Connect with us

Beharangozó

A Chiefs oldalán az erő

Két teljesen azonos felépítésű csapat küzd meg a továbbjutásért ma a Kansas City Chiefs @ Houston Texans meccsen. Mindkét oldalon van egy kiváló elkapó DeAndre Hopkins és Jeremy Maclin személyében, lesérült egy-egy sztárfutó (Arian Foster és Jamaal Charles), JJ Watt az idei, Justin Houston a tavalyi sack király, két top 10-es védelem. De a Chiefs a jobb csapat és rendelkeznek azokkal az apró pluszokkal, amik az ő javukra döntik el a mérkőzést.

 

smiths

 

Alex Smith-t nagyon szeretik alábecsülni, egy játékmenedzser irányítónak elkönyvelni, de szerintem ennél sokkal több van benne. 65%-os passzpontosság, 20 TD és csak 7 interception az idei mutatója, valamint 84 futásból 495 yard és 2 TD. Persze rá lehet mondani, hogy csak 5 yardosokat dob, de azért idén Maclin érkezésével el-eleresztett egy-két bombát, meg azért ne felejtsük el, hogy nem az ő kvalitásai miatt játssza ezt a Chiefs.

 

Smith idén 45 sacket nyelt be, ami a 6. legtöbb a ligában, egyszerűen nincs ideje megvárni, hogy elszakadjanak az elkapói. Viszont a csapat passzjátékonként 7,4 yardot átlagol, ami a 11. legtöbb a ligában, tehát nem mondhatjuk rá, hogy nem megy. És bár az irányítót nem védik meg rendesen, futáshoz viszont remekül blokkol a támadófal, fel sem tűnik, hogy nem Jamaal Charles cipeli a labdákat. A Chiefs a 6. legjobban futó alakulat, Andy Reid egy a keret erősségeihez tökéletesen passzoló rendszert rakott össze. A meccsenkénti 25,6 pont önmagáért beszél, a Chiefs ezzel a 9. ligában.

 

smithTD.0

 

Ez a rendszer és produktivitás pedig épp kapóra jön a Texans ellen. A Houston a 3. legjobb passz ellen védekező csapat, JJ Watt pedig a liga legeredményesebb pass rushere idén, screen passzokkal és futójátékkal lehet a legkönnyebben kivéreztetni a csapatot. Alex Smith 200 passzolt yard alatt, de turnover nélkül, 2 TD-t passzolva hozza le majd a meccset, a Chiefs futói pedig legalább 150 yardot tesznek meg a földön.

 

A másik oldalon sem kell panaszkodnia a Chiefsnek, futás ellen a 8., passz ellen a 9. legjobb védelem az övék, 47 sackjük a 4., kettővel megelőzve a Texanst. Az év újonca díj egyik esélyese, Marcus Peters 8 labdaszerzéssel vezeti a ligát holtversenyben és a szezon második felében parádésan játszik, ahogy a rákot legyőző Eric Berry vagy a Pro Bowlból érthettlen módon kimaradó Derrick Johnson is, valamint visszatér a 2014-es sack király Justin Houston az idén Pro Bowler formában játszó Tamba Hali mellé. Egy remek pass rush és futás elleni védelem, kiegészülve egy jó secondaryvel áll szemben az egy szál DeAndre Hopkinsszal.

 

Ilyen most nem lesz

Ilyen most nem lesz

 

Mert bár szeretem Hoyert, mentálisan sokat tesz a csapathoz, de kvalitásai és rájátszás rutinja elmarad Alex Smith-étől, a támadófal előtte szintén nem a legjobb, Alfred Blue-ékkal pedig a futójáték halott. 1 interceptiont és 2 fumble-t várok a Texanstől és egy legalább 14 pontos különbséget a Chiefs javára.

 

kchou

 

A Texans oldali beharangozót MZoli tollából ITT, a későbbi összecsapásról szóló írásokat pedig ITT és ITT olvashatjátok.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!