Connect with us

Minden ami NFL

A meg nem értett zseni

Nem véletlen, hogy DeSean Jackson az egyik kedvenc elkapóm a ligában. Mert hiába vannak olyan elkapók az NFL-ben, akik zseniális egykezes elkapásokat mutatnak be hétről hétre, a teljesítmény nem minden, a karakter legalább annyira számít és ha D-Jaxnek nincsen karaktere, akkor senkinek. Amellett, hogy egyébként nem egy rossz elkapó, akkora arca van, hogy nem is nagyon találok ideillő szavakat, továbbá trashtalkban is a liga elitjéhez tartozik.

 

A Jacksonhoz hasonló meg nem értett zseniknek persze vannak defektjeik, ilyen volt például a legutóbbi hétfő esti rangadón bemutatott punt visszahordása a Dallas Cowboys ellen, de utána persze korrigálta a dolgot egy 28 yardos TD elkapással. Az ominózus visszahordást már posztoltuk a facebookra is, de megkésett összefoglalónkban is megosztottuk.

 

https://twitter.com/BarstoolJordie/status/674082514718314496?ref_src=twsrc%5Etfw

 

A zsenik néha bekattannak, ez egy ilyen alkalom volt. Ám arról, hogy D-Jax mekkora zseni konkrét bizonyítékaink vannak, hiszen minél kivételesebb tehetség valaki, annál több érthetetlen dolga is van. Ezek lehetnek visszatérő hóbortok, amik néha kijönnek. Vagy egyszerűen csak segghülye és nem tanul a korábbi dolgaiból.

 

Már a középiskolában is kitűnt atletikussága és mezei nézők számára érthetetlen személyisége. De ez nem véletlen, ugyanis ennyi idősen már biztosan tisztában volt az ókori római császár alapelvével: „Kenyeret és cirkuszt”. Fontos volt számára a látványosság és mindent meg is tett azért, hogy ne csak a meccs után beszéljenek róla közvetlen, hanem legalább egy teljes hétig beszédtémát szolgáltasson.

 

 

Philadelphiában muszáj kiszolgálni a nézőket és ezt ő meg is tette – ám ők ezt nem értékelték megfelelően, 2014-ben kivágták. De ezen rövid idő alatt is gyakorlatilag sikerült magára haragítania a teljes NFC Eastet.

 

A Giants ellen bemutatott egy 50 yardos elkapást, ami után akkora királynak érezte magát, hogy nem bírta ki, hogy ezt ne ossza meg a Giants defensive koordinátorával. Senki nem tudta értékelni sem az elkapást, sőt az NFL annyira nem tudta eldönteni, hogy mi folyik itt, hogy még annulálták is ezt a játékot, pedig D-Jax csak azt csinálta amihez a legjobban ért. Elkap, szopat, ünnepeltet.

 

 

A népszerűségi túrái Dallasban voltak a legemlékezetesebbek. Először tudtára adta az egész országnak, de főleg a helyieknek, hogy ki is a legmenőbb. Egy 90 yardos elkapás után az 1 yardos vonalon megállt, elégedetten megfordult, végigmérte a megtett 100 yardos pályát, majd diadalmasan hátradőlt az endzone-ba, mint aki jól végezte dolgát. Ez nem tetszett a bíróknak és taunting büntetést szabtak ki miatta az Eaglesre.

 

DeShaun-Jackson-TD-Dance-Fall

 

Dallasban nem csak a hazai szurkolóknak adott okot arra, hogy egyik kedvenc barátjukként tekintsenek rá, gondolt ám a saját csapatának rajongóira is. Egy 65-yardos passz után egyedül rohanhatott az endzone-ba. Ekkor azonban realizálta, hogy kísértetiesen hasonló a helyzet, mint volt a középsuliban és lehet ünnepelni. A sztorit mindenki ismeri, saját maga gyakorlatilag eldobta a labdát, megosztva csapatát egy TD-től.

 

BMySPzr

 

Rengeteg nagyszerű elkapás és visszahordás köthető Jackson nevéhez, azonban ez a poszt azokról a játékokról szeretett volna beszámolni, amelyek során bizonyossá válhat számunkra, hogy D-Jax is ember és habár kevés hibája van, ezek folyamatosan visszaköszönnek. Egyszer biztos megtanulja ezekből a leckét. Egyszer.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!