Connect with us

Minden ami NFL

Ezek vagytok Ti!

Kedves olvasók, most fogjuk a puskaporos hordót és egy méterről telibe kínáljuk egy ágyúval. Egy kis görbe tükör ez nektek, amit jó eséllyel csak a Patriots fanok fognak személyes sértésnek felfogni.

 

Kansas City Chiefs – Ricsi után szabadon

 

Kezdjük rögtön a legrégebbi magyar csoporttal. A Kansas City Chiefs együttesének indiánfőnöke nem más, mint a sportág hazai pápája, Faragó Richard. Itthon még csak lőtávolba se voltak a magyar közvetítések, de mindenki kedvenc Ricsije már büszkén hordta a Joe Montanát ábrázoló pólóját. A sors furcsa fintora, hogy évtizedekig volt egyszemélyes ez a közösség, és a mai napig sem bizonyítható, hogy lenne másik tagja. Persze-persze Ricsi minden Chiefs meccsen beolvas egy-egy állítólagos Kansas drukker által írt üzenetet, de mind tudjuk, hogy ez csak a propaganda része. Tegye fel a kezét aki ismer még egy Chiefs drukkert! Senki? Na ugye! Az út mindenesetre nyitott, akinek szimpatikus a Jamaal Charlest foglalkoztató gárda, bátran álljon Faragó úr mögé, a közösség mérete miatt a gyorsan jelentkezők fontos tisztségeket is betölthetnek. És senki se feledje, csak addig van klubhűség, amíg Vick nem igazol oda! Utána lehet menni, ki merre lát.

 

New England Patriots – A legnagyobb óvoda

 

A legrégebbi után jöjjön a legnagyobb halmaza a magyar szurkolóknak. A képlet egyszerű, a Sport TV által adott első mérkőzés egy Patriots által megnyert Super Bowl volt. Törvényszerűen másnapra gombamód elkezdtek szaporodni a Patriots drukkerek, a gyarapodásnak hatalmas löketet adott a további három gyűrű. Hiába a legnépesebb szurkolótábor az övék kis hazánkban, egyben a legfrusztáltabbak is. A Patriots-fan nem közösködik, nem beszélget, nem vállal egységet semelyik másik csoportosulással sem. A Patriots-fan csöndben van és vár, viszont amint meglátja/meghallja Brady vagy Belichick nevét, lecsap, mint a lesben álló ragadozó és egyként üvöltik habzószájjal: “Az ilyenek miatt utálnak minket!” Teljesen mindegy milyen formában került elő a két szent tehenük neve, ha bírálod őket az a baj, ha dicséred akkor az, mert máshogy kellett volna. A Patriots-fan számára Te csak egy alantas surmó vagy, aki arra sem méltó, hogy a szájára vegye ezt a makulátlan gárdát. Pedig nem épp azok, de a társaságukban jobb, ha erről mélyen hallgatsz. Spygate, deflategate… ezekre a szavakra felrobban a Patriots szurkoló feje és egyből kontratámadásba kezd: “De más is csinálja, csak nem buknak le!”

 


Kedvenc témájuk a Manning – Brady párhuzam, ahol arról próbálnak mindenkit meggyőzni, hogy 4 gyűrű > millió rekord. Körtét az almával, ráadásul rajtuk kívül ez senkit nem érdekel. A magyar NFL-t szeretők legnagyobb óvodája ez, ahol a Süni csoport tagjai sértett önérzettel szentül meg van róla győződve, hogy őket mindenki utálja, ezért köpködnek az udvaron és vég nélkül duzzognak. Pedig pont ezzel váltják ki az ellenszenvet…

 

patsmeme

 

New York Giants – Brady ellen szerzett gyűrűk

 

A Giants-fan a Patriotsosok legnagyobb nemezise. A Patriots aranytálcán hordozott kedvence ugyanis két alkalommal is elvesztette a nagydöntőt Eli Manning ellen. Ez pedig bőven elég ahhoz, hogy minden létező felületen keresztes háborút vívjanak egymás ellen. A Giants-fan mérhetetlenül babonás és rendületlenül hisz a számmisztikában, azon belül is a 4-es szám bűvöletében. A legendájuk szerint Szent Eli négy évente jön el New Yorkba, hogy egy közepes alapszakaszt követően az esélytelenek nyugalmával végigverje a világot és a nagydöntőben, a boss fight alatt legyőzze Sátán fia Tomot. A köztes időszakban a Giants-fan visszavonul barlangjába és csendben vágja a centit, miközben a csapata többnyire a rájátszásba se jut be. Csak akkor mászik elő rejtekéből, ha a valahol Patriots szagot érez, hogy nemes egyszerűséggel odaszúrja neki a 2-0 tényét, majd elégedetten visszavonuljon.

 

Green Bay Packers – A pesszimisták klubja

 

Packers drukkernek lenni nem könnyű, nagyon nem. Volt egy háromszoros MVP Brett Favre, majd egy eddig kétszeres MVP Aaron Rodgers mint a csapat franchise irányítója, mégis kell találni minden szezonra valamit, ami miatt lehet rinyálni. Mert a Packers-fant az örökös nyavalygás és hisztizés élteti. Sikerült ezt olyan szintre fejleszteni, hogy a védelem által bekapott 10+ yardos passz után egyként sikítják az éterbe, hogy “Ennyi volt, elúszott a szezon, ilyen szar védelemmel a rájátszásba se jutunk.” A Packers-fannak semmi nem elég jó, ha nyert a csapat, az a baj, hogy nem 40 ponttal. Ha 40 ponttal nyert, az a baj, hogy a védelem nem volt elég jó. Ha elég jó védelemmel és 40 ponttal nyert a csapat, akkor a speciális egység nem volt elég jó. Ebből következik, hogy a Packers-fan az összes csoport közül a legjobban ért a focihoz, mindenről van véleménye, ami a csapatban történik és mindenre van egy jobb ötlete ahelyett, amit a csapat tett.

 

packersmeme

 

Emellett a Packers-fan a világ legjobb GM-je is, amint meglát egy közepes nevű szabadügynököt, azonnal le akarja igazolni, függetlenül annak posztjától. A Packers drukker olyan mint az elefánt, nem felejt. Fail Mary, vereség a Cardinalstól, Eli Manning 15-1-es alapszakasz után üti ki a csapatot, Colin Kaepernick csak a Packers ellen tud játszani, Ndamukong Suh taposása mind-mind olyan dolgok, amik örökre beleégtek a fejébe. Nem utolsó sorban pedig a Packers drukker az egyetlen, aki álmából felébresztve is tudja, mi az az Anderson verzércsel.

 

Chicago Bears – Anti-Cutler csoport

 

A Bears drukkernek két fő jellemzője van. Először is szívből gyűlöli a Packers-fant, mert hiába a majd’ egyidős múlt, amióta az eszét tudja, a Green Bay legtöbbször hülyére verte szeretett csapatát. Másodszor nem ment messzire, hogy közellenséget találjon magának. Egyenesen saját franchise irányítóját okolja minden rosszért, ami Chicago 200 km-es körzetében történik. Nincs olyan mérkőzés mely után ne tudjon belerúgni Jay Cutlerbe. Hatszor sackelték? Mert Cutler nem tud kimozogni a zsebből. Dobott egy inteceptiont? Mert ilyen idióta, folyton azt dob. Szar volt a védelem? Mert Cutler nem vezéregyéniség. Nyert a csapat? Hát nem Cutler miatt az tuti, rajta nem múlt semmi.

 

vt3m1

 

Szerencsétlen Cutty fiú hála saját szurkolóinak nagyon szoros versenyben van Tony Romoval az NFL legtöbbet ekézett irányítója címért. Romot legalább nem a saját szurkolói kezdték ki, hanem úgy a komplett NFL röhög rajta. A dolog szépséghibája annyi, hogy a Chicago Bears majd 100 éves történelmében ez a Jay Cutler a franchise legsikeresebb irányítója. Persze ezzel hiába példálózol a Bears fannak, simán hárítja a dolgot egy “a többi még rosszabb volt” mondattal.

 

Philadelphia Eagles – Érthetetlenek érdekcsoportja

 

Van az a közismert vicc a nyuszikával és a farkassal, ahol ordas barátunk ha kell, ha nem jól ellátja a baját szerencsétlen tapsifülesnek akár van rajta sapka akár nincs. Ezt az anekdotát tökéletesen rá lehet húzni az Eagles drukker mentalitására. A Sasok szurkolói ugyanis tökéletesen illenek a viccben szereplő farkas szerepébe, a gond csak az, hogy a képzeletbeli nyuszikát itt nem más mint maga a csapat játssza. Az Eagles fannak ugyanis semmi sem jó és ennek bátran hangot is ad. Viszont kizárólagos jogot formál a Philly kritizálására és azt senki mástól nem viseli el. Az Eagles drukker tulajdonképpen imádja utálni a csapatát, és ez a kettősség jellemzi minden megnyilvánulását. 1968-ban képesek voltak a mikulás ünnepség alatt hógolyó záporral megkínálni szerencsétlen télapót (aki ráadásul beugrós volt, saját szurkoló társuk húzta magára a piros ruhát) azért mert az alapszakasz végén kettőt nyert a csapat és lemaradt az 1/1-ről. Igaz, hogy ez régen volt, azóta felnőtt még egy generáció szurkoló, de manapság se könyörületesebbek a Boo Birds tagjai. Legújabban a Chip Kelly féle diktatúra borzolja az Eagles fan idegeit. Az hagyján, hogy elcserélte a nagy kedvencüket LeSean McCoyt, de mostanában az eredmények se jönnek. Fehér paripán vágatott be az NFL világába, mint a támadó futball generálisa, de szép lassan kiderült, hogy a fehér paripa valójában csak egy fekélyes öszvér, és inkább féllábú tizedes mint generális. Az Eagles fan pedig nem érti mi folyik szeretett/utált csapata körül, és már dörzsöli a kezét mikor esik le az első hó.

 

Oakland Raiders – Turkáló bajnokok

 

Az 1970-es évek végén ‘80-as évek elején voltak a Raiders legnagyobb sikerei. Al Davis csodát tett a csapattal, amit három Super Bowl győzelemmel sikerült megkoronázni, Amerika Raiders lázban égett, miközben mi a Rákosi korszakban vártunk 5 évet egy trabantra. A sikeres éveket követően megindult a hanyatlás, a csapat elköltözött Los Angelesbe, a sértett Oaklandi lakosok pedig egyként hajigálták szemétre a csapatlogóval ellátott ruhákat, kiegészítőket. Az 1989-es rendszerváltást követően kinyílt a kapu a nyugati világra és a Paula és Paulina mellett a szemétre hányt ruhák is beözönlöttek az országba. Így hát kedves magyarok, Ti valahol mind voltatok egyszer Raiders drukkerek, mert alig volt olyan fiatal akinek a ruhatárában rövidebb vagy hosszabb ideig ne fordult volna meg egy-egy Raiders logós cucc. Teljesen mindegy, hogy a nagymamával felszerelt Wartburg 353-as fedélzetén került be Bécsből, vagy a nagynéni adta karácsonyra a körúti turkálóból, a Raiders logó örökre ellepte kishazánkat.

 

Seattle Seahawks – Három éve hithű szurkolók

 

A Seattle Seahawks csapat 2013 óta folyamatos résztvevője a Super Bowloknak. Ennek egyenesági hozománya, hogy gombamód megszaporodtak a Seahawks drukkerek, akik mindenkinél büszkébben hirdették diehard hozzáállásukat, de egy játékost nem tudtak megnevezni a 2010 előtti csapatból. Ott van nekik a csodagyereknek kikiáltott Russell Wilson, a szörnyeteg Marshawn Lynch és a Legion of Boom.

 

vt35g

 

A vesztes döntő után a 2015-ös szezonban a csoda elkezdett megkopni, döcög a szekér, Lynch már féllábbal a csapaton kívül van, a szurkolók is rájöttek, hogy a 12. ember amire büszkén verik a mellük tulajdonképpen csak egy kölcsönzött márkanév, amiért még jogdíjat is fizet a csapat. Apropó 12. ember… Valahol vicces, hogy mivel a számot a csapat nem adja ki senkinek, a 12-essel varrt vagy vasalt mezek elvileg sosem avulnának el. Csakhogy amint a gárda elindul a lejtőn, ne legyen kétségünk afelől, hogy a szurkolók hirtelen szublimálódni kezdenek, és a szerelések ugyanúgy a turikban kötnek ki, mint az eligazolások vagy visszavonulások miatt aktualitásukat vesztő ruhadarabok. Bizonygatják, hogy bezzeg ők már ezer éve a Seahawksnak szurkolnak, ők nem bandwagonerek de még Shermant se ismerik fel, Waka Flocka Flame-re azt hitték ő az.

 

seattle

 

Carolina Panthers – Két éve még Seahawks szurkolók

 

A Seahawks hanyatlását megérezve a bandwagonról elkezdtek leugrálni a diehard fanok, és kétségbe esetten pislogtak, hogy most mi legyen, melyik csapatra tegyék a voksukat, akik jó eséllyel újra nyernek, és megint ők lehetnek a leghithűbb drukkerek. A Panthers adta magát, hasonlóan mobilis és karizmatikus irányító, a védelemben is van egy Luke Kuechly, aki abszolút szerethető, a secondary Josh Norman vezetésével simán Legion of Boom kaliber… megszületett a hardcore Panthers drukker. A Lynch mezeket felváltották a Newton mezek, de hogy mi lesz ha a Carolina fénye is megkopik azt csak a jóisten tudná megmondani.

 

panthersmeme

 

San Francisco 49ers – Front Office gyűlölők

 

9ers drukkernek lenni a legnehezebb manapság. Az “Én még a 90-es években kezdtem el focit nézni, amikor az ORF-en és a SAT1-en hajnalban el lehetett kapni egy-két műholdas közvetítést” szurkolók most a pokol legmélyebb bugyrait járják. Pár éve még konstans playoff csapat volt a 49ers, minden happy volt, a szurkolóknak volt mire keménykedni a kommentekben, mára viszont csak a múlton merengő üres tekintetek maradtak.

 

kaeperpick6

 

Colin Kaepernick a gigaszerződését követően se tanult meg passzolni, akit nem cseréltek vagy vágtak ki, az inkább visszavonult a süllyedő hajóról, a Frisco drukkereknek nem maradt más, mint, hogy a front office-t okolja mindenért amit manapság át kell élnie. Fájó szívvel nézi, ahogy a csapata egyre rosszabb, és titkon irigykedik a Seahawks fanokra, hogy nekik könnyű, mert csak tovább állnak egy másik jól menő csapathoz. Számára viszont ez nem opció, ezért nagyon nehezen viseli, ha bárki csak a szájára meri venni a csapatot és annak gyenge teljesítményét. Hiszen ő szereti a csapatát és szeret szólni mellettük, ha úgy érzi bántják őket! Mert hát nem a csapat hibája ez, hanem csak is a vezetésnek, és bezzeg mindenki fogja be, mert ha az ő csapatával történne ilyen gyalázat, ott se lenne jobb a helyzet. 49ers drukker nem más, mint egy ártatlan áldozat, aki hősként fekszik döglött csapata mellé és hangosan sír együtt vele.

 

20sggmd

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!