Connect with us

Hír

Peyton Manning doppingolt?

Az Al Jazeera nyomozási csoportja egy “A Sötét Oldal” című tanulmányban azt állítja, hogy Peyton Manning növekedési hormont szedett (HGH, human growth hormone) még 2011-ben, amikor még a Colts tagjaként kihagyta az év nagy részét egy nyaksérüléssel. A probléma ebben az, hogy 2011-ben az új kollektív szerződés betiltotta ennek használatát, habár 2014-ig nem teszteltek sose senkit ezzel, azóta pedig egyik teszt sem volt pozitív a ligában.

 

CXM5RywW8AAVpsE

 

A nyomozásban közrejátszott egy beépült sportoló, a brit gátfutó Liam Collins annak érdekében, hogy leleplezze a profi sportban eluralkodó doppingolást. Az volt a sztorija, hogy még egy utolsó nagy dobásra készül a 2016-os riói olimpián. A nyomozás során Collins kapcsolatba került Charlie Sly-jal, egy austini gyógyszerésszel, aki egy indianai klinikán dolgozott 2011-ben.

 

Rejtett kamerával rögzítették, ahogy Sly elmondja, hogy annak a csapatnak a tagja volt, amely segített Manning rehabilitációjában. Sly szerint a klinika postázott növekedési hormont és más gyógyszereket is Manning feleségének, Ashley-nek, így az irányító neve sosem merült fel. Manning és a felesége egyébként többször is voltak a klinikán munkaidő után intravénás kezelésre. Peyton ügynöke gyorsan cáfolta a híreszteléseket és szerinte ezek az állítások felháborítóak, Ashley orvosi kezelései pedig csak rá, a családjára és az orvosokra tartoznak.

 

A kérdés feltehető, hogy Sly mennyire hihető forrás, hiszen lehet, hogy csak le akarja nyűgözni Collinst, hogy használja termékeit. Nagy valószínűséggel bizonyítani sem lehet ebből semmit. Sly mellesleg több más sportolót is említett teljesítménynövelő szerek kapcsán, például Clay Matthewst, Julius Pepperst, James Harrisont, vagy baseball játékosokat (Ryan Howard, Ryan Zimmermann), de még Mike Tyson is felmerült. Kíváncsian várjuk mi sül ki ebből az egészből.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!