Connect with us

Beharangozó

Beharangozó MNF – Colts @ Panthers

102815-NFL-Andrew-Luck-Cam-Newton-MM-PI_vadapt_620_high_28

 

A tegnapi őrület után már nem is tudjuk, mire számítsunk. Mindenesetre beharangozzuk a Colts carolinai vendégjátékát, ahol azt nézzük meg, hogyan lehet esélye a csapatoknak a sikerre.

 

Hogyan nyerhet a Panthers?

 

A Carolina sikeréhez igazából semmi különöset nem kell csinálnia, csak amit eddig. Kőkeményen védekezni, turnovereket kiharcolni és hagyni, hogy az ellenfél önmagát verje meg. Ehhez ráadásul a Colts kiváló ellenfél. Luck nem hogy nem vigyáz a labdára, de jó szákosa szerint igencsak adakozó. Az ellenfél cornerei közt pedig a liga jelenlegi egyik legjobbja is ott van Josh Norman személyében, aki az eddigi meccseken is eredményesen vadászta le az ellenfél labdáit. Minden valószínűség szerint T.Y. Hiltont fogja követni a mérkőzés folyamán, így nagyon nehéz mérkőzése lehet a fiatal elkapónak. A Panthers a legjobban akkor jár el, ha már a mérkőzés legelején megmutatja a Coltsnak, hogy a talajon nem sok keresnivalója akad, így rákényszerítve Luckékat a hosszú játékokra. Ehhez az emberanyag adott, a fal közepén Kawann Short elképesztő formában pusztít, ez pedig kemény perceket okozhat az amúgy sem elit Colts támadófalnak.

 

Hogyan veszthet a Panthers?

 

A védőkkel nem igazán érzem, hogy probléma lehet. Ahol mégis megakadhat a gépezet a Párducok számára, az a labda másik oldala. Newton MVP formában irányítja eddig a támadósort, de ehhez a segítsége is megvolt. Nem sokan számoltak azzal a szezon előtt, hogy a liga egyik legjobb támadófala lesz előtte és a viszonylag névtelen elkapóit is tudja használni. Abban az esetben lehet bajban, ha ezúttal a támadófal csődöt mondana és gyakrabban kell az életéért menekülnie. Sokszor kiemeltük a fiatal Henry Andersont, aki kulcsszerepet vállalhat Cam üldözésében. Persze Newtont ismerve ezeket az eseteket is kiválóan megoldja, de csak meneküléssel nem fogják tudni megnyerni a meccset. Newton amellett, hogy nagyon magabiztos, nagyon jól is vigyáz a labdára. Erre most is szüksége lesz, mert egy nem túl sokpontos mérkőzésre számítok, amit a turnoverek dönthetnek el.

colts

 

Hogyan nyerhet a Colts?

 

Úgy gondolom a Colts nincs könnyű helyzetben. A Panthers egy nagyon rossz matchup a Csikók számára. A futást teljesen meg fogják ölni Shorték és a linebackerek, Hiltont lekapcsolja Norman, így nem marad más hátra Luck számára, mint hogy előkapja szokásostól eltérő fegyvereit. Andre Johnson, Moncrief és a két elkapó tight end nagy teherrel nézhet szembe, de a Houston ellen Hasselbackkel a hátuk mögött egyszer már sikerült megcsinálni. Tudom, hogy ez a védelem idén egy másik szint, de ettől függetlenül, ugyanazt a nyugodt játékot fel lehet használni a Panthers ellen is. A Carolina linebackerei rendkívül gyorsak, ott vannak a pálya szélén pillanatok alatt, ezért az lehet a megoldás a Colts számára, ha nem csak széltében, hanem hosszában is megnyitják a pályát az elkapók. Amennyiben ez sikerül, akkor talán párszor sikerülhet eljutni a célterületig. Ez önmagában viszont egész biztos kevés lesz. Nem tartom valószínűnek, hogy ezt a mérkőzést a támadók tudják megnyerni. A védelem azonban képes lehet rá. Newton és Stewart futásait kordában kell tartaniuk és arra kényszeríteni SuperCamet hogy a zsebből keresse a nem túl nagytestű elkapóit.

 

Hogyan veszthet a Colts?

 

Erre a kérdésre már jóval könnyebb válaszolni. Abban az esetben, ha nem tud semmi extrát nyújtani, nem tud változtatni az eddigi meccsei menetén, akkor holtbiztos vereségbe fog beleszaladni. Luck, ha a szezon előző meccsein mutatott odafigyeléssel vigyáz a labdára és kedvesen elajándékozza azt, netán többször is, akkor azt a Carolina könyörtelenül ki fogja használni. A playhívások az év eddigi részében nem igazán működtek, ezen mindenképpen változtatnia kellene, mert a szokásos sémákat könnyedén fogja olvasni a Panthers védelem.

 

Mire eljutottam ide a végére, elég nyilvánvalóvá vált, amit előtte is sejtettünk. Ez a mérkőzés nem Coltsnak áll. Nagyon nem. Teljes pálfordulásra és kiváló játékra van szükség a Csikók részéről a sikerhez, amíg a Panthersnek csak azt kell csinálnia, amit nagyon tud. A tegnapi nap megmutatta, hogy nem mindig az egyértelmű esélyes nyer és lehet változtatni a dolgok menetén, de úgy érzem, nem ez a nap az Luckék számára.

indcar

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!