Connect with us

Beharangozó

Premium Selection #8

premium-selection

 

Itt a november, már nem számítanak az októberre vonatkozó statisztikák, a Pink hónapot viszont megtoldottuk egy nappal a Kandallóban és a főszervező steelers.hu-val együtt tekintjük meg 19 órától a hét mérkőzését, a csoportrangadó Bengals@Steelerst. 22.25-től pedig a Seahawks@Cowboys lesz terítéken, hajnalban pedig érdemes lehet fent maradni a szuperrangadó Packers@Broncosra is, ezek tehát a kiemelt meccseink, a többiekkel szokás szerint rövidebben foglalkozunk. Ismételten adunk tanácsot a fogadás szerelmeseinek is a spread opciókat figyelembe véve (péntek délutáni állapotok), illetve néhány játékosra vonatkozó ajánlás is elhangzik majd. Azt pedig ne felejtsük el, hogy ismét rendeznek Londonban mérkőzést (Lions-Chiefs), így 15.30-tól élvezhetjük kedvenc sportunkat, egészen hajnalig.

 

Cincinnati Bengals @ Pittsburgh Steelers (-1,5) (19.00)

 

Sokan várják már Andy Dalton és a Bengals összeomlását, azonban úgy tűnik ez nem akar bekövetkezni. Jó alkalom lehet erre ez a forduló, hiszen a mindig mindenkire veszélyes Steelers otthonába látogatnak, ahova visszatérhet Big Ben is. Azt azonban meg kell említeni, hogy sérülésből visszatérve 2-4 a mérlege a Vasas ikonikus irányítójának és ezen hat mérkőzés alatt 8 TD mellé 7 interception is társult.

 

Ha a mérkőzést be tudja húzni a Bengals, akkor 3,5 mérkőzés előnyre tesz szert a csoportgyőzelmért folytatott harcban és kvázi november elsejére eldőlhet a divízió. A tigrisek pihenhettek a hetedik körben, így jobban fel tudtak készülni az ellenfélből, ez mindenképp előnyt jelent nekik, fedezi a vendégként való szereplés hátrányát. A múlt mindenféleképpen a hazaiak oldalán áll, azonban sosem láttuk még ilyen jól játszani Daltont ennyi időn keresztül, aki mellesleg csupán 2-6-os mérleget tud felmutatni aktuális ellenfele ellen.

steelers-bengals-football-andy-dalton_pg_600

 

A Steelers védelme elég hullámzó, azonban mindenképp jobb, mint vártuk. Amin sokat kell javítaniuk, az a harmadik kísérletes hatékonyságuk, hiszen 41%-ban first downt engednek ilyen helyzetben, ami a 25. a ligában. A Bengals támadósora második legjobb ebben a vonatkozásban a Patriots után 46,7%-kal. A Steelersnek ellenben futtatni kellene a labdát, mivel a Cincy az esetek majdnem felében legalább 4 yardos futásokat enged, amivel 30. a ligában, ezt pedig Le’Veon Bellnek könyörtelenül ki kell használnia. A támadósor sokkal kiegyensúlyozottabb lesz Big Ben visszatérésével, Antonio Brown biztosan örül vezérének és Martavis Bryant sem fog panaszkodni.

 

Jó esélye van a Steelersnek, azonban én a veretlen csapat mellett teszem le a voksom, így a +1,5-ös spread is egyértelműen adódik ebből. A két erős támadósor miatt sokpontos találkozót várok, az over 48.0 is kecsegtető és elég sok játékos TD-jére is lehet nyugodtan fogadni mindkét csapatból, Martavis Bryant (2,20) vagy Tyler Eifert (2,62) érheti meg leginkább.

steelersbengals

 

Seattle Seahawks (-6.0) @ Dallas Cowboys (22.25)

 

Talán emlékszünk még, ahogy tavaly Seattle-ben diadalmaskodott a Cowboys és a sorsolás elkészültekor nagyon jó mérkőzésnek ígérkezett ez az összecsapás. Tony Romo és Dez Bryant az oldalvonal mellé szorult az utóbbi hetekben és ugyan Bryant valószínűleg visszatér, a fontosabb láncszem továbbra sem bevethető, legalább a tizenegyedik hétig, nélküle pedig nem nyert a ‘Boys már 2011 januárja óta. Feltehetőleg most sem fog.

 

Cassellel a center mögött a passzjátékra nem alapozhatnak, főleg nem a Legion of Boom ellen, még ha meg is vannak tépázva kissé. Marad a futójáték McFadden vezetésével, mögötte pedig az ex-Seahawk Christine Michaellel. Valamilyen szinten fog ez működni, azonban Pete Carroll se hülye, sok embert fog a boxba küldeni és megpróbálja passzra kényszeríteni majd a dallasiakat. A hazaiak egyébként a legrosszabbak a ligában a turnover differenciát tekintve mínusz kilenccel, így pedig nem lehet boldogulni az NFL-ben.

cowboys-seahawks-football-richard-sherman-dez-bryant_pg_600

 

A labda másik oldalán is a futójáték fog dominálni, egyrészt mert ilyen a Seahawks stílusa, másrészt mert a Cowboys az utóbbi 4 héten 488 yardot és 5 TD-t engedett 95 futásból (ez 5,14-es yard per carry mutató), ami nem mondható jónak. Jimmy Graham felé továbbra is sok a kritika, amit még mindig túlzónak érzek, hiszen nem ejtett még el egy elkapható labdát sem és a passzjátékok nagyobb százalékában keresik őt, mint tették New Orleansban. Egy hiba van csak, hogy a red zone-ban nem használják eleget, aminek az is az oka, hogy kevésszer jut el oda a csapat.

 

A Seahawks győzelem nem fizet olyan rosszul, mint vártam (1,4), ez mindenképp jó lehet valamivel kötésben, én a -6,0-ás spreadet is megtenném, játékos specialitások közül egyedül a Lynch TD 1,61-ért az, ami tetszik.

hawkscowboys

 

Green Bay Packers (-2,5) @ Denver Broncos (02.30)

 

Öt veretlen csapat van a ligában és mindegyik játszik legalább egy másikkal a hátralévő fordulókban, ez most el is kezdődik vasárnap éjszaka és ez csak a negyedik mérkőzés valaha, amikor két legalább 6-0-ás csapat találkozik egymással. Mindkét csapat rápihenhetett és rákészülhetett az összecsapásra, így még remekebb taktikai harcot várhatunk. Peyton Manning egyébként sorozatban 9 mérkőzést nyert bye week után, Rodgers pedig sorozatban 6-ot. Érdekes még, hogy ha a Broncos nyerne, akkor Manning beállítaná a Packers legenda Brett Favre karrierje során felállított győzelmeinek számát (186), ezt pedig 34-gyel kevesebb találkozó alatt tehetné meg.

 

Nem is tudom hol kezdjem, annyi mindenről lehet írni a meccs kapcsán. Kezdek akkor egy elképesztően érdekes hasonlósággal két denveri támadósor között. Egyikben az irányító 237 passzából 146  sikeres 1 524 yardért, 6,4-es passzonkénti átlaggal 7 TD és 10 INT kíséretében, 72,5-ös passer ratinggel. A másikban az irányító 271 passzából 126 sikeres 6,4-es passzonkénti átlaggal 12 TD és 6 INT kíséretében, 72,9-es passer ratinggel. Ez utóbbi kicsit jobbnak tűnik. Az első az idei Peyton Manning, a második pedig a 2011-es – most figyelj – Tim Tebow! Mellesleg Tebow futott 660 yardot és 6 TD-t, Manning pedig mínusz 4 yardot. Ezek szerint Tim Tebow > idei Peyton Manning!!!

o-TEBOW-PEYTON-facebook

 

Rátérve a holnap éjjeli találkozóra, a nagy kérdés az lesz, hogy mennyire tudja limitálni a denveri védelem Aaron Rodgerst és bandáját. A Broncos D 17 turnovert erőszakolt eddig ki, meccsenként 2,83-mal vezetik a ligát. A-Rod azonban ritkán hibázik, így ez lehet a kulcsa mindennek. Ha a Packers legfeljebb egyszer, de inkább legfeljebb kétszer adja el a labdát, akkor nem gondolom, hogy lesz esélye a Broncosnak. Ez alól kivétel lehet, ha mindkettőt visszahordják hatpontosra a védők. A Peyton vezette támadó alakulat nem lesz képes tartani a lépést, főleg, hogy a Packers védelme épp passz ellen erősebb. A Broncos nem tudta hatékonyan futtatni a labdát (31. a ligában) a korábbi fordulókban, pedig ez lenne a siker kulcsa, főleg az ebben a statisztikában 22. helyen álló sajtfejek ellen. Érdemes lesz figyelni a két pass rusher egységet, hiszen parádés játékosokról beszélhetünk mindkét oldalon.

 

Idegenben is esélyesebbnek tartom a Packerst, így a -2,5-ös spread is jön ezzel automatikusan. Sok turnoverre és sackre számítok, de a bet365 oldalán ilyet nem találtam péntek délután. Egyéni TD-t annyira nem érzek, merészebbeknek esetleg egy védők vagy speciális egység által szerzett TD-t tudok ajánlani 2,62-ért.

packersbroncos

 

Detroit Lions @ Kansas City Chiefs (-4.0) in London (15.30)

 

A Lions múlt héten kikapott a Vikingstól, Mike Zimmer egyszerűen okosabb volt Caldwellnél és Lombardinál. Utóbbit renningan nagy örömére azóta ki is rúgták és új támadókoordinára van a csapatnak Jim Bob Cooter személyében, aki QB-edző volt eddig, pluszban pedig új támadófal edző is lapátra került. Ez annak köszönhető, hogy rendkívül rossz protectionöket hívtak, nem tudták felvenni a blitzeket és amikor látták, hogy baj lesz, akkor se hívták át a játékot. Ez egyértelműen edzői hiba és ha engedélyezve van neki az áthívás, akkor az irányító nyakába is varrható. Szerintem a Lions behúzza ezt a mérkőzést, egy új edző jót szokott tenni, így a +4.0-s spread bőven tetszik, de a Lions győzelem 2,70-es oddszért még inkább.

lionschiefs

 

Tamba Bay Buccaneers @ Atlanta Falcons (-7,0) (19.00)

 

A Buccaneersnek valahogy sikerült 24 pontos előnyből bukni Kirk Cousins ellen, pedig ha nyernek, akkor elég sokan beszélnének Jameis Winston remek teljesítményéről. Winston azonban hullámzó, ráadásul ismét idegenbe utaznak, így belefutnak egy vereségbe annak ellenére, hogy a Falcons támadógépezete akadozni látszik. Érdekesség, hogy már mindkét csapat elérte a tavalyi győzelmeinek számát. Nyer a hazai csapat és szerintem egy TD-nél nagyobb különbséggel teszi ezt.

bucsfalsons

 

Arizona Cardinals (-6,0) @ Cleveland Browns (19.00)

 

Örülök, hogy ezt a mérkőzést még -4,5-ös spreaddel tettem meg, habár a jelenlegi állapot szerint is inkább e felé hajlanék. A Cardinals az egyetlen csapat a ligában, amelyik top4-es támadósorral és top4-es védelemmel rendelkezik a szerzett és engedett yardok tekintetében, +96-os pont differenciájuk van, a Brownsnak pedig -35. Azt hiszem nem is kell többet mondanom. Majd ha kijönnek a yard over/underök, Chris Johnson overt lehet érdemes rakni, illetve a TD-t is akár 1,6-ért, hiszen a Browns továbbra is borzalmasan gyenge futás ellen.

cardsbrowns

 

San Francisco 49ers @ St. Louis Rams (-9,0) (19.00)

 

Kezdjünk egy kis Todd Gurley-vel. 21 évével ő a legfiatalabb, aki három egymást követő mérkőzésen 125 yard fölé jutott. A Browns elleni 128 yardjából 111 kontakt után jött, 11 missed tackle-t kényszerített ki. Vezeti a ligát meccsenkénti futott átlagban 110,5 yarddal. Imádom a srácot, nagy karrier állhat előtte, ha Jeff Fisher nem viszi túlzásba a használatát (68 futási kísérlet három meccs alatt elég sok egy ACL-szakadás után). Ami aggodalomra adhat okot a Ramsnél az az, hogy ők építenek leginkább a védelmükre, hiszen turnoverekből szerzik a pontjaik 45,5%-át, amivel vezetik a ligát, mögöttük az Eagles található 36,9%-kal. Sok sackre számítok a Ramstől, ha van over opció, akkor érdemes lehet megtenni, a 9 pontos spreadet azonban soknak érzem épp az említett turnoverekre építés miatt, így a 49ers +9,0-ra fogadnék inkább.

49ersrams

 

New York Giants @ New Orleans Saints (-3,0) (19.00)

 

Sokpontos meccs várható, hiszen a harmadik és negyedik legtöbb yardot engedő csapat találkozik egymással, így kezdjük azzal, hogy az over 49.0 jó lehet. A meccs győztesre nehéz tippelni, hiszen ugyan az utóbbi két hétben a Saints támadósora jobb volt, mint a Giantsé, bármelyik csapatról el tudom képzelni, hogy összeomlik ebben a tekintetben, vagy épp egy jobb mérkőzést produkál. Végül a New Orleans csapatára voksoltam, a túloldalon viszont figyeljünk egy Orleans Darkwa nevű srácra. Számomra meglepő, hogy mindenki Saints győzelmet vár közülünk:

giantssaints

 

Minnesota Vikings (-1,0) @ Chicago Bears (19.00)

 

2013 óta a vikingek idegenben egy nem túl impresszív 3-15-1-es mérleget tudnak magukénak, amiből egy győzelem épp múlt héten érkezett a Lions ellen. A Bears nem igazán jobb a Lionsnél, esélyesebbnek tartom a Vikingeket, akik egy újabb idegenbeli győzelemmel komoly esélyessé válhatnának az NFC egyik wild card helyére. Szoros kis csoportmeccsre van kilátás, de szerintem a Minnesota behúzza.

vikingsbears

 

San Diego Chargers @ Baltimore Ravens (-3,0) (19.00)

 

Rivers rekorddöntögető ütemben halad egyelőre (5 604 yard felé), habár yardjainak jelentős része garbage time-ban született. A héten megszületett nyolcadik gyereke is (itt is valami rekordra hajt?), utóbbi két alkalommal ez nem hozott neki szerencsét, hiszen kikapott csapata a következő héten és nem is mutatott jó statisztikákat (lásd rowi boldját, habár érdekes, hogy erről nem találtunk átfogó statisztikát a neten…). A Ravens mindegyik mérkőzésén 8 ponton belül volt a különbség és így kaptak ki hatszor, ilyen se történt még a történelemben. A hollóknak egyébként elég rossz volt a sorsolása, hiszen négyszer is a nyugati partra kellett utazniuk (SF, DEN, OAK, ARI), hét hét alatt 14 200 mérföldet utaztak már, ez biztos nem tesz jót a csapatnak. Mindkét gárda győzelmét könnyedén el tudom képzelni, azonban végül a Ravens mellett tettem le a voksom részben Rivers gyerekszületés utáni rossz szériája miatt is.

chargersravens

 

Tennessee Titans @ Houston Texans (19.00)

 

Erre a meccsre a legnehezebb talán tippelni, főleg, hogy Mariota nem tudja vállalni a játékot. A spread sem elérhető még, ami nem is baj, mert nem fogadnék egyik csapatra sem. A Titans idén csak kétszer tudott 14 pontnál többet elérni támadóoldalon, a Texans pedig az utóbbi két héten kapott 75 pontot, az egész idényben az első félidőben 135-39-re verik őket. Egyébként ennél a 135-nél 11 csapat kevesebbet kapott összesen, nemhogy csak az első félidők alatt. Szóval két gyenge csapat találkozik, Mariota egészségügyi állapota miatt egy hajszállal a Texans felé húzok.

titanstexans

 

New York Jets (-3.0) @ Oakland Raiders (22.05)

 

Az általam egyik legjobban várt matchup a hétről Amari Cooper látogatása a Revis szigetekre. Sokkal érdekesebb mérkőzésre van kilátás, mint azt gondoltuk volna év elején, hiszen egyik csapat sem rendelkezik negatív mérleggel, ráadásul a Jets mindenképp, de akár a Raiders is playoff-contender lehet és jó nézni mindkét gárda játékát. Egyébként a Buccaneers@Falcons találkozóhoz hasonlóan itt is két olyan együttes találkozik, akik már elérték tavalyi győzelmeik számát. Szerintem a Jets behúzza, mert ellehetetlenítik majd a Raiders támadásait, a gyengécske fosztogató védelem ellen pedig Fitzmagicék elég pontot fognak tudni feltenni a táblára.

jetsraiders

 

Tippverseny

tippversenyeredmény

 

Bold predictions

 

Packer Nation: Mindhárom egy győzelemmel rendelkező csapat nyer.

 

gomes88: Peyton Manning nem dob interceptiont (mekkora már, hogy ez boldnak számít?!).

 

jimboy: Philip Rivers megdönti az egy meccs alatt végrehajtott passzkísérletek rekordját a Ravens ellen. Az eddigi rekord Drew Bledsoe nevéhez fűződik még 1994-ből. Akkor a Patriots irányítója 70-szer vállalkozott a Minnesota Vikings ellen.

 

rowi: Philip Riversnek a héten megszületett 8. gyermeke, amihez innen is gratulálunk és jó egészséget kívánunk. A boldom is ehhez az eseményhez kapcsolódik: Rivers legalább annyi yardot fog passzolni, mint a két legutóbbi gyereke születése után összesen, tehát minimum 520-at. (7. gyerek: 2013.10.28, következő meccs vs Redskins 341 yd 2 TD/2INT, 6. gyerek: 2011.10.14 (13?) következő meccs vs Jets 179 yd TD/2 INT)

 

Leonidasz007: A Panthers több yardot halad a földön mint a Colts a levegőben

 

MZoli: Peyton Manning 4 INT-et dob és lecserélik

 

tszajko: Orleans Darkwa show New Orleansban! A Giants semmiből jövő futója 150 yard, 3 TD-s teljesítmény mutat

 

katonadani: Todd Gurley tovább folytatja remeklését, eddigi legjobb 159 yardját legalább 200-ra cseréli és eddigi legjobb 2TD-jét beállítja.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!