Connect with us

Összefoglaló

TNF összefoglaló, Falcons@Saints

Nagyszerűen sikerült megjósolni a mérkőzés lefolyását, a győztes csapat ellentmondást nem tűrően, végigvezetve, magabiztosan húzta be a csütörtök esti rangadót, szóval gyakorlatilag semmi meglepetés nem történt. Leszámítva azt, hogy mindez fordított előjellel történt meg az előzetes várakozásokhoz képest és a New Orleans Saints simán verte hazai pályán 31-21 arányban az Atlanta Falconst, amely ezzel elszenvedte idei első vereségét, így biztossá vált, hogy a forduló végén már biztosan csökken az eddig veretlen csapatok száma.

 

A Saints ott próbálta sebezni az Atlantát, ahol arra a legtöbb esélye volt, a passzjátékban. Brees 312 yard mellett egy TD-t is feltett a statisztikai lapjára, 30/39-es passzpontossággal. A Saints elkapó gárdájából külön ki kell emelni a tight end Benjamin Watsont, aki karrierje legjobb napját fogta ki, 127 elkapott yardja mellett egy elkapott TD-vel zárta a meccset.

18979978-mmmain

 

Az Atlanta egész éves futás elleni védekezését tökéletesen leképezte a találkozó, ugyanis hiába engedtek kevés yardot ellenfelüknek, összesen 81-et, két hatpontost így is sikerült elérnie Mark Ingramnek. Első, 2 yardos futott TD-jével szerezte meg a Saints a vezetést, majd a negyedik negyedben elért 1 yardos TD-jével bebiztosította a New Orleans győzelmét.

 

A Saints támadósor produktív játéka után beszéljünk arról a védelemről, ami egész meccsen nagy nyomást tudott gyakorolni Ryanre. Rob Ryan agresszív taktikája a végén bizonyult igazán eredményesnek, amikor már a Falconsnak kellett futnia az eredmény után és nyilvánvalóan passzjáték következett. Matty Ice-t csak Cameron Jordan háromszor sackelte, míg a hazai védelem összesen ötször. A futás elleni védekezésük elég gyatra volt, 150 yardot nyeltek be összesen. Annak okát, hogy a 150 futott és majdnem 300 passzolt yard ellenére sem tudott közelebb kerülni a Falcons a Saintshez, az öt fumble-ben kell keresni, amiből „csak” hármat szerzett meg a New Orleans.

 

A teljes csapathoz hozzátartozik a special team, ami szintén kiváló munkát végzett ma. 7-0-s hazai vezetésnél saját 4 yardról kényszerült puntolni az Atlanta, ám ekkor jött Michael Mauti, aki blokkolta Bosher puntját, majd a pattogó labdára vetve magát 14 pontos előnyhöz juttatta csapatát.

 

A félidő végére feljött a Falcons 14-7-re, de esélye volt a Saintsnek 10 pontos előnnyel szünetre vonulni, ám Hocker 51 yardról kihagyta a field goalt, így maradt a 14-7 (később, 31-14-es állásnál is hibázott 48 yardról). A mérkőzés második felében is sikerült valami váratlant húzniuk.

 

Hogy a Falcons tényleg a fumble-ökön bukta el a találkozót arra elég elővenni a statisztikát, hiszen a támadók nem hoztak rossz számokat, sőt talán jobbnak is tűnt az Atlanta offense, mint a New Orleansé. Ryan 295 yardig és 2 TD-ig jutott, Jones ugyan hatpontos elkapás nélkül, de 93 elkapott yarddal zárt, valamint Devonta Freeman összesen 156 scrimmage yardot és 2 touchdownt szerzett. Ami a turnovereken kívül még csalódást okozott, az a pass protection, a Rob Ryan által hívott blitzekkel nem tudtak mit kezdeni, főleg a mérkőzés végén.

 

A Saints megmutatta, hogy mégsem ők a csoport leggyengébb csapata, a Falconsról meg kiderült, hogy zavarba hozhatók és verhetők. A hétvégén választ kapunk arra a kérdésre is, hogy mennyire vehető komolyan ez a Panthers a Falcons kihívójaként, ugyanis ha a Seahawksot elkapják a CenturyLink Fielden, akkor kompetitív ellenféllel szemben is bizonyítják, hogy igenis jó évük lehet. A Saints legközelebb a Colts ellen folytathatja a feljebb kapaszkodást, míg a Falcons a Tennessee elpáholásával állíthatja helyre a saját lelki békéjét.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!