Connect with us

Összefoglaló

Brady újra megverte a Billst

Buffalo Bills – New England Patriots 13-20

 

A várakozásoknak megfelelően parázs összecsapást hozott a Bills – Patriots mérkőzés. Rex Ryanék ígéretet tettek arra, hogy az első heti csúfos vereség után most a lelküket otthagyják a pályán, maximálisan eleget tettek ennek.

 

És ha már Patriots mérkőzés természetesen nem maradhatott el az újabb botrány, újabb “gate” született a harmadik negyed elején. Ezúttal viszont a Patriots volt a szenvedő fél. Ennek szellemében született ez az összefoglaló:

 

#Watkinsgate

A rendkívül tehetséges elkapó nem zárt jó mérkőzést. Az utolsó drive-ig gyakorlatilag az egy szem rá dobott DPI-vel szerzett csak értékelhető yardokat. A Super Bowl hőse, Malcolm Butler remekül leszedte a Bills elkapóját a pályáról. Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem is variálták túl Watkins használatát: menjél apám, fuss előre amíg a beled kiszakad, Taylor felvágja neked, azt lesz ami lesz. Nem lett! A végére azért összekapta magát és bemutatott egy egészen elképesztő egykezest.

 

#OLgate

A Patriots fala az első félidőben nem kis verést kapott a Bills védőktől. Gyakorlatilag szinte nullára sikerült ezzel a Pats támadásait redukálni, nem igazán működött semmi. A Blount futásait teljesen megfojtották, és célpont híján a passzok se akartak eredményre vezetni. A második félidőre Belichick kicsit összekapta a fiúkat, valószínűleg Brady artikulátlan üvöltözése is segített.

 

#Injurygate

A Pats most se úszta meg vérveszteség nélkül, Amendola és Dobson is a pálya mellett találta magát egy időre. Amendola ráadásul egy non-contact sérülést szedett össze, szerencsére valószínűleg nem kell majd mérkőzést kihagynia. Lassan Belichick mehet majd Harbough-hoz életvezetési tanácsadásért.

 

#Whistlegate

A harmadik negyed elején egy egészen szürreális jelenetnek lehettek szemtanúi a nézők. Szaladjunk most ezen gyorsan túl, mert kapásból azzal az állítással erősen lehet vitatkozni, hogy a visszafújt Amendola elkapás TD lett volna, egyrészt a védő simán megcsinálja a tackle-t, aki a nyakán állt és megállt a síp miatt, másrészt volt még mélységen felálló safety is. Nem lett végül mérkőzést befolyásoló eredménye a dolognak, de ha másra nem, arra jó, hogy ezúttal a vérmes Pats szurkolók tudjanak bezzegezni.

whistle

#Taylorgate

Taylor a mérkőzés végén annyira belemerült a saját passzának sikerességébe, hogy sikerült 5-6 lépés után úgy hasra vágnia magát, hogy megsérült a válla. Nem hozták le, végig fogta a vállát az utolsó sípszóig, le a kalappal előtte. Mindent elmond a Manuelbe vetett bizalomról, hogy még félkézzel is fenthagyták Taylort. Sajnos nem lett eredménye a hősiességnek

 

#Timegate

13-20-as Pats vezetésnél támadhatott a Bills az egyenlítésért. Az egyik passz után mire a zebrák eldöntötték, hogy megvolt-e a first down, avagy egy yard még hiányzik kínosan sokat vitatkoztak. Ami nem volt baj, csak az óra meg pörgött, a Billsnél meg nem volt időkérés. Miután vagy 30 mp-t tanácskoztak kemény 2 mp-vel állították vissza az órát, gyakorlatilag bő 20-25 másodpercet elvettek a Billstől. Nem mintha számított volna, mert abszolút nem volt benne az egyenlítés a mérkőzésben, de azért még is csak…

 

#Gronkgate

Nem ez volt Gronk legjobb mérkőzése, 7 passz szállt felé, amiből csak kettőt sikerült elkapásra váltani összesen 37 yardért. Ez 28,6%-os elkapási ráta, ilyen rossz arányt 2011 óta nem produkált Brady kedvenc célpontja.

 

#McKelvingate

Leodis McKelvin nem lesz a Bills szurkolók kedvence, nem mintha eddig osztatlan szeretetnek lett volna kitéve. Az hagyján, hogy újra elejtett egy visszahordást, újra a Pats ellen, de az utolsó drive-hoz sem könnyítette meg Taylorék dolgát. Ott is egész egyszerűen átszállt a keze között a labda, és marha nagy szerencséje volt, hogy náluk maradt a disznóbőr.

 

#StepupDgate

Nagyon kellett, hogy a döcögős Pats offense-t kisegítse a kicsit alulértékelt védelem. Nem okoztak csalódást, főleg a mérkőzés végén nagyon odatették magukat, nem kicsi szerepet vállalva a győzelemben.

 

Összességében elmondhatjuk, hogy izgalmas derbit láthattak a nézők, ahol a teljesen felszívott Bills védelem igen megnehezítette Tom Brady dolgát. Minden elismerés megilleti viszont a leendő MVP-t, mert elkapók és fal nélkül is túl tudott lépni a harapós Billsen. Teljesen megérdemelt győzelmet arattak, ám ha továbbra is ilyen szinten sérülnek a játékosok, akkor egyre nehezebb dolga lesz Bradynek, ami rossz ómen a rájátszásra.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!