Connect with us

Összefoglaló

Még a mumusnak sem sikerült

4 mérkőzés összefoglalója következik, megnézzük mit tanultunk a Cowboys @ Buccaneers, a Vikings @ Raiders, a Chiefs @ Broncos és a Patriots @ Giants összecsapásokon.

 

Dallas Cowboys @ Tampa Bay Buccaneers 6-10

 

1) Nem elég jó a Cowboys kerete. Romo nélkül egyszerűen nem megy. Persze, minden csapatnak rosszul esik, ha elveszti kezdő irányítóját, azonban azért ha csak az idei évet vesszük is alapul, láthatjuk, hogy vannak csapatok, akik ellavíroznak cseréjükkel rövid távon. A Dallas nem ilyen. Még a forduló előtti statisztika az alábbi kép, ez annyival módosult, hogy Manziel kikapott, Cassell kikapott és ha szigorúan nézzük, Landry Jones nyert, de azt talán nem számolnám ebbe bele. Szóval persze, sokra nem mész kezdő QB nélkül, de nem kellene 0-7-et produkálni, amikor a sorsolás sem volt azért talán eget rengetően nehéz. Ez pedig a ‘Boys keretére fogható, egyszerűen nem elég jó a mélység a csapatban és úgy általánosságban sem elég jó a keret. A Dallas nem vesztett 7 mérkőzést zsinórban Troy Aikman újonc szezonja, tehát 1989 óta. Jövő héten Romo visszatér, meglátjuk mire lesznek képesek.

Névtelen

 

2) Ne reklamálj, kapd el a labdát! A találkozó legvégén, 10-6-os Bucs vezetésnél még támadhatott a Cowboys. A Kandallóban renningannel és Leonidasszal már előre megmondtuk, hogy Cassellel esélytelen a fordítás, azonban közel kerültek hozzá végül. A csereirányító felhajította a labdát Dez Bryantnek, akin ugyan tényleg volt egy kis lökés, amit szigorúbb bírók befújhattak volna, de ha nem arra koncentrál, hogy reklamáljon a bíróknak és megfordul, el is kaphatta volna a labdát. Ehelyett interception lett a vége.

 

3) Ha be akarsz menni a célterületre, vidd magaddal a labdát is! Jameis Winston majdnem elbukta a meccset az alábbi elképesztően béna megmozdulásnak köszönhetően, azonban hatalmas szerencséjére egy defensive holding büntetés kisegítette és második próbálkozásra már begyalogolt egy bootleg után.

 

 

Minnesota Vikings @ Oakland Raiders 30-14

 

1) Peterson szereti, ha tele a box. Ez azért van így elmondása szerint, mert elég egy tackle-t leráznia magáról és már nincs előtte senki, jöhet a hosszú futás. Ez sikerült neki tegnap is, 203 yardot futkosott össze, amiben volt egy 80 yardos TD is. Ez már a hatodik 200 yardos meccse volt, ami NFL rekord-beállítás, O.J. Simpsonnak volt ugyanennyi.

 

2) Ha nem megy a futás, bajban lehet a Vikings. A csapat csak 31. a ligában passzolt yardokat tekintve, 9-ből 7-szer nem lépte át TeddyB a 250 yardot, most is csak 140-ig jutott. Ez azért aggasztó lehet majd olyan csapatok ellen, akik ölik a futást. A Vikings viszont egyelőre a második (!!!) az NFC-ben, erre nem sokan számítottunk.

 

 

3) Fontos a center. Láthattuk a Jetsnél is, hogy Mangold kiesése hogy visszavetette a játékot. Ez igaz a Raidersre is, Rodney Hudson kidőlésével sokkal nehezebben mennek a támadások. Carr egyébként eléggé szétosztotta a passzait, 10 játékosnak is volt elkapása, plusz a két interceptiont szerző Newmannek is ugyebár. A Raiders nincs könnyű helyzetben a rájátszást tekintve, a két Chiefs elleni mérkőzésük nagyon fontos lesz.

 

Kansas City Chiefs @ Denver Broncos 29-13

 

1) Manning. Hol is kezdjem? Gyorsan megdöntötte Brett Favre passzolt yard rekordját, aztán viszont azon kellett aggódni, hogy nehogy visszaadja neki negatív passzokkal. 20 passzából csak 5 volt jó, 35 yarddal és 4 interceptionnel zárt. 0.0-ás passer ratinget produkált, amit egyébként sikerült édesapjának és kisöccsének is karrierjük során. Ez volt élete első meccse, ahol úgy hagyta el a pályát, hogy nem szerzett pontot. Egyszerűen borzalmas volt és nem csak a karerősségével volt probléma, hanem továbbra is a döntéshozásával. Ott áll vele szemben a védő és egyszerűen odadobja neki. Érthetetlen, tényleg. Egyébként sérülésre panaszkodott, nem végzett teljes edzésmunkát péntekig.

 

 

2) Andy Reidnek megy a bye weeken után. Jelenleg 15-2-es mérleget tud felmutatni a rozmár, amikor plusz egy hete van felkészülni az ellenfélből. A védelem jól teljesített, a támadóknak így nem kellett sokat mutatniuk, szerencséjükre.

 

3) Osweiler is megmutatta magát. Manning lecserélése után láthattunk egy kicsit Brock Osweilerből is, ami a jövő szempontjából fontos lehet. Az biztos, hogy nem ő lesz a következő Aaron Rodgers, aki évekig padozik, majd beáll és a liga legjobbja lehet, de a tegnapi teljesítménye alapján egy átlag szintet hozhat is akár. Persze ez mind garbage time-ban történt, szóval messzemenő következtetéseket ne vonjunk le belőle. Érdekes lesz megfigyelni, hogy adnak-e neki esélyt idén kompetitív helyzetben is.

 

New England Patriots @ New York Giants 27-26

 

1) Még a mumusnak sem sikerült. Nagyon közel volt a Giants a győzelemhez, azonban végül nem sikerült nekik. Úgy tűnik a Patriotsot csak New York-i csapatok tudják megszorongatni, hiszen a Giants mellett a Jets állt legközelebb ehhez. Az óriások 10 ponttal is vezettek, a Patriots pedig idén nem volt még ekkora hátrányban, legutóbb a Bills vezetett ellenük 7 ponttal a második héten a meccsük legelején.

 

2) Odell Beckham beindult, majd… Jól kezdte a mérkőzést OBJ, egy 87 yardos elkapott TD-t produkált ahol Butler és McCourty futott egymásnak. Ez a saját karrierjének leghosszabb játéka volt és egyben a Bill Belichick vezette Patriots történetének is a leghosszabb engedett elkapott TD-je. Ezt követően azonban 11-szer vette őt célba a kis Manning, ebből csak 3 elkapás született 17 yardért. Ez legfőképpen Malcolm Butlernek köszönhető, aki a nagy TD-t leszámítva remek munkát végzett. Ráadásul OBJ elszerencsétlenkedett egy TD-t is a Megatron-szabálynak köszönhetően, már mindenki azt hitte, hogy megvan a TD, lent volt a két lába, azonban könnyelmű volt és Butler ki tudta ütni a kezéből a labdát.

 

 

3) Gostkowski is money! Tom Bradynek a végén sikerült eljuttatni nagy nehezen a csapatot mezőnygólig egy 4th&10 szituációt is megoldva és megúszva egy sima Landon Collins interceptiont, Gostkowski pedig nem hibázott 54-ről. Ezzel az értékesített mezőnygóllal pedig átlépte Adam Vinatierit a Patriots örökranglistáján.

 

+1) Edelman megsérült. Julian Edelmannek eltört a lábfeje, így az alapszakaszt valószínűleg kihagyja, a rájátszásra talán visszatérhet. Elég jó kis skill player triója volt a Patsnek még két hete, azonban a Gronk – Edelman – Lewis hármasból csak Gronk maradt Brady segítségére. Amendolától várhatunk előrelépést a következő fordulókban.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!