Connect with us

Minden ami NFL

Funfactek a 15. fordulóból

A 15. heti podcastünkben elhangzott funfacteket ismét összeszedtük egy csokorba Nektek:

 

FunFact-22

 

– Gurley csatlakozott Jerome Bettishez és Eric Dickersonhoz az 1000 yardos Rams újoncok között.

 

– Jameis Winston lett az NFL történetének legfiatalabb irányítója, aki elérte a 3000 yardot.

 

– Kirk Cousinsnak mind a 14 mérkőzésén sikerült TD-passzt kiosztania. Cousinsnak egyébként több TD-futása van, mint a Giantsnek összesen a szezon során (5 vs 4).

 

– Jimmy Clausennek 30 drive-ra volt szüksége, hogy TD-t szerezzen aktuális csapata.

 

– Rob Gronkowskinak már csak hárommal van kevesebb TD-je karrierje során, mint Andre Johnsonnak, aki 7 évvel többet töltött eddig a ligában és az egyik legjobb elkapóként tartjuk számon. A Patriots egyébként zsinórban hatodjára harcolta ki magának a pihenőhetet. Őket a 49ers és a Dallas követi néggyel ’92 és ’95 között.

 

– Tedd Ginn Jr.  lett az első olyan Panthers elkapó Steve Smith óta (2005), akinek 10 TD-je is összejött egy szezonban.

 

168b5b12528e106a91880d8aa4a326dd

 

– Cam Newton lett az első játékos a történelemben, aki öt olyan szezonnal kezdte karrierjét, amelyben 3000 yardot passzolt és 500 yardot futott. Ezen kívül ő lett az első játékos, aki egy meccsen 300 yardot és 5 TD-t passzolt, plusz 100 yardot futott is mellé.

 

– Odell Beckhamnek az első félidőben nem is volt elkapása a Panthers ellen, karrierje során először. Beckham egyébként négy büntetést is összeszedett, elkapónak ez még nem sikerült az utóbbi 15 évben.

 

– A Bears az utóbbi 7 meccsen összesen engedett 7 passzolt TD-t, most a Vikings ellen egyből négyet. Bridgewater a négy passzolt mellé feltett egy futottat is, ennyit összesen sikerült neki a 8. és a 14. hét között termelnie. Teddy B-nek egyébként összesen 3 rossz passza volt, egy 2 elejtett labdából és egy a line of scrimmage-en leütött labdából tevődött össze.

 

– Ez volt az első hét evör, amikor két iránytó is (Bridgewater és Cousins) 75% felett passzolt, kiosztott 4 TD-t és futott is egyet.

 

– A Texans története során először nyert Indianapolisban. Érdekesség volt a meccs kapcsán, hogy egy ponton Weeden és Whitehurst irányított a két csapatban, egyikük sem volt a keretben a 10. hét előtt. A Texans a Hoyer – Weeden kettőssel már csak egy Jason Campbellre van attól, hogy a 2013-as Brownsszá váljanak.

 

INDIANAPOLIS, IN - DECEMBER 20:   Brandon Weeden #5 of the Houston Texans throws a pass against the Indianapolis Colts at Lucas Oil Stadium on December 20, 2015 in Indianapolis, Indiana.  (Photo by Andy Lyons/Getty Images)

 

– Amari Cooper lett az első 1000 yardos elkapó a Raidersben Randy Moss óta.

 

– Chris Harris a 2013-as szezon 12. fordulója óta nem engedett még TD-passzt, most kettőt is, mindkettőt Antonio Brownnak. Harris 100 yardot még a karrierje során sem engedett, most Brownnak 164 jött össze. Brown egyébként vezeti az AFC-t 116 elkapással és beérte Wes Welkert, akinek 2007 és 2009 között volt 3 olyan szezonja, ahol végig 110 elkapás felett produkált. A Broncos egyébként idén először engedett 30 pontot ellenfelének, a túloldalon a Steelersnek ez hatodjára sikerült zsinórban.

 

– AJ McCarronnak sikerült, amit már múlt héten is pedzegettünk, ő lett az első Alabama irányító Jeff Rutledge óta (1987), aki kezdőként meccset nyert.

 

– A Seahawks és a Panthers továbbra is fej-fej mellett halad az egymást követő 100 futott yardos meccsekben, mindkét csapat 25-nél tart. Russell Wilson pedig az első játékos az NFL történetben, aki öt egymást követő találkozón is kiosztott 3 TD-t 0 INT keretében. Doug Baldwin is illusztris társaságba került, rajta kívül csak Jerry Rice (1987) volt képes arra, hogy egy 4 meccses periódus alatt 10 TD-t elkapjon.

 

– A Chiefs lett az első csapat a történelemben, amelyiknek egy meccsen belül volt egy 90+ yardos picksixe és egy 70+ yardos fumble return TD-je is. A picksix Marcus Peters nevéhez köthető, aki pályázik az év újonc védője címre, habár hullámzó a teljesítménye. Neki van a legtöbb interceptionje a cornerek között (7), ő ütötte le a legtöbb labdát (16), de második engedett TD-kben (7), yardokban (903) és engedett elkapásokban (66).

 

– Elég sok csapat elbúcsúzhatott a rájátszásról, azonban a 12 kiadó helyből hatot már betöltöttek (Panthers, Cardinals, Packers, Seahawks, Patriots, Bengals).

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!