Connect with us

Beharangozó

A sokkal jobb csapat nyer!

Két lehetőség van. A Green Bay Packers hamvaiból feltámadna vagy megver mindenkit, vagy érvényesül a papírforma és a sokkal jobb csapat, az Arizona Cardinals nyer. MZoli kolléga nyilván a Packers mellett érvel, én viszont rámutatok arra, hogy mennyivel jobb csapat idén a Carson Palmer vezette Arizona.

 

packers_week16

 

1. Sokkal jobb a Cardinals offense

 

A Cardinals kezdő futói nélkül is a 8. legjobban futó csapat, eközben passzjátékban és total offense-ben elsők a ligában, és a Carolina Panthers után ők tették a fel a legtöbb pontot idén a táblára (30,6/meccs). +9-es turnover mutatójuk van, a támadófal csak 27 sacket engedélyezett. Eközben a Packers offense a harmadik hét óta csak egyszer, épp múlt héten ért el 30 pontnál többet, futásban 12.-ikek a kezdő futóikkal, a sérülékeny támadófal 47 sacket engedélyezett, 23 meccsenként felrakott ponttal csak a 15. helyen vannak a ligában, passzjátékban pedig 23.-ak egy regnáló MVP Aaron Rodgersszel és +5ös tornover mutatójuk is eltörpül a Cardinalsé mellett.

 

2. Jobb a Cardinals defense

 

A Cardinals engedi az 5. legkevesebb total yardot, a 8. legkevesebb pontot, a 6. legkevesebb futott és 8. legkevesebb passzolt yardot meccsenként. Meglepetésre itt épp kisebb a különbség a két egység között, és hiányozni fog az All Pro Tyrann Mathieu is. A Packers sackek terén kifejezetten jól áll a maga 43 egységével (a Cardsnak csak 36 van) és passz ellen is 3 yarddal kevesebbet engednek meccsenként. A Washington ellen 7 sacket, 5 QB hitet és 10 siettetést generáltak a védők, majdnem hogy leutánozták azt, amit a Cardinalstól kaptak az alapszakaszban.

 

cardinals s

 

3. Sokkal jobb idén Carson Palmer, mint Aaron Rodgers

 

Bár jó eséllyel nem lesz Palmer MVP, mégis MVP formában játszott. A PFF a legjobb idei QB-nak értékelte, náluk ő lett az MVP. Nem is csoda, nem sokan voltak képesek ilyen konzisztens játékra: 63%-os passzpontosság, 4671 passzolt yard, 35 TD mellé csak 13 turnover és 104,6-os passer rating. Ezzel szemben Rodgers karrierje legrosszabb szezonját futja, ami még így is jó, hisz a 60%-os pontosság 3800 yarddal, a 31 TD, 12 turnover, valamint a 92,7-es passer ratinget sok irányító megirigyelhetné. De nem játszott különösen jól a Redskins elég gyengécske védelme ellen sem. Hiába nem volt rajta nyomás (1 sack, 4 siettetés, az is jórészt az első negyedben), csak 58,6%-ban volt pontos és 5.3-as yard/kísérlet mutatót tud felmutatni. Pedig a “lassú” elkapói (mekkora baromság már!) eltudtak szakadni rendesen, néha – ahogy MZoli szokta írni – “arcpirító” passzokat engedett el.

 

4. Jobbak a Cardinals játékosai

 

Az Arizona Cardinalstól 7 játékost választottak be a Pro Bowlba: Carson Palmert (QB), Lerry Fitzgeraldot (WR), Mike Iupatit (OG), Patrick Petersont (CB), Tyrann Mathieut (CB/S), Calais Campbellt (DE), Justin Bethelt (ST). Ez 1977 óta a legtöbb  a csapattól. A Packersnél ezzel szemben csak három játékost választottak be: Andy Dalton Aaron Rodgerst, Mike Daniels Clay Matthewst és Josh Sittont.

 

5. Egyszer már jól megverték a Packerst

 

 

A szerkesztőségen belül is hasonlóan látjuk:

gbari

 

MZoli Packer oldali beharangozóját ITT találjátok, a másik mai összecsapás felvezetőit pedig ITT és ITT.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!