Connect with us

Fantasy

Fantasy Fix #14

A fantasy kiszámíthatatlansága nehézzé teszi azt, hogy egy adott szezonban meg tudjuk ítélni, hogy kinek volt szerencséje, és ki játszott igazán jól: egészen szerdáig minden Ingram-tulaj boldogan rendezgette a csapatát, hogy aztán most Spiller és Hightower várható snap felosztásán kelljen törnie a fejét. Én úgy gondolom, hogy a playoff szereplés jó indikátora a “tudásnak”, hiszen ha idáig eljutottál, az jelzi azt, hogy képes voltál konzisztens teljesítményt és jó döntéseket produkálni – ami pedig ezután jön, az már csak a jutalomjáték, ahol minden újabb vasárnap ajándék. Hajrá!

 

QB

 

START: Russell Wilson (Seahawks @ Ravens)

 

 

Wilson utóbbi három meccsén 11 TD-t és 0 intet dobott, és várhatóan nem a Clausen-vezette Ravens fogja majd megállítani az őrült formáját – ha a csapat nem szed össze túl nagy előnyt az első félidőben és áll át biztonsági üzemmódra, akkor a 25 feletti pontszám szinte alap elvárás.

 

START: Jameis Winston (Bucs vs. Saints)

 

Bár az utóbbi két meccse fantasy szempontból nem volt különösebben kiemelkedő, a Bucs irányítójától a pályán igencsak meggyőző teljesítményt láthatunk, így magabiztosan várhatjuk a Saints elleni 41-38-as eredménnyel záruló jutalomjátékot.

 

HAIL MARY: Blaine Gabbert (49ers @ Browns)

 

A Gabbertmánia nem pihen, a következő állomás az irányítóknak 5. legtöbb pontot engedő Browns, akik ezúttal is udvariasak lesznek a vendégekkel, és 300 yard – 2 TD – 30 futott yardos statline-t engednek a szárnyaló 49ers offense vezetőjének.

 

SIT: Derek Carr (Raiders @ Broncos)

 

Carr ugyan jelenleg a 9. helyen áll a fantasy QB-k között, de az utóbbi hetekben nem éppen a konzisztencia szobra volt, aki pedig látta a Chiefs ellen kiszórt 3 csúnya interceptionét, az megérti, hogy miért nem lenne kedvem a liga legjobb QB elleni defense ellen pályára küldeni Dereket.

 

SIT: Philip Rivers (Chargers @ Chiefs)

 

Rivers utóbbi 3 meccséből kétszer is értékelhetetlent nyújtott, ami ugyan nem feltétlenül az ő hibája, de fantasy szempontból ez minket nem tud érdekelni. A 11. héten a KC ellen kiszenvedett 6 pontot ugyan túl fogja haladni, de ennél sokkal többet nem érdemes várni az amúgy is betegséggel küszködő irányítótól.

 

RB

 

START: TJ Yeldon (Jaguars vs. Colts)

 

 

Az amúgy is kedvező matchup (várhatóan szoros meccs, a Colts a futás ellen gyengébben védekező csapatok közé tartozik) mellett örömmel számolhatunk be arról a hírről, hogy a Jags edzői stábja rájött arra, hogy akár a legtehetségesebb futójukat is használhatnák a goal line-nál.

 

START: Darren McFadden (Cowboys @ Packers)

 

Az álom tovább él: a Dallas menthetetlenül menetel a rájátszás felé. A Romo-nélküli támadójáték sikerességének alapfeltétele a stabil futójáték megteremtése, és bár azt nem gondolom, hogy a Packerst megszorongatja a Cowboys, a megfelelő carry-mennyiségre és egy futott TD-re mindenképp számítok.

 

HAIL MARY: Tim Hightower (Saints @ Bucs)

 

Ritkán lehet ajándékba kapni első számú futót a playoffban, és persze a kapott ajándék értéke is kérdéses, de az biztosnak tűnik, hogy Ingram sérülése után Hightower fog kezdeni a Saintsben (Spiller marad a kiegészítő szerepében), amely egy pontgazdag meccsen egészen szép pontszámot is jelenthet a tökös tulajok számára.

 

SIT: Devonta Freeman (Falcons @ Panthers)

 

A Panthers az utóbbi meccsein (Redskins, Cowboys, Saints) mesterien ölte a futást, így nem nagyon látom azt, hogy majd az offense szempontjából teljesen bizonytalan Falcons fogja megtalálni a megoldást. Freeman padlója persze ettől az egyik legmagasabb marad a ligában, de kiemelkedő pontszámokra nehezen lehetne számítani.

 

SIT: Latavius Murray (Raiders @ Chiefs)

 

A futók ideális működéséhez nagy szükség van egy stabil centerre, így Rodney Houston sérülésével érezhetően nehézkesebbé vált Murray játéka, így amennyiben a falember a mai meccset is kihagyja (egyelőre game-time decision) úgy nem lelkendezném túl magamat a kőkemény Broncos védelem által nyújtott matchuppal kapcsolatosan.

 

WR

 

START: Sammy Watkins (Bills @ Eagles)

 

 

Watkins zsinórban két 100 yard feletti meccsel hozta vissza magát a kezdethető WR-ek listájára, és mivel ezen a héten a WR-eknek legtöbb pontot érkező Eagles lesz a Bills ellenfele, így semmi akadályát sem látom a sorozat folytatásának és legalább további egy TD-nek.

 

START: Mike Evans (Bucs vs. Saints)

 

Vincent Jackson visszatérése óta Evans yardmennyisége érthetően visszaesett, de a másodéves elkapó konzisztenciája továbbra is kiváló opcióvá teszi a játékost, aki ezúttal a Saints elleni hazai must-win meccsen élvezheti ki a passzvédekezés jelentős hiányosságait.

 

HAIL MARY: Anquan Boldin (49ers @ Browns)

 

Ha a múlt heti 37 yardos statline nem zavarná be a képet, akkor lehet a START kategóriában jelölném a 49ers veteránját, de így csak az igazán WR-hiányos csapatoknak merem ajánlani az elkapót, aki a még a 49ers is teljesen esélytelennek tűnő Browns ellen újra dominálhat, és 9 meccs után végre TD-t szerezhet.

 

SIT: Amari Cooper (Raiders @ Chiefs)

 

Cooperrel kapcsolatos aggályaim jórész a Carrnál kifejtett érvrendszerhez kapcsolódnak, vagyis nagyon bajosan tudnék egy, a posztján jelentős konkurenciával rendelkező elkapót kezdetni, akit egy épp rossz formában lévő irányító vezet a liga legjobb passz elleni védekezése ellen.

 

SIT: Dez Bryant (Cowboys @ Packers)

 

A Cowboys elkapója kikerült a must-start elkapók köréből, és a 14. héten sem feltétlenül látom azt, hogy miért kellene kezdetnünk. Csapata várhatóan hátrányból fog játszani, így a passzmennyiség miatt nem kell aggódni, de Cassel nem szeret kockázatokat vállalni, a nélkül viszont nehéz megjátszani a mélységi játékban jeleskedő elkapót.

 

TE

 

START: Julius Thomas (Jaguars vs. Colts)

 

 

Thomas az utóbbi három mérkőzésén egyaránt szerzett TD-t, és bár a szerzett yardjaival lehetnek aggályaink (az utóbbi 5-ből egyszer ment 30 fölé), úgy tűnik, hogy a Jaguars offense sikeresen beépítette a játékába Thomast, aki a Colts gyengécske TE-védekezése ellen ismét képes lesz kihasználni a mismatcheket.

 

HAIL MARY: Will Tye (Giants @ Dolphins)

 

A Gronk-tulajok legjobb barátja ezen a héten a Giants tight endje lesz, aki amellett, hogy az utóbbi 3 meccset mutatott 60 yardos átlagával vállalható opciót jelent és Eli egyik kedvenc célpontjává vált, csak hétfőn lép pályára, így Gronk esetleges kimaradása esetén (a Pats az SNF-en játszik) is felvehető / felcserélhető lesz a csapatunkba.

 

SIT: Charles Clay (Bills @ Eagles)

 

A heti beugrót kereső játékostársakat szeretném óvva inteni Claytől, aki ugyan múlt héten 10 pont felé ment, de ez egy 40 yardos TD-nek volt köszönhető, és nem a folyamatos, stabil yardgyűjtésnek. Természetesen a hosszú TD-k esélye nincs kizárva az Eagles ellen sem (lásd Chandler példáját), de ha a nagy képet nézzük, akkor láthatjuk, hogy a Philly védekezik a 3. legjobban tight endek ellen.

 

D/ST

 

START: Chiefs vs. Chargers

 

 

A Chiefs nagyon kedvezőnek tűnő menetrendjének egyik kihívásának a Chargers elleni meccs tűnt pár héttel ezelőtt, most meg már inkább az a kérdés, hogy meg tudják-e ismételni a három hete szerzett 20 pontot a romokban lévő Chargers ellen.

 

START: Jets vs. Titans

 

A Titans nagyon barátságos a szembejövő védelmekkel (3. legtöbb D/ST engedett pont), és mivel a Jets ellen idegenben nem lehet a múlt hetihez hasonló shootutra számítani, a forduló egyik legstabilabb választását a zöldek jelentik.

 

START: Lions @ Rams

 

A Rams nemlétező támadójátékának haszonélvezője ezúttal a Lions lesz, akik a bye óta teljesen kicserélődve 17 engedett pont környékén átlagolnak – nyugi, a Rams ennyit sem fog felrakni a táblára.

 

START: Packers vs. Cowboys

 

A Green Bay formahanyatlásával a védelem fantasy jelentősége is csökkenőben van, de a 2. legtöbb D/ST pontot eredményező Romo-mentes Cowboys wisconsini látogatása erre a hétre must-starttá teszi a Packers védelmét.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!