetlenkedését váltotta ki. #bíróisegítséggelnyertaLions

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!