Connect with us

Beharangozó

Premium Selection #4

premium-selection

Már itt is a negyedik hét, nézzük mit várhatunk a hétvégén.

 

Kiemelt meccsek

Nézzük miket vetítünk a Kandallóban:

 

New York Giants @ Buffalo Bills 19.00

 

A Bills futójátéka nagyon jól működik (152,7 yard/meccs, ezzel vezetik a ligát) annak ellenére, hogy közel sem rendelkeznek elit fallal és valószínűleg a meccset sérülés miatt kihagyó Shady McCoy nélkül is jól fognak teljesíteni, hiszen az újonc Karlos Williams remekel egyelőre és jó meccset várok tőle most is. A Bills tűnik a mérkőzés esélyesének, azonban nem ilyen egyszerű a helyzet szerintem. A Giants gyors passzjátéka ülhet, hiszen a Bills remek pass rushát ez kis túlzással megöli, nincs idejük odaérni az irányítóra. Ez történt Brady ellen is (és most nem akarom hasonlítani a kicsi Manninget Bradyhez, a sémát hasonlítom, mindketten gyorsan szabadulnak a labdától), Luck ellen pedig azért voltak eredményesek, mert ő úgynevezett seven step dropokat hajt végre, 8-10 yardot lépdel hátra a snapek után, így rengeteg ideje van az elit védőfalnak megverni a támadófalat és odaérni a QB-hoz. A Giants ellen erre ritkábban lesz lehetőségük.

560889436fe23.image

 

A Bills főleg futni fog, ami a túloldalon nem igazán fog menni a gyenge támadófal és a gyenge futófelhozatal miatt sem, a Giants passzjátékkal verheti meg a Billst, de nem lesz egyszerű dolguk, hiszen a Bills secondary – a védőfal által kisegítve – elég jól mutat az újonc Ronald Darby vezérletével. Tyrod Taylornak továbbra is menedzselnie kell a meccset buffalói oldalon és akkor meglehet a harmadik győzelmük, én erre tippelek. Egyébként egy-egy elkapó, Victor Cruz és Sammy Watkins is kihagyja az összecsapást.

 

A legutóbbi Bills-pályaválasztás melletti találkozásukig egészen 2007-ig kell visszamenni, akkor a tizenhatodik héten a Giants kiharcolta a rájátszást, majd Super Bowlt is nyert később.

 

giantsbills

 

Carolina Panthers @ Tampa Bay Buccaneers 19.00

 

Nem gondoltam volna, hogy erről a párharcról kell majd hosszabb beharangozót írjak, de a sporttv-sek ezt választották a 7 órás sávba. Végülis csoportrangadó, de nem túl közkedvelt csapatokról van szó, a Panthers ráadásul 3-0-lal, a Bucs pedig 1-2-vel áll. A Buccaneers a 2013-as szezon tizennegyedik hete óta nem nyert otthon, emellett a Panthers a második legkevesebb pontot engedi, a Bucs pedig a harmadik legkevesebbet teszi fel a táblára, így nem gondolom, hogy túlzottan szoros meccsre kellene számítani (a -3.0 spreadet pedig ajándéknak tartom, de ezt majd a holnapi fogadási tanácsok posztban Cefre talán ajánlja).

newtonwins_8col

 

Jameis Winstonon látszik a fejlődés és a potenciál, de egyedül nem képes a sikerre, nem ártana mellé egy potens futójáték, aminek előfeltétele egy minimum átlagos támadófal, de ezekkel nem igazán rendelkezik. Elkapói lennének, de Mike Evans játéka mintha visszaesett volna, jönnek az elejtett labdák és a tight end Austin Seferian-Jenkins sem bevethető a hétvégén. A túloldalon ellenben Newton csinálja a munka oroszlánrészét, ő már képes erre, meg talán képes is volt újonc szezonjában. A Bucs védelméből kiemelném Kwon Alexandert és Jacquies Smith-t, akik remekül játszanak az egyébként gyengécske védelemben. A Panthers védelméből egyébként Luke Kuechly továbbra sem bevethető agyrázkódás miatt.

 

panthersbucs

 

Green Bay Packers @ San Francisco 49ers 22.25

 

Colin Kaepernick 3-0-ás mérleggel rendelkezik Aaron Rodgers vezette Packers ellen, a vendégeknek rövid hetük volt készülni, így még azt is gondolhatnánk, hogy reális esélye van a 49ersnek. Szerintem azonban minimális van csak, hiszen a 9ers vezeti a ligát engedett 15+ yardos (20) és 40+ yardos (5) passzjátékokban is, Rodgers pedig ezt ki fogja használni. Érdekes statisztika még, hogy Kaepernicknek az utolsó 19 passzkísérletéből van 4 interceptionje, míg ellenfelének 592-ből, na ez a nem mindegy.

Sep 8, 2013; San Francisco, CA, USA; Green Bay Packers outside linebacker Clay Matthews (52) faces San Francisco 49ers quarterback Colin Kaepernick (7) after the sack during the third quarter at Candlestick Park. The San Francisco 49ers defeated the Green Bay Packers 34-28. Mandatory Credit: Kelley L Cox-USA TODAY Sports

 

Most gyenge a Frisco, a Green Bay pedig kitömheti őket és megbosszulhatja legutóbbi négy találkozójukat, amiből egyébként kettőt rájátszásban vívtak. Nem nagyon látom hogyan nyerhet a hazai gárda, hacsak nem nyújtanak valami emberfelettit a védelemben és Carlos Hyde-tól is hasonlóra lenne szükségük, plusz arra, hogy a sajtfejek kilátástalanul játsszanak. Nagy rangadó, de az izgalmak hiányozni fognak, ezért is választottunk vetélytársat mellé a Kandallóba.

 

packers49ers

 

Minnesota Vikings @ Denver Broncos 22.25

 

A vetélytárs pedig egy igazi védelmi csatának ígérkezik, habár Peyton vezette gárdáktól nem ezt szokhattuk meg. A Broncos védelme jelenleg vezeti a ligát engedett yardokban (259), játékonként engedett yardokban (4,2) harmadik engedett pontokban (16,3), a harmadik legtöbb sacket (11) jegyzik és a második legtöbb turnovert (10) erőszakolták ki. A pass rush félelmetes Millerrel és Ware-rel, a Talib-Harris duó mellé találtak egy kiváló harmadik CB-t Roby személyében és a linebackereik Marshall és Trevathan személyében is a jobb játékosok közé tartoznak, így a támadóknak nincs is szüksége a brillírozásra, elég egy átlagos vagy kicsit a feletti szintet hozniuk. Peytonnak szüksége is van erre, mert látszik már a játékán, hogy öregszik, nem úgy megy neki minden, mint akár két éve, viszont ezzel a D#-szel Super Bowl-esélyesek lehetnek.

Broncos-D-1001-540x357

 

A Vikings egy érdekes, fiatal csapat, akik jó irányba tendálnak. Megvan a franchise irányítójuk, Adrian Peterson pedig újra eltiltása előtti fényét idézi, a védelem is karcol. Na persze nem annyira, mint a denveri, de azért a védőfal elég jó Everson Griffen vezetésével, okozhatnak gondot Peytonnak a gyenge támadófal mögött. Jó kis védelmi csatát várok, fogadási szemmel az under 43 lehet kecsegtető opció.

 

vikingsbroncos

 

A többi találkozóról röviden

 

New York Jets @ Miami Dolphins in London 15.30

 

Londoni mérkőzés, így már fél négytől elkezdhetünk NFL-t nézni! A tengeren inneni találkozók mindig kiszámíthatatlanok, nem tudni hogyan alkalmazkodnak a játékosok az időeltolódáshoz, miegymáshoz. A Jetsesek például saját WC-papírt hoztak tonnaszámra magukkal, hogy kényelmesebbé tegyék a brit napokat. A Dolphins eddig borzalmas szinte minden minőségben, pedig a keret tehetség alapján többre lenne hivatott. A Jets szerintem behúzza ezt semleges pályán.

 

jetsdolphins

 

Oakland Raiders @ Chicago Bears 19.00

 

A Raiders időtlen idők óta nem volt favorit a fogadóirodáknál, azonban az újjáépülő Bears ellen most azok. Cutler állapotáról még nem tudunk biztosat (valószínűbb, hogy nem játszik), de Jeffery egész biztosan kihagyja a találkozót, így újabb vereséget várok a maciktól. A Raiders fiatal triója, Carr, Cooper és Murray most is jó meccsnek nézhet elébe, a védelmen javítani kell még bőven, de látszik a jó irány a csapatnál. A Bears meg megy az 1/1-re…

 

raidersbears

 

Houston Texans @ Atlanta Falcons 19.00

 

A tavalyi Hard Knocksban láthattuk, ahogy JJ Watt átgázol Jake Matthewson minden lehetséges módon a közös edzésen, az akkori újonc tackle idén viszont csak egy siettetést engedett a három meccsen. Nagy szerepe van a jó támadófal-játéknak a Falcons veretlenségében, meg persze Julio Jonesnak is, aki ha ilyen ütemben halad (ez szinte lehetetlen), akkor rekordot jelentő 181 elkapása, szintén rekordot jelentő 2 346 yardja és 21 TD-je lesz év végén. A Falcons az NFC East beárazása után behúzza ezt a meccset, mert jobb csapat a Texansnál, ahol Ryan Mallett se sokkal jobb megoldás, mint Brian Hoyer. Nagyon várhatják vissza Arian Fostert, de vannak kétségeim afelől, hogy utána sokkal jobbak lennének.

 

texansfalcons

 

Jacksonville Jaguars @ Indianapolis Colts 19.00

 

Andrew Luck játéka kérdéses és ha nem tudja vállalni a játékot, akkor változtatom a tippemet a Jaguarsra, mert egyébként sem gondolom ezt egy sima találkozónak, Luck nélkül pedig már átbillen a mérleg nyelve. Egy Mariota-interceptionön múlott szinte, hogy a Colts most nem 0-3-mal fogadja a floridai egyesületet, valami nagyon nem klappol náluk. Ott kellene kezdeni, hogy kicsit érdekesebbé varázsolják a támadóoldalt, mert azzal nehéz nyerni, hogy Luck csinál egy seven step dropot, a gyenge támadófal próbálja feltartani az ellenfelet, Luck pedig arra vár, hogy valamelyik elkapója elszakadjon az őrzőjétől. Ez nem nevezhető épp kreatívnak és eredményre vezetőnek.

 

jagscolts

 

Kansas City Chiefs @ Cincinnati Bengals 19.00

 

Andy Dalton élete formájában van, rá se ismerni. A Chiefs nagy erőssége, a remek pass rush nem fog kiütközni, mivel a Bengalsnak nagyon jó a támadófala. A főnökök ráadásul rövid hét után vannak és kétszer játszanak idegenben, így nem gondolom, hogy nyerni tudnának. Viszont végre nem nagy szám, hogy mennyi ideje nem kapott el TD-t egyetlen elkapó sem a Chiefsben, így már le sem kell írni, hogy öt napja.

 

chiefsbengals

 

Philadelphia Eagles @ Washington Redskins 19.00

 

Két 1-2-es mérleggel álló csapat találkozik és elég sok turnoverre számítok. Ez egyrészt annak tudható be, hogy az Eagles támadósor elég hektikus és a Skins védelem idén elég jó, másrészt pedig Kirk Cousinsnak van szüksége a legkevesebb passzkísérletre átlagban egy interceptionhöz, mindössze 22,3-ra. Viszonyításképpen a legjobb Aaron Rodgersnek 62,6 ez a szám, legközelebb pedig Fitzpatrick áll 28,6-tal. Az Eagles védelem pedig egyébként is termeli a labdaszerzéseket, én személy szerint remélem, hogy a sasok jönnek ki nyertesen ebből a turnover-csatából. Egyébként ha sormintát nézünk, akkor most mindkét félidőben jól kellene játszania Kelly legénységének, hiszen első héten csak a másodikban játszottak jól, második héten egyáltalán, harmadikban az elsőben, szóval…

 

eaglesredskins

 

Cleveland Browns @ San Diego Chargers 22.05

 

Sokkal szívesebben nézném ezt a meccset, ha Manziel kezdene és állítólag több Browns játékos is így van ezzel. A Chargers azonban átlép a McCown vezette barnákon, otthon ráadásul könnyű szerrel teszik mindezt. Jó meccs várható a Chargers futóktól, meg szerintem úgy általánosságban az egész San Diegói csapattól.

 

brownschargers

 

St. Louis Rams @ Arizona Cardinals 22.25

 

Carson Palmer és Larry Fitzgerald elképesztő jelenleg, 155.8-as passer ratingje van a QB-nak Fitz felé dobálva, meg úgy mellesleg 5 TD-je. Palmer egyébként a 11 és 20 yard közötti passzokban hibátlan (17/17) és összeszedett 267 yardot és 2 TD-t is. Elég meredek statisztikák egy 35 éves irányítótól, aki igazán sose volt elit. A Rams bármikor borsot tud törni a csoportellenfelei orra alá, de egyikünk se gondolja úgy, hogy ez a bombaformában lévő Cardinals ellen fog megtörténni.

 

ramscardinals

 

Dallas Cowboys @ New Orleans Saints 02.30

 

Drew Brees úgy tűnik visszatér, ez pedig nagyon megnehezíti a döntésem a végkimenetellel kapcsolatban. Eredetileg a Cowboysra tettem Weedennel, hiszen a Saints zsinórban bukott a SuperDome-ban hatot, a ‘Boys pedig idegenben 10-et nyert egymás után, azonban az, hogy nem Romo irányít, megbolygatja a dolgokat. De végül maradok a Dallasnál, a szerkesztőség már a Brees hírek előtt itt megosztott volt:

 

cowboysaints

 

Tippverseny:

 

Tszajko majdnem tökéletes volt múlt héten, de packer nation és én is csak kettőt hibáztunk. A Ravens-Steelers találkozó eredménye még nincs beleszámolva az alábbi táblázatba:

tippversenyeredmény

 

 

Bold Predictions:

 

Packer Nation: Aldon Smith megszerzi első sackjét a Raidersben és még a vádakat is ejtik ellene jövő héten a bíróságon.

 

Cefre: A hétvége után csak két irányító marad interception nélkül, a bye weeken lévő Tom Brady és Eli Manning.

 

gomes88: Cam Newton és Jameis Winston több, mint 200 yarddal zár csak a földön.

 

jimboy: Brandon Weeden múlt héten annyira belejött a passzolgatásba, hogy most NFL rekordot fog dönteni az egymás utáni sikeres átadások tekintetében, illetve az egész meccsen legalább 90%-os lesz a passzpontossága.

 

renningan: Weeden legalább 300 yardot és 3TD-t fog passzolni.

 

rowi: Colin Kaepernick jelenleg 4-0-s mérleggel rendelkezik a Packers ellen. Ha ez nem is marad makulátlan a forduló után, de mindenesetre jobb passer ratinggel zár, mint Aaron Rodgers.

 

Leonidasz007: A Rams@Cardinals meccsen több, mint 65 pont lesz.

 

tszajko: JJ Watt újabb elkapott TD-t mutat be.

 

MZoli: A Bears legalább 15 pontos előnnyel szerzi meg első győzelmét.

 

katonadani: Julio Jones remek formában van, ugye? Eddig van 34 elkapása és 440 yardja. Josh Gordonnak van a valaha volt legjobb négy meccses szériája, ehhez Julionak most vasárnap 335 elkapott yardra van szüksége. Óriási bold, de megnézném, hogy sikerül neki.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!