Connect with us

Összefoglaló

Megmaradt az esély

mack2_week14

Amelyik csapatnak esélye volt hazai pálya előnyére/bye weekre/csoportgyőzelemre/Wild Card helyre a forduló előtt, annak megmaradt ez az esély a forduló után is.

 

Denver Broncos – Oakland Raiders 12-15

 

Mack, Mack és Mack. És még kétszer Mack, 5 sackjével beállította Howie Long franchise rekordját.

 

mack_week14

 

Az első félidőben a Broncos kizárólag mezőnygólokra volt képes, és mint utóbb kiderült ez a győzelmükbe került. Nem is a 12-0-s félidei állás volt árulkodó, hanem a Raiders -12 (!!) total yardja félidőben, a második félidőben viszont Carrék időnként megemberélték magukat és 2 TD-vel és (Mack egyik sackjét követő) safetyvel 15-12-re vezettek a negyedik negyed elején és a long snapper sérülése miatt kétpontosra kellett menniük, ami kimaradt. Osweiler számai nem rosszak (35/51, 308 yd), de lehettek volna sokkal jobbak is, ha az elkapói (főként Thomas és Davis) nem droppolnak a legrosszabb pillanatokban. Futójáték egyáltalán nem volt a meccsen (Raiders 27, Broncos 34 futott yard), az Oakland viszont annak ellenére volt képes kicsikarni a W-t, hogy mindössze 126 total yarddal zártak, 5 éve nem nyert csapat ilyen kevés yarddal mérkőzést. A Denver év végi helyezése a következő két körben (@PIT, CIN) dől el, hazai pálya előnye és 3. hely között bármi lehet, a Raiders ellenben a sok 8-5-ös csapat miatt idén majdnem biztos, hogy lemondhat a rájátszásról, de a jövő év már az övék lehet.

 

Green Bay Packers – Dallas Cowboys 28-7

 

Nem. Bryantnak Green Bayben sehogy sem akar ez az elkapás dolog összejönni. Az első negyedben a tavalyihoz hasonlóan most is elvettek tőle a sporik egy elkapást, és ez aztán rá is nyomta a bélyeget a meccsére (1/9).

 

cowboyspackers_week14

 

A Packers erősen hullámzó teljesítményt nyújtó támadói most jobb napot fogtak ki (McCarthy idén először hívta a játékokat, lehet ezért), a reaktivált Lacy 24/124 mutató mellett TD-ig, Starks 11/71 touchdownig (+ 1 elkapott TD-ig) jutott, kivételesen Rodgers sem dobott hazai pályán interceptiont, és Cobb is megkerült végre (8/81). 29 first downt szereztek a Cowboys 11-ével szemben, sima meccs volt. A Packers ezzel meccselőnnyel vezeti a csoportot, a hátralévő meccsek sorsolása viszont talán a Vikingsnak egy hajszálnyival könnyebb, ráadásul az utolsó héten pont egymással játszanak, nincs ez még lefutva. A Dallas a vereséggel (és a vetélytársak győzelmével) gyakorlatilag kiszállt a csoportgyőzelemért folytatott versenyből.

 

Carolina Panthers – Atlanta Falcons 38-0

 

Tovább robog a Carolina, a Falcons pedig most már, mint egy mindkét szárnyát szegett sólyom darab kő zuhan a szakadék aljára. A legjellemzőbb játék a meccsen az volt, amikor a félidő vége előtt fél perccel Newton a kezét fájlalva kihagyott egy playt ahol egyrészt passzjátékot hívtak, másrészt Derek Anderson 24 yardos passzt adott Brownnak. Ted Ginn nem csinált sokat, de a 2 elkapásával 120 (!!) yardot és 2 TD-t írt fel a neve mellé. 28-0 után, amikor az Atlanta elkezdhetett volna a garbage time-ban pontokat szerezni, inkább gyors egymásutánban háromszor is eladták a labdát, nehogy egy mezőnygól is összejöjjön. Nem látszik, hogy hogy ne lenne ebből 16-0, Newton például karrierje legjobb passer ratingjét (153,3) érte el ezen a meccsen. A Panthersnek ezzel megvan a bye week, és jövő héten egy győzelemmel vagy egy Cardinals vereséggel meglesz a hazai pálya előnye is a playoffban.

 

Baltimore Ravens – Seattle Seahawks 6-35

 

16 játékos volt a meccs előtt sérültlistán a Ravensnél, ez a legtöbb az NFL-ben, nem is tudtak számottevő ellenállást kifejteni, pedig nem Clausenen múlt. A Hawks offense ott folytatta, ahol a Vikings ellen abbahagyta: Wilson 5 TD passz, 0 INT (3 Baldwinnak, 2 Lockettnek), ellenben Rawls bokáját törte, így vezéráldozattal járt a győzelem megszerzése. Rawls kiesésével a futások sikeressége Jacksonnal és Harrisszel jelentősen visszaesett, így a továbbiakban is nagyobb szerepet kap majd várhatóan a passzjáték. Russell Wilson az első játékos az NFL történetében, aki 4 egymást követő meccsen is legalább 138,5-es passer ratinget ért el.

 

 

New York Jets – Tennessee Titans 30-8    

 

Mióta Fitzpatrick levágta a szakállát, azóta úgy tűnik jobban kilát tőle a sisakjából, mert 3 meccsen 9 TD passzt és 0 interceptiont dobott 310 yardos átlaggal, a soros áldozat Mariotáék voltak. Félidőre el is dőlt (27-0), így utána már belefért Mariota elkapott hatpontosa is. Brandon Marshall megint 120 yard fölött zárt, Decker is hozzátette a maga TD-jét, Ivory pedig 100 yard fölé került, a defense pedig egy trükkös játékot leszámítva 0-n tartotta az ellent. Egyelőre övék az egyik Wild Card hely, de ahogy a Steelers most halad, nem hibázhatnak a továbbiakban sem. A Steelersnek most jön a kulcsmeccs (DEN), a Jetsnek a 16. héten (NE).  

 

Jacksonville Jaguars – Indianapolis Colts 51-16    

 

A hét leghihetetlenebb eredménye a Jaguars 51 pontja, természetesen franchise rekord. Pedig a félidőben 13-9-re még a Colts vezetett, de a Jaguars minden második félidei labdabirtoklásából TD-t ért el. Bortles 3 TD-passz mellett egyet maga futott meg, az elkapók közül ezúttal Hurns került 100 yard fölé.  

 

A Jacksonville-nél 2011 óta először szereztek a támadók, a védők és a speciális egység is TD-t egy meccsen belül. A Colts utoljára pont 3 éve kapott ki csoportmeccsen, és e mögött a támadófal mögött nem csoda, hogy Hasselbeck sem úszta meg sérülés nélkül, így már az örök kispadmelegítő Whitehurst is játékhoz jutott. Amíg a fallal nem kezdenek valamit Paganoék, addig egyáltalán nem biztos, hogy Lucknak vissza kellene állnia az O-line mögé… A Jaguars ezzel megőrizte halvány esélyét az AFC South első helyére, de a csoportmérlegük miatt a hátrányuk egyelőre nagyobb egy meccsnél, kettes holtversenyt emiatt nehezen tudnak nyerni.

 

Kansas City Chiefs – San Diego Chargers 10-3

 

A hatalmas esőben nézhetetlenné váló meccsen életben maradtak a Chiefs rájátszás reményei, de nem sokon múlt, és nem rajtuk. Az első félidő végén szerzett 10 pont elégnek tűnt, a Ravenshez hasonlóan szintén egy komplett kórházra elég sérülttel rendelkező San Diego (pl. Floyd mögött nem maradt elkapó) viszont az utolsó drive-jában három 4th downt is abszolválva (ebből kettő 4th&10) 5 másodperccel a vége előtt eljutott a Chiefs 1 yardosáig. Ott viszont előbb egy delay of the game (!!) majd egy false start (!!!) miatt hátraszorultak 11 yardra, és onnan már nem sikerült, a Chiefs túlélte.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!