Connect with us

Fantasy

Fantasy Fix #10

 

fantasyfix

 

 

Ezen a hétvégén a szokottnál talán kicsit később, de a kezdőcsapat beállításához még pont optimális időpontban érkezik a Fantasy Fix! Sok szerencsét kívánok mindenkinek a 10. hétre, de mondjuk nem bánnám, ha ebből a szerencséből átutalnátok egy kicsit a Groupama Arénába – szükség, az lenne rá.

 

QB

 

START: Eli Manning (Giants vs. Patriots)

 

 

A Saints elleni hat TD-t követően nem meglepő módon visszatért a realitások talajára Eli, de ez ne akadályozzon meg minket abban, hogy kezdessük őt. Mivel a Giants futójátéka nem szignifikáns, a Pats pedig várhatóan el fog húzni, így Eli passzjátéka lehet a kulcs a meccsben maradáshoz, ami a QB-k ellen közepesen hatékony ellenfél mellett elég lehet egy 20+ pontszámhoz.

 

START: Sam Bradford (Eagles vs. Dolphins)

 

Jordan Matthews game-winning TD-je talán végre visszahelyezi a jó útra az elkapót, ami optimális esetben Bradford számára is jelentős értékjavulást jelenthet. A Dolphins megmutatta, hogy komolyan vehető csapatok ellen nem funkcionál, így itt az idő Bradford számára, hogy bizonyítson: 300 yarddal és 2 TD-vel.

 

HAIL MARY: Kirk Cousins (Redskins vs. Saints)

 

A washingtoni media egyre inkább pedzegeti, hogy Cousinst meg kellene tartan a következő szezonra is – Cousins ezzel valószínűleg egyetért, a Saints pedig tálcán hozza a lehetőséget a bizonyításra, hiszen ki ne akarna egy olyan védelem ellen dobálni, amely 6, majd 4 passzolt TD enged az ellenfél irányítóinak.

 

SIT: Carson Palmer (Cardinals @ Seahawks)

 

Palmer egyértelműen top10-es QB, aki gyakorlatilag matchuptól függetlenül játszathatna – de, ha esetleg ezen a héten a cserénk jó meccsre számíthat, akkor el kell gondolkodnunk azon, hogy biztosan a kipihent Seahawks secondary ellen akarunk-e játszani idegenben? (Nem.)

 

SIT: Marcus Mariota (Titans @ Panthers)

 

Mariota meggyőző teljesítménnyel tért vissza a fantasy relevanciába a Saints elleni bravúrgyőzelem során, de remélem, hogy nem kell sokat győzködnöm senkit arról, hogy a 8-0-s Panthers nem azért győzte le az ellenfeleit, mert olyan sok teret hagyott volna a passzjátéknak.

 

RB

 

START: Darren McFadden (Cowboys @ Bucs)

 

 

Vetélytársai kiesésével / leépülésével McFadden dominálja a dallasi backfieldet, és az utóbbi három meccsen gyűjtött legalább 100 all-purpose yard arra enged következtetni, hogy nagyot nem hibázhatunk a játékossal. Ha pedig a Tampa elleni várhatóan szoros meccsen még egy-két TD is beesne (most miért, majd Cassell fogja bepasszolni?), akkor nagyot nyerhetünk!

 

START: Jeremy Langford (Bears @ Rams)

 

A Bears edzői stábja valószínűleg már nem fogja megismételni a múlt heti húzásukat, amikor is közölték, hogy nem Langford fog kezdeni, majd ezt korrigálva széttömték labdákkal a játékost. Bár a Rams ellen nem a Bears a favorit, én szoros eredményt várok, ahol nagyon jól jöhet a sérültke Jeffery mellett a földön érkező segítség.

 

HAIL MARY: Jay Ajayi (Dolphins @ Eagles)

 

Az edzői stab nem győzte szétdicsérni a hosszú sérülése után végül a Bills ellen debütáló újonc futót, és a limitált snapszámból szerzett 41 yardból kiindulva mindenképpen szeretnék növelni a pályán töltött idejét. Ez jó eséllyel pontszámokban is meg fog mutatkozni, és mivel a játékos az nfl.comos ligák 99%-ában elérhető, így elkeseredés / kockázatvállalási kedv esetén valós opció lehet.

 

SIT: Isaiah Crowell (Browns @ Steelers)

 

Ha esetleg még a csapatodban van a Cleveland futója, akkor óvatosságra intenélek: Turbin menesztése valószínűleg nem jár akkora hatással, hogy a liga egyik legjobb futás elleni védekezése ellen pályára küldjük az idén finoman szólva is maximum középszerű Crowellt.

 

SIT: Alfred Blue (Texans @ Bengals)

 

Vannak olyan játékosok, akiknek a kiesése olyan űrt hagy maga után, amelyet a sorban mögötte lévők bármennyi is akarnak, nem tudnak betölteni: valami ilyesmi a helyzet az évben már másodszor Foster helyettesét kereső Texansban is. Blue nyilván használva lesz a Bengals elleni meccsen is, de hátrányban sokkal inkább a pusztító Hoyer hosszú passzaira fog játszani csapata.

 

WR

 

START: Allen Hurns (Jaguars @ Ravens)

 

 

Amennyiben az elkapó tudja vállalni a játékot (egyelőre erre utalnak a hírek), úgy nem nagyon van más választásunk, mint kezdetni Hurns a 31. legjobb passzvédelem ellen. Bár a hat hete tartó őrült 1 TD/meccs sorozatnak előbb-utóbb meg kell szakadnia, a Ravens ellen már az elkapott yardmennyiség is elég lehet a kezdő pontszám eléréséhez.

 

START: Stefon Diggs (Vikings @  Raiders)

 

A másik csodagyerek elkapó hasonló (bár kevésbé TD-orientált) szériája megszakadt Bridgewater sérülésével, és a Rams ellen mindössze 42 yardon maradt. Szerencsére az irányító vállalni tudja játékot (ne kérdezzétek, hogy hogyan), az ellenfél pedig az a Raiders lesz, akinek sikerült 1000000 yardon tartania Antonio Brownt.

 

HAIL MARY: DeSean Jackson (Redskins vs. Saints)

 

A Redskins első számú elkapója ugyan már múlt héten visszatért, de a Pats elleni kiütés nem a legjobb alkalom volt a forma visszanyerésére: ezen a héten azonban érkezik az elkapókkal jóval kegyesebben bánó Saints, így a motivált Cousins eldöntheti azt a kérdést, hogy idén van-e értelme meg Jacksonnal foglalkoznunk.

 

SIT: Cole Beasley (Cowboys @ Bucs)

 

Az eheti “egyszer volt Budán kutyavásár” díjunk megelőlegezett győztese Beasley, aki ezen a héten nem fogja tudni megismételni a 20 pont feletti teljesítményt, hiszen bár a Tampa secondaryje sem mondható különösen elitnek, a Dallasban túl sok elkapásra éhes kéz várja majd Cassel labdáit.

 

SIT: Dorial Green-Beckham (Titans vs. Panthers)

 

Nem, még úgy is ezt gondolom, hogy Kendall Wright biztosan nem tudja vállalni a játékot. Bár DGB az utóbbi hetekben elkezdett beindulni, szerintem nem rendelkezik elegendő rutinnal és játéktudással, hogy meg tudja verni az őt örző Normant, így ha csak nem esik be valami óriási play, erre a fordulóra nem fog túl boldogan visszaemlékezni.

 

TE

 

START: Kyle Rudolph (Vikings @ Raiders)

 

 

Nahát, ki gondolta volna, hogy a kezdésre javasolt tight end a Raiders ellen fog játszani? Az az igazság, hogy amíg a sorsolás azt hozza, hogy közepesen kezdhető TE van épp soron, addig nehéz ellenvéleményt megfogalmazni: ha ebben a szezonban egyszer kell kezdetned Rudolphot, akkor az most legyen.

 

HAIL MARY: Darren Fells (Cardinals @ Seahawks)

 

A sérülésből lábadozó Fells elvileg vállalni tudja a játékot, így rajta a sor, hogy átvegye cseréje, Troy Niklas szerepét, aki múlt héten két red zone targetből két TD-t is összeszedett. Bár Palmer bőséges elkapó-kínálatból válogathat, a Seahawks gyenge TE-védekezését elnézve ezen a meccsen is a tight endeket keresheti majd a red zone-ban. Extrém hail maryként tudom ajánlani Niklast is – amennyiben Fells mégsem lép pályára.

 

SIT: Owen Daniels (Broncos vs. Chiefs)

 

Miután Daniels észrevette, hogy rajta kívül van egy másik tight end is az öltözőben, nagyon megrémült, és rögtön 100 yard felé is jutott a Colts ellen. Ez megsüvegelendő, de az egész éves gyengeséget, Vernon Davis fenyegető árnyát, és a tight endek ellen legjobban védekező Chiefset figyelembe véve nem szívesen kezdetném Danielst.

 

D/ST

 

START: Packers vs. Lions

 

 

A két vereség után most már tényleg megemberelik magukat a sajtfejűek, és nagy verést osztanak ki a szétesés küszöbén álló Lionsnak, amely turnoverekkel javítja majd a Packers pontszámát.

 

START: Eagles vs. Dolphins

 

A zöldek védelme úgy tud fantasy szempontjából jó opció maradni, hogy a “valódi” fociban nem mutatnak különösebben sokat. A Dolphins elleni hazai matchup pont az a kényelmes kategória, amitől nagy berobbanást nem, de a stablil átlag 8-as pontszámot simán elvárhatjuk.

 

START: Steelers vs. Browns

 

Hiába Landry Jones irányít a Steelersben, a papírforma alapján ezt a meccset dominálnia kell a sárgáknak, így a Browns számára nem a tudatos pontszerzés, hanem inkább a kapkodás marad, amiből profitálni tud a pittsburghi védelem is.

 

START: Cardinals @  Seahawks

 

A Seahawks támadójátéka 2015-ben nem jelent különösebb veszélyt a védelmekre, a csapat a legjobb meccsein is alacsony pontszámon tartja magát, így miért ne kezdetnénk a liga jobbik védelmi egységei közé tartozó pintyeket?

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!