Connect with us

Fantasy

Fantasy Fix #16

fantasyfix

 

Íme, eljött az igazság órája! Először is, meg szeretném köszönni a kedves olvasóknak az egész fantasy szezonra vonatkozó figyelmet, bízom abban, hogy vannak köztetek olyanok, akik legalább egyszer erre a rovatra gondolva hoztak (jó) döntést. Aki pedig még érintett és hisz az FK! “szakértelmének”, annak nagy szeretettel küldöm a 16. hétre vonatkozó tutit!

QB

 

START: Blake Bortles (Jaguars @ Saints)

 

 

Már-már szégyellem magam, hogy egyáltalán beleírom Bortlest ebbe a rovatba, de végül is ennyi guilty pleasure-t megengedhetek magamnak. A Jaguars irányítója az utóbbi 5 meccsén 20 pont felett zárt, jelenleg az 5. legjobb fantasy QB, és ma az irányítóknak legtöbb pontot engedő Saintsszel találkozik. Kell ennél több?

 

START: Matthew Stafford (Lions vs. 49ers)

 

Az utóbbi hetekben a wilsoni útra térő Stafford (12 TD – 1 INT) nem csak saját teljesítményét, hanem a csapatáét is felrázta, és mivel a 49ers ellen várhatóan nem merhet a Lions direkt a vereségre játszani, így Staffordnak nem lesz más választása, mint hogy kitömje labdával a felpörgő Tate-et és a lehet, hogy utolsó detroiti meccsén szereplő Megatront.

 

HAIL MARY: Teddy Bridgewater (Vikings vs. Giants)

 

Bridgewater utóbbi két meccsén megmutatta, hogy ha kell, tud sokat (335 yard @ Cardinals) és hatékonyan (4 TD vs. Bears) passzolni, így optimistán fordulhatunk a QB-knak második legtöbb pontot engedő GIants elleni hazaira. Peterson limitált szerepvállalása tovább növelheti a passzkísérletek számát.

 

SIT: Matt Ryan (Falcons vs. Panthers)

 

Ryan az előző Panthers elleni összecsapáson 4 pontig jutott, és nincs különösebb okunk azt feltételezni, hogy a Falcons pályaválasztása mellett érdemi előrelépésre számíthatunk – bár mondjuk egy Julio TD-t bele tudok látni a mérkőzésbe (nem Normanról).

 

SIT: Alex Smith (Chiefs @ Browns)

 

Nem a Chiefs esélyeit kérdőjelezem meg, csak a várható game plan alapján nem ajánlanám Smith játékát. A főnökök futójátéka kiemelkedően jól működök, a Browns nem tud a futás ellen védekezni, így semmi ok nincs arra, hogy Reid túlerőltesse a passzjátékot, amely várhatóan újra egy <200 yard, 1 TD szintig fog eljutni.

 

RB

 

START: Charcandrick West (Chiefs @ Browns)

 

 

Mint ahogy az előbb említettem, ez várhatóan a futójáték (és persze a Chiefs D) győzelme lesz, amelyet elsősorban a sérülését követően folyamatosan fejlődő West fog elősegíteni a Browns 8. leggyengébb futás elleni védekezésével szemben.

 

START: Alfred Blue (Texans @ Titans)

 

Nagyon szerettük volna kitalálni, hogy a Texans backfieldjét ki fogja elhódítani Bluetól, de nagyon úgy néz ki, hogy mégis Blue fogja megkapni azt a feladatot, hogy rájátszásba vigye a Texanst. A futójáték kiemelten fontos lesz, hiszen most már fix, hogy Weeden fog irányítani.

 

HAIL MARY: Bilal Powell (Jets vs. Patriots)

 

A szezon végéig úgy tűnt, hogy Ivory helye biztos a Jets backfieldjén, de az utóbbi hetekben egyre inkább lendületbe került Powell, aki erőfutások helyett woodheadi elkapásokkal segíti ki Fitzpatricket. Mivel a Pats ellen várhatóan nem az előny megtartása lesz a Jets feladata, így várhatóan sorozatban negyedszer is megelőzi majd Powell Ivoryt.

 

SIT: Javorius Allen (Ravens vs. Steelers)

 

A Buck Allen kisvonat rendkívül gyors tempóban siklott ki a fantasy relevancia sínpárjáról – a rendre playoff csapatokkal szembekerülő Ravens számára nem jelent reális opciót a futójáték. Allen a múlt héten ráadásul fumble-je után a padra kényszerült, és várhatóan ezúttal sem fog túl nagy bizalmat élvezni.

 

SIT: Lamar Miller (Dolphins vs. Colts)

 

Miller matchupja nem is lenne szörnyű, de a Dolphins edzői stábja mostanság nagyon furcsán kezeli a játékost, és fantomsérülésére hivatkozva limitálják a játékát. Könnyen lehet, hogy ezen a héten végre szabadon futhat Lamar, de az is megeshet, hogy a jövőre is a csapatnál lévő Ajayit fogják erőltetni – megéri-e ez a kockázat? (Nem.)

 

WR

 

START: Rueben Randle (Giants vs. Vikings)

 

 

Valakinek el kell kapnia a labdát, csapó 1! Odell Beckham kiesésével jelentős passzmennyiség szabadul fel Eli Manning kezében, amelynek az első számú haszonélvezője várhatóan az utóbbi 4 héten 3 TD-t is elkapó Randle lesz, aki első számú elkapóként megy fel a pályára.

 

START: Kamar Aiken (Ravens  vs. Steelers)

 

Valakinek el kell kapnia a labdát, csapó 2! Bár a Ravens utóbbi 3 meccsen átlagolt 11 pontja nem a legkellemesebb előjel, az AFC North rangadóján muszáj lesz mutatnia valamit a hollóknak: mivel a Steelers futás ellen a liga legjobbai, passz ellen viszont a legrosszabbak közé tartozik, így Ryan Mallett(!!!) keresni fogja a legjobb elkapóját.

 

HAIL MARY: Eddie Royal (Bears vs. Bucs)

 

Valakinek el kell kapnia a labdát, csapó 3! Az év jó részét sérüléssel küszködve töltő elkapó Wilson és Jeffery kiesésével várhatóan az első számú elkapó szerepét fogja felvenni a Bucs ellen. Royal állapota ezúttal is questoinable, így érdemes figyelni a híreket, de várhatóan pályára fog lépni.

 

SIT: Tavon Austin (Rams @ Seahawks)

 

A Rams svájcibicska játékosát ezúttal is megpróbálja majd játékba hozni csapata, de félő, hogy a Seahawks jelenlegi védelmi hatékonysága mellett nem fognak működni a trükkös játékok. A Rams reálisan egy TD-ig fog jutni, de azt megtippelni, hogy Gurley vagy Austin lesz a felelős, nem könnyű feladat.

 

SIT: AJ Green (Bengals @ Broncos)

 

Amennyire nagyszerű játékos AJ Green, olyannyira el tud néha tűnni teljes meccsekre a mezőnyben: a múlt heti 1 elkapásos teljesítménye is ezt mutatja. Sajnos a másik AJ úgy tűnik, hogy nem tud kellően támaszkodni a mélységi játékban erős elkapójára, így a Denver ligaelit védelme én leültetném Greent – amennyiben van kivel helyettesíteni.

 

TE

 

START: Will Tye (Giants vs. Vikings)

 

 

A már Randle-nél is megénekelt támadósorbeli átrendeződés miatt nagyobb szerep hárulhat a Giants tight endjére, aki az utóbbi négy hétben így is egészen konzisztens volt, hiszen valamennyi meccsét 7 pont felett zárta.

 

HAIL MARY: Kyle Rudolph (Vikings @ Giants)

 

Bár Rudolph kilengései nem teszik egyszerűvé a bizalom kiépítését, ha valamikor, akkor most lehet érdemes a pályára küldeni a tight endet, hiszen a Vikings passzjátéka éppen beindulni látszik, a Giants passz (és tight endek) elleni védekezése pedig a liga legrosszabbjai közé tartozik.

 

SIT: Heath Miller (Steelers @ Ravens)

 

13 hete nem szerzett TD-t a Steelers tight endje, és bármilyen csábító is lenne bízni abban, hogy majd a Ravens kifüstölésében aktívabb részt vállalhat a játékos, nem érdemes túl optimistának lenni. A Ravens kevés dologban áll a listák élén, de mivel tight endek ellen a második legjobb védelemmel rendelkezik, így ez most várhatóan nem Miller napja lesz.

 

D/ST

 

START: Lions vs. 49ers

 

 

Hazai pályán szépen akar búcsúzni a Lions, és annyi védelmi potenciállal azért rendelkezik a csapat, hogy ezt a 49erst megfogja, és a Brownshoz hasonlóan 5+ sacket vigyen be.

 

START: Steelers @ Ravens

 

Minden jel arra mutat, hogy a Steelersnek ezt a meccset nagy fölénnyel kell behúznia, így amennyiben a garbage timeban nem enged a védelem a szorításból, úgy simán 10 pont alatt tarthatják a Ravenst.

 

START: Texans @ Titans

 

Zach Mettenberger és JJ Watt menetrendszerinti találkozásaiból az utóbbi szokott sikeresebben kijönni, ami sackekben és labdavesztésekben is meg fog nyilvánulni.

 

START: Bengals @ Broncos

 

Ettől a denveri támadójátéktól nem kell különösebben rettegni, én még idegenben is bátran kezdetni tudom a 6 meccse folyamatosan interceptiont szerző Bengalst.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!