Connect with us

Playoff Ranking

Playoff ranking Week #8

PR

7-0, 7-0…ááá unalmas ez már… Wild Card helyen a Raiders! Valamint a szezon felére való tekintettel, idén először 1/1 Rankinggal bővítettem a szokásos szerdai posztot.

 

1. (1.) New England Patriots

Egyelőre elég rövid lesz egy esetleges decemberi “MVP-esélyesek” poszt. Körülbelül így nézne ki: Tom Brady 99%, Andy Dalton 0,5 %, Peyton Manning (0,4 %, de csak megszokásból), 0,1 % mindenki más. Lehet inkább Twitter poszt lesz belőle.

 

2. (3.) Cincinnati Bengals

Dalton idén clutch. Kéretik, nem nevetni.

Dalton a 4. negyedben az előző 7 meccsen 146,3 ratinget dobált össze, ami a legjobb (!) az NFL-ben. 2011 és 2014 közt ugyanez a szám 82,8 volt, amivel 24. volt a ligában.

 

3. (5.) Denver Broncos

manningmém

 

4. (4.) Carolina Panthers

 

5. (6.) Arizona Cardinals

Kötelező győzelem Clevelandben, 6-2 idén, 6-2 tavaly is, de idén elkerülik őket egyelőre a sérülések. Pihenőhét következik, aztán irány Seattle.

Hogyan csináld jól: stiff-arm. Bemutatja: Larry Fitzgerald

 

6. (2.) Green Bay Packers

Most a zöld-sárga kommunánk biztos felhördül, hogy miért estek ennyit, de az elkapóhelyzet és vele a passzjáték nagyon aggasztó. 77 total yard áll Rodgers neve mellett, ez még egy Cassel vagy Kaepernick esetében is értelmezhetetlenül kicsi szám, nemhogy A-Rod esetén.

 

7. (7.) New York Giants

Eli helyében nem lennék. Karrier napot tart, 6 TD, 0 INT és nem elég. Legalább jól szurkoltak a Hawksnak, a Cowboys is kikapott, a többiek pedig bye-on voltak, így maradhatnak.

 

8. (8.) Indianapolis Colts

A várakozások ellenére nem simán, hanem egy elképesztő meccsen hosszabbításban kaptak ki, de kikaptak. Luck továbbra is több strigulát húz az interception rovatba, mint a TD-ébe,  támadófal inkább mesebeli (hol volt, hol nem volt), de legalább az öregek megtették a magukét.

 

Wild Card

 

9. (12.) Minnesota Vikings

Ezt csak részben köszönhetik maguknak, mert a többi Wild Card esélyes csapat kikapott, ők meg inkább csak egy special teammel voltak jobbak, mint a Bears, de az 5-2-es mérleget akkor sem kell megmagyarázni, ha megnézzük kiket vertek meg. Ami viszont szemöldökráncolásra késztethet sokakat, hogy jövő vasárnap estére a csoport élén találhatják magukat (GB@CAR, STL@MIN), amire kb. fél emberöltővel ezelőtt volt példa, de ehhez azért Gurley-nek is lesz egy-két-százhúsz+ szava.

 

10. (-) Oakland Raiders

Tádááám-tádáám. A Raiders a listán, a Playoff Ranking története során először! A Carr-Cooper kapcsolat tökéletesen működik, van futójáték, Woodson adja a tartást hátul, és a példát a fiataloknak, megvan a lendület. Az Öböl északi oldalára naposabb idők jönnek?

derekcarr4

 

11. (9.) New York Jets

…és akkor itt hirtelen komoly problémába ütköztem, hogy ki legyen az AFC-ben a hatodik. A Jetsnél épp egyetlen QB sem egészséges, de ha Geno az lenne, azzal nem lennének kisegítve. Ráadásul nem trade-eltek irányítóért a határidőig, így csak a szabadügynökök maradtak. A Steelers épp elvesztette Bellt, és jó hogy van egy DeAngelo Williamsük, de az azért nem ugyanaz. A Billsről és a Dolphinsról pedig egyelőre nem tudom elképzelni, hogy képesek lennének rájátszásba jutni. A többiek pedig reménytelenek. Én egyelőre jobban bízok Fitzmagic fájdalomtűrésében, mint a Bell nélküli Vasasban.

 

12. (10.) Atlanta Falcons

Elfogyott a szerencséjük, a múlt héten még “elhibázták”, de most már tényleg sikerült lábon lőniük magukat. Ez a vereség tekintve, hogy a Saints, Rams, Hawks hármas milyen életjeleket mutat, még sokba kerülhet.

 

1/1 Ranking

 

Formát bontunk, a szezon felénél sorba vesszük a potenciális 1/1 esélyeseket, a liga alsó harmada nagyon hamar elkezdhet ugyanis a draft felé kacsingatni.

 

1. Tennessee Titans

Borzasztóan csalódott vagyok, mert az utóbbi két mérkőzésen nyújtott teljesítményünk alapján ott van a helyünk az 1/1 esélyesek közt, hiszen kevesebb pontot gyűjtöttünk, mint a riválisaink. Csapatszinten a lehető legjobban felkészültünk mindkét találkozóra, megvalósítottuk a pályán, amit elterveztünk, de a játékunkból hiányzott az az apró plusz, amivel magunk javára tudtuk volna eldönteni a meccseket. Sokat fejlődött a csapat az utóbbi hónapokban, de sajnos a hibák számát nem tudtuk olyan szintre csökkenteni, hogy megnyerjük azokat a mérkőzéseket, amelyek a játék alapján nekünk állnak. Csak magunkat okolhatjuk a kudarcért, ezek a meccsek megmutatták, hogy mi az, amiben további fejlődésre van szükség ahhoz, hogy az eredményesség terén előrelépjünk.”

 

2. San Francisco 49ers

keapgabbert

 

3. Jacksonville Jaguars

Az örök reménytelenek. Pedig ennél könnyebb már nem lesz a csoport, amiről annyit, hogy itt állnak a 3. helyen, miközben a csoport első helyéhez képest 1 meccs a hátrányuk.

 

4. Detroit Lions

A hibáinkat azonnal megbüntette a Soroksár a Chiefs, mi pedig nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel.

 

5. Cleveland Browns

Nagyon nehéz feldolgozni egy ilyen mérkőzést. Négy TD-t kaptunk, ebből mind a 4 ráadásul olyan szituációból született, amire kifejezetten készültünk. Gyakorlatilag azzal szereztek négyet, amivel a legveszélyesebbek az arizonaiak: passzal. A kimaradt büntető után sikerült fejben ott lennünk és egyenlítenünk. Döntetlen állást követően egyéni hibákból, figyelmetlenségből kaptunk pontokat, amin elment a meccs. Érdekes, dinamikus és mozgalmas találkozó volt, amelyen ellenfelünk négy touchdonjának köszönhetően begyűjtötte a W-t.”

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!