Connect with us

Beharangozó

Giants vs. Dolphins – Az utolsó szalmaszál MNF-je

Nem könnyű mostanság Dolphins szurkolónak lenni. A szezon előtt sokan a (Brady-mentes) Patriots legnagyobb kihívójaként tekintettek a támadó- és védőoldalon is megerősödött csapatra, ehelyett azonban edzőcsere (buktatás?) és változó forma, kiegyensúlyozott játék érkezett, amely 5-7-hez és egy nagy adag kilátástalansághoz vezetett ebben a szezonban.

 

Nem könnyű mostanság Giants szurkolónak lenni. Bár az óriások a high-octane Eagles és a címvédő Cowboys mögött harmadik erőként voltak számon tartva az NFC Eastben, az utóbbi heteket mégis az 5-7-es Redskins és a Giants „öldöklő” párharca jellemezte. Ennél azonban jóval előrébb állhatnának a kékek, ha képes lettek volna kihasználni azt, hogy 5 párharcukban is náluk volt az előny a two-minute warningnál.

 

A két 5-7-es csapat hasonló játékerőt képvisel, így várhatóan izgalmas mérkőzésre számíthatunk, amelynek győztese még megragadhatja a playoff szereplés utolsó szalmaszálát (a Giantsnél az NFC East erősségének köszönhetően ez a szalmaszál lehet, hogy inkább szalmaköteg), és bizony nehéz lesz megtippelnünk a győztes személyét (Vegasban a Dolphins -1 Giants -2-vé csúszott át).

 

 

Szerencsére rendelkezésemre áll az nfl.com kiváló play-by-play leírása a mérkőzésről, így meg tudom osztani veletek a mérkőzés néhány playét és a végeredményt (bocsi a spoilerekért): 

 

0:0 – 2&7 – (1st 12:47) (Shotgun) 43-O.Dwarka right tackle to NYG 30 for 2 yards.

 

A megállíthatatlan erő találkozása a megállíthatatlan fallal: a Giants 30. legjobb futó offense-e találkozik a Dolphins 31. legjobb futás elleni védelmével, amely ahhoz vezet, hogy a Giants négyfejű szörnye együtt eléri a 100 yardot.

 

3:7 – 1&10 – (2nd 14:30) 17-R.Tannehill pass deep right to 11-D.Parker for 17 yards, TOUCHDOWN.

 

A Dolphins passzjátéka idén nem volt a legkonzisztensebb (a múlt heti Ravens elleni győzelmet pl. 86 yarddal sikerült abszolválni), de a liga egyik leggyengébb pass rusha ellen talán egy fokkal nyugodtabban fog tudni működni az irányító, és 300 yard és 2 TD is a neve mellé kerül.

 

10:14 – 3&2 – (2nd 2:03) 26-L.Miller left guard to MIA 49 for 3 yards.

 

A passzjáték kiszámíthatatlansága mellett a Dolphinsnak muszáj (lenne) építenie a futójátékra, amivel ugyan néha akadnak gondok (Miller vs. Jets 2 yard, 5 carry), de a közepes futás elleni védelemmel rendelkező Giants ellen mind Miller, mind a Miller várható távozását követően a stafétát átvető Ayaji tisztességes YPC mutatóval fog zárni.

 

10:17 – 2&8 – (3rd 13:01) 10-E. Manning pass deep middle intended for 82-R.Randle INTERCEPTED by 21-B. Grimes.

 

A Dolphins secondaryje sem lépett szintet, az eddig szerzett 11 interceptionnel a mezőny közepéhez tartoznak, ami arra azért pont elég lesz, hogy a labdával idén sem különösen kesztyűs kézzel bánó Eli egyik felpattanó labdáját lehúzzák a hazaiak.

 

20:20 – 3&14 (4th 5:21) 10-E. Manning pass deep left to 13-O.Beckham for 51 yards, TOUCHDOWN.

 

Az előbb megénekelt secondary ahhoz azonban kevés lesz, hogy a továbbra is megállíthatatlan Odell Beckhamet lelassítsa (a játékost egyébként el is érte az első két szezonban gyűjtött legtöbb elkapás rekordját – 169 eddig), és ezúttal is ülni fognak Manning tökéletes hosszú passzai (Eli a 40+ yardos átadások kategóriájában 2. a ligában), Beckham pedig természetesen 100 yard felett gyűjt majd ma is.

 

23:20 4&4 (4th 0:04) 3-J.Brown 51 yard field goal is GOOD, Center-51-Z.DeOssie, Holder-9-B.Wing.

 

Meglátásom szerint a meccsen a győzelmet jobban akaró csapat érvényesíteni tudja majd az akaratát, és a 4. negyedben ezúttal a Redskins ellen megismert küzdős arcát mutatja a Giants, ami megadja a lehetőséget a liga 3. legpontosabb rúgójának a mérkőzés behúzására.

 

DISCLAIMER: A poszt írója és az nfl.com fenntartja annak a lehetőségét, hogy a play-by-play leírás a meccs valós történéseinek megfelelően változzon!

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!