Connect with us

Összefoglaló

Seahawks @ 49ers – Csapataink harcban állnak

A Seahawks háza táján semmi nem olyan már, mint régen: amióta Brady és Butler tábornok februárban romba döntötte a seattle-i reményeket, azóta közel sem olyan teljesítményt nyújt a csapat, mint azt az utóbbi években megszokhattuk. Ahogy a teljesítménnyel együtt az elvárások is egyre inkább elszürkültek, úgy kaptak egyre nagyobb vérszemet az NFC West vezetői, hogy megtörjék a Seahawks uralmát, és vörös (Cardinals és 49ers) uralom alá hajtsák az egykoron büszke Hawks nationt.

23_2

 

A vörös hatalomátvétel utolsó lépéseként Colin Kaepernick kapta meg a lehetőséget arra, hogy hazai pályán mutassa meg a Seahawksnak, hogy hol is van a helyük a futballpályán. A sarokba szorított kékek azonban úgy döntöttek, hogy nem hagyják, hogy rájuk kényszerítsék az elnyomást, és fellázadtak a 49ers ellen: a csütörtök esti rangadón Santa Clarában kitört a forradalom!

23_1

 

Tudósítóink a következő beszámolóval jelentkeztek a helyszínről:

 

2015. október 23. 2:30 – A 49ers támadóegysége megkezdte az előrenyomulást, de nagyon hamar heves ellenállásba ütköztek a Seahawks részéről, és rögtön 3&out-ra és puntra kényszerültek Kaepernick csapatai. Ez a jelenet rengetegszer megismétlődött a hajnali küzdelmek során, és végül az a csúfos helyzet alakult ki, hogy a 49ers többször puntolt (9), mint jutott first downhoz. Ez a felsülés elsősorban a cinkos utcai harcosokból összeverődött “Bumm-légiónak” köszönhető, akik tökéletesen zárták le a területet, és mindössze 124 yardot engedélyeztek az ellen irányítójának.

 

2015. október 23. 3:00 – Az első 49ers-előretörés elhalása után a Seahawks vezetői felismerték a kínálkozó lehetőséget, és megkezdték az ellentámadást, és a sérüléseinek nyomát sem mutató Lynch vezérletével hamar eljutottak a gólvonal környékére. Itt már a 49ers is felvette a harcérintkezést, és az utolsó 5 yardon 5 futáskísérletre kényszerítette a kéket, de Caroll tábornok tanulva a Pats elleni csata hibáiból, kitartott a futás mellett, aminek eredményeként végül Lynch át tudott vetődni a célterületre.

 

2015. október 23. 3:15 – A megzavarodott vörösök hamar újra átengedték a kezdeményezést a Seahawksnak, és a tapasztalt Wilson őrmester és a frissen sorozott Lockett közlegény fantasztikus 43 yardos előretörésére megszerezték a mérkőzés második touchdownját, és az időközben végrehajtott pontos Hauschka-lövéssel 3 labdabirtoklásnyi távolságra kerültek ellenfelüktől.

 

 

2015. október 23. 3:30 –  A teljesen elcsendesülő santa clara-i harctéren a vendégek egyre magabiztosabbá válnak, ami végül idővel felesleges vakmerőséggé alakul át: a döntő csapás bevitele érdekében Wilson kétszer is túlságosan pontatlan támadást indít, amelyek könnyű interceptiont jelentenek a 49ers védelme számára. Más kérdés, hogy a támadóoldalon egyre inkább eluralkodó tanácstalanság következtében az endzone-ban lehúzott labdákból nem tud előrelépni a 49ers, így az ütközet első fele 17-0-s vendég vezetéssel zárul.

 

2015. október 23. 4:00 – Nem sokat változik az ütközet képe a második etapban sem, de végül a 49ersnek sikerül összerakni egy kidolgozott támadást, melynek során Kaep Davisnek és Boldinnak adott 20+ yardos passzaival végül eljut a Seahawks vörös zónájába, de ott át kell engednie a terepet a veterán mesterlövész Dawsonnak, aki nem hibázik, így 3 pontot a hazaiak is feltesznek a táblára.

 

2015. október 23. 4:30 – A Seahawks támadóoldala ugyan a továbbiakban már nem tud érdemi sikereket elérni, de az ütközet lefolyásával kapcsolatosan nem marad sok kérdőjel, ugyanis a 49ers field goalján kívül nem tud eredményt elérni, így meddő mezőnyharccal kezd el leketyegni a mérkőzésből hátra lévő idő. A hazaiak oldalán egyre többen kérdőjelezik meg a frissen kinevezett Tomsula tábornok harcászati képességeit, ugyanis a meddő támadójáték elsősorban a teljesen szürke haditervből következik, mint az amúgy a szükséges minimumot hozó Kaepernick (egyszer sem adta el a labdát) és Hyde (többször is voltak szép megindulásai) teljesítményéből, hiszen a Seahawks gyakorlatilag minden offenzív játékot tökéletesen olvasott, és összesen 6 sacket is bevitt (ebből 3,5-öt a kitüntetést érdemlő Michael Bennett).


Kaepernick persze azért nem volt tökéletes, saját táborát is megszórja lövéseivel

 

2015. október 23. 5:00 –  A 49ers feladja az eredménytelen küzdelmet, hiszen óriási hátrányban, hazai pályán, az egész világ figyelme előtt sem hajlandó 4&3-nál kockázatot vállalni a negyedik negyedben. A Seahawks pedig a hajnal elérkeztével elfogadja a tűzszünetet,  a külső szemlélő számára kifejezetten körülményes és semmilyen második félidő után 20-3 marad a mérkőzés végeredménye.

 

A Seahawks-forradalom tehát győzött, mivel a 49ers sem támadásban, sem védekezésben nem tudott egyenrangú partnere lenni ellenfelének. A szurkolók így újra büszkén tűzik ki a Space Needle-re a kék-fehér zászlót, amelyből kivágták a negatív mérlegre és a Super Bowlokon mutatott eredményességre is utaló 1-2 számsort, és bíznak abban, hogy tiszta lappal indulva lesz esélyük a rájátszásért folytatott szabadságharc megnyerésére – az biztos, hogy a mainál csak nehezebb ellenfelek próbálják majd ezt megakadályozni.

23_3

 

A 49ers pedig a 2-5-ös mérlegével igazából le is mondhat a szezonról, és már meg is érkeztek az első hírek arról, hogy radikális változások várhatóak a vörösök háza táján – más kérdés, hogy az elképzelhető opciók egyike sem (Kaep a padra?, Tomsula leváltása 7 meccs után?, Vernon Davis-csere?) jelent könnyű kiutat az elmélyülő válságból.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!