Connect with us

Összefoglaló

Szépen búcsúzott (?) a Rams St. Louistól

Jimboy nem hazudott, remek mérkőzést láttak azok, akik fent maradtak csütörtökön. Bár győzött a Rams 31-23 arányban, igazság szerint egyik csapat sem lehet különösebben csalódott a mérkőzés után: a Bucs örülhet, hogy végre tényleg franchise irányítójuk van, a Rams pedig látványos játékkal búcsúzott el a várostól, az idei szezonra legalábbis biztosan.

ST. LOUIS, MO - DECEMBER 17: Tavon Austin #11 of the St. Louis Rams rushes for a touchdown in the first quarter against the Tampa Bay Buccaneers at the Edward Jones Dome on December 17, 2015 in St. Louis, Missouri. (Photo by Michael B. Thomas/Getty Images) ORG XMIT: 587450237 ORIG FILE ID: 501807732

Az év utolsó Color Rush-a

 

A Rams kezdte jobban a találkozót, az első negyed után már 14-3-ra vezettek, köszönhetően többek között Case Keenumnak, aki egy laza 158-as passer ratinggel jelentkezett, 14 sikeres átadásból 234 yardot és 2 TD-t osztott ki. Ezzel ő lett a csapat minden idők legjobb passer ratingjét produkáló irányítója. Persze, az első TD-t Tavon Austin hozta össze, de a második egy 60 yardos bomba volt Kenny Brittnek.

britt

 

Apropó Austin, a futó/elkapónak ez volt a második meccse, amikor elkapott és futott TD-t is szerzett, mert bizony, futott is egyet. Nem vagyok teljesen meggyőzve róla, hogy jól használja őt a Rams, de tény, hogy amit játszatnak vele, az legalább látványos, csak úgy dőltek körülötte a védők. Ráadásul Austin olyat tett, amire legutóbb a Hall of Famer Gale Sayers volt képes még 1965-ben: 5 elkapott, 4 futott és 1 visszahordott TD az idei mérlege. Ezzel kapcsolatban érdekes is volt, hogy nem ő kapta a visszahordásokat, hanem Benny Cunningham, bár a futó nem okozott csalódást, négy cipelésből 102 yardot varázsolt, egyszer az ötyardoson belül tudták csak megállítani.

 

Persze a védőknek is kijár a dicséret, különösen Aaron Donaldnak, aki egy állat. Négy tackle-jéből kettő negatív yardos volt (az egyik 4&1-re), Logan Mankinst ott szívatta, ahol csak tudta. Jelenlegi formája alapján jobb, mint a kétszeres év védője JJ Watt sőt, a cím egyik fő várományosa a két évvel ezelőtti első körös játékos (akit a Lions passzolt egy Ebronért… brühühühüüü). Vele ellentétben az idei első körös Rams pick, Todd Gurley annyira nem parádézott, 21 kísérletből 48 yardot és egy TD-t szerzett.  Persze ez a 48 yard is elég volt ahhoz, hogy átlépje az 1000 yardos határt (rajta kívül a szezonban csak Adrian Peterson és az ellenfélnél játszó Doug Martinnak sikerült), ezzel ő lett a harmadik újonc a Rams történetében, akinek ez összejött. Továbbra is ő az év újonc támadójátékosának járó cím egyik fő jelöltje, bár én azért nem mennék el Jameis Winston mellett sem.

winston

 

Hiába krákogtak sokan, hogy Winston mekkora bust lesz, egyelőre nagyon nem az, ráadásul hihetetlenül szerethető és szimpatikus figura. Elképesztő mentalitása van, amit én speciel hiányolok Marcus Mariotából. Egy igazi vezér, nem sok elsőéves osztja ki a bénázó elkapóját, hívja át a játékokat, szalad nyugtatni a társakat vagy épp áll le Aaron Donalddal kakaskodni. Az egész emberben van valami tiszteletet parancsoló, nem a Johnny féle nagy pofa vagy a Geno Smith féle sztárallűr, hanem alázat és szenvedély. A teljesítménye persze nem volt hibátlan, volt egy csúnya interceptionje, de egy újonccal ötvenszer passzoltatni azért elég meredek, főleg, amikor Doug Martin 18 futásból 91 yardot ér el. Végül 29/50-nel, 363 yarddal, 2 TD-vel és 1 INT-vel zárt, ami minden nehézség nélkül lehetett volna négy is, ha az elkapók nem droppolják halálra magukat az end zone-ben. De a passzai többnyire ültek, remekül kezelte a nyomást és bemutatott néhány hatalmas játékot: a négy playből álló 98 yardos drive-ja elég izmosra sikeredett. 20 TD-jével ő lett a Bucs történetének legeredményesebb újonc irányítója.

 

A Bucs védelem is vállalható volt, de a sok szabálytalanság és missed tackle nem nagyon segített, William Gholston például vezeti a ligát personal foulokban (6 van neki). Viszont a speciális egység teljes homály volt, Benny Cunninghamnek több nagy visszahordása is volt, ráadásul a meccs végi onside kick valami röhejesen béna volt. Persze, egy hasonlóan szerencsétlen kísérletet benyelt a múlt héten a Lions ellen a Rams, de hogy kétszer bejöjjön, ahhoz azért csoda kellene.

 

Amennyiben nyer a hétvégén a Vikings és a Seahawks, a Bucs végképp kiszáll a rájátszásért folytatott küzdelemből. A Rams pedig idén már nem játszik St. Louisban, és amennyiben a csapat törekvései sikeresek lesznek, ez volt az utolsó mérkőzésük a városban. Hiába skandálták a szurkolók, hogy maradjon a franchise, jövőre jó eséllyel Los Angeles Ramsről fogunk beszélni.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!