Connect with us

Összefoglaló

Így csak a Lions kaphat ki

Milyen kár! Most komolyan, mekkora lett volna már, ha a Lions 1-7-es kezdés után 9-7-et produkálva versenyben lett volna a rájátszásért. Megvolt rá minden esély, a mérkőzést le is fújták, győzött a csapat, minden happy, aztán mégsem. Így csak a Lions tud kikapni.

 

Először is kezdjük a legfontosabbal, hogy nem kell bírózni. Lehet persze, volt pár Packersnek kedvező ítélet az első félidőben, csak a Green Bay rúgóegységének a szerencsétlenkedése miatt nem kapott belőle pontot a Lions. De mikor nincs? Green Bayben minden bizonnyal volt olyan szituáció, amikor nem fújtak be büntetést a Packersnek, pedig szabálytalankodtak a Lions játékosai. Van ilyen és nem csak a Lions meccsein, de az összes többi mérkőzésein is. Lehet háborogni, személy szerint elég rosszul aludtam el, de hát ez van. Mondhatnám, hogy hol volt az facemask, miért nem fújtak holdigont az utolsó és utolsó előtti játéknál? De lenne értelme? Szerintem nem volt facemask, az amerikaiak véleménye is megoszlott róla, de valós időben be lehetett fújni. Ezt el kell fogadni. Ez sokkal kevésbé kellemetlenebb, mint a Seahawks elleni Lions vereség, amikor a bírók nem ismerték a szabályokat. A másik pedig az, hogy ezt a Lionsnek így is meg kellett volna nyernie.

 

lions fake

 

Mindig azt szoktam mondani, hogy egy csapatnak olyan jól kell játszania, hogy akkor is nyerjen, ha az esetleges bírói ítéletek nem neki kedveznek. A facemask nem a Lionsnek kedvezett, de Rodgersnek akkor is egy 60 yardos Hail Maryt kellett dobnia, amit azért lássuk be, nem egy lehetetlen dolog levédekezni. És most nézzük meg a fenti képet és gondolkozzunk el rajta, hogy mi a fenét csináltak a Lions védők, mi volt a koncepció? Lejárt az óra! Féltek a lateral passzoktól? Mert azt nem lehet kivédekezni Hail Mary formációból? Just Lions things.

lions fail2

 

Itt a második kép. A kékkel bekarikázott jómadarak vajon miért bóklásznak a pálya szélén? Ismétlem, az óra már lejárt, itt csak Hail Mary jöhetett szóba. Féltek egy 60 yardos Rodgers futástól? Ez egyszerűen nevetséges. Miért nem volt beküldve Megatron és Ebron? Miért az elkapókat és nem a labdákat nézték a védők? Ez egy túlgondolt és végtelenül elrontott koncepció volt a védőkoordinátor részéről. A Packers pedig kihasználta.

 

Tehát, ha az a kérdés, hogy miért kapott ki a Lions, az azért van, mert ők a Lions. Jobban játszottak, mint a Packers, az első félidő után 20-0-ra mentek, ezt a meccset rég el kellett volna dönteni. Láttuk a Packerst a Panthers ellen, láttuk a Lions ellen, hiába javult fel a védelem, törekedni kellett volna a Lionsnak a pontszerzésre. És igen, szerencséje volt a Packersnek.

 

 

Tavaly rengetegszer megkaptam kommentben, hogy a Lions csak szerencsével tud nyerni. Nem mintha vigasztalna most a dolog, a Green Bay első TD-je az valami nevetséges volt (bár nyilván minden szurkoló máshogy ítéli meg). Starks fumble, a labda begurul az end zone-ba és turnover vagy touchback helyett Cobb rávetődik és TD. Így csak a Lions képes TD-t kapni. Peppers fumble-je ugyanakkor már nagy játék volt és Adams, aki egész meccsen droppolt, végre villant és lehúzta Rodgers amúgy remek labdáját a második Packers TD-nél.

 

Összességében, a Sajtfejűek két dolognak örülhetnek. Az egyik, az a győzelem, bár a játékuk legalább annyira kilátástalan volt, mint ahogy az utóbbi hetekben megszokhattuk. Viszont ez a comeback – hail mary győzelem elképesztő löketet adhat a csapatnak. Ha van, aminek át kell szakítania a gátat, hát ez az. Aaron Rodgers élete legjobb meccsének és élményének titulálta a találkozót, ha ezután sem indul be a Packers, akkor lehet temetni a szezont. Mert az, amit eddig láttunk, hogy a védelmek (bármelyik!) sima emberezéssel kiveszik az elkapókat (Cobb valami iszonyat homály), akik mellesleg megállás nélkül droppolnak (többek között Adams), a futás, mint olyan nem létezik (67 futott yard, abból 27-et Rodgers, Lacy 5 futásból 4 yard), valamint a támadófal is lassan teljesen kidől (David Bakhtiari, Corey Linsley), édes kevés lesz a továbbiakban. Viszont a Hail Maryt lehúzó Richard Rodgers minden elismerést megérdemel, csapata legjobb támadója volt.

 

packers

 

Ami a Lionst illeti, egyszerű a képlet: menni kell tovább. Stafford jól játszik (220 yard, 2 TD), Tate jól játszik, Megatron jól játszik, a védelem az utolsó két játékban mutatott ostobaságait leszámítva jól játszik, erre lehet építeni. Az új támadókoordinátor ígéretes, véleményem szerint nem csak időleges megoldást jelent. Teryl Austin védőkoordinátornak jó, remélhetőleg jövőre még marad és ha már itt tartunk, tőlem Jim Caldwell is maradhat, mert ha máshoz nem is ért, legalább hagyja a többieket dolgozni. Remélem, ha már így alakult a mérkőzés, a 8-8 még meglesz, igazság szerint magasról szarok én a draft pozícióra, egy összeszokott és koncepcióval rendelkező csapat sokkal többet ér, mint egy top5-ös pick, akit vagy sikerül rendesen használni, vagy nem. Ne omoljon össze a csapat, szolgálják ki a szurkolókat és miden rendben lesz.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!