Connect with us

Minden ami NFL

9 érdekesség a Manning – Brady párharcról

Peter Schrager összeszedett kilenc érdekességet a Peyton Manning – Tom Brady párharccal kapcsolatban. Egy-kettőn mi is meglepődtünk:

 

1. Mindössze egyetlen egy edző van Bill Belichicken kívül, aki Peyton Manninget ötnél több alkalommal tudta legyőzni. Ő pedig nem más, mint Jeff Fisher (7-szer), a Titans korábbi és a Rams jelenlegi edzője.

fisherr

 

2. Csak három irányító van, aki legalább ötször találkozott Peyton Manninggel és pozitív mérleggel áll. Tom Brady, Drew Bledsoe és Jay Fiedler. Hogy ki ő? Két évet játszott az Eaglesben, majd az Amsterdam Admiralsban egy év kihagyás után, ezután tért vissza az NFL-be, ahol volt a Vikings, a Jets, a Jaguars és a Dolphins játékosa is. Karrierje során 66 TD-t és 69 INT-t osztott ki.

 

3.  Dan Marino és Jim Kelly 21 alkalommal találkoztak egymással ellenfélként. Ezt már Bradyék aligha döntik meg.

 

4. 12 QB-nak van pozitív mérlege Brady ellen. A lista olyan neveket is tartalmaz, mint Patrick Ramsey, Colt McCoy, Kevin Kolb és Brock Osweiler.

 

5. Peyton Manning lesz az első Jeff Hostetler óta (1991), aki úgy kezd AFC döntőn, hogy 10 vagy kevesebb TD passza volt a szezonban.

 

6. Mindössze egyetlen irányító van, aki legalább ötször játszott Tom Brady ellen és pozitív mérleggel rendelkezik – Eli Manning, Peyton Manning kisöccse.

El quarterback Eli Manning de los Giants de Nueva York sostiene el trofeo Vince Lombardi mientras festeja el triunfo de su equipo por 21-17 sobre los Patriots de Nueva Inglaterra en el Super Bowl XLVI, el domingo 5 de febrero de 2012, en Indianápolis. (Foto AP/David J. Phillip)

 

7. Az első Manning-Brady összecsapás 2001-ben volt. Akkor 5 irányító volt 37 éves kor felett: Mark Rypien, Doug Flutie, Randall Cunningham, Vinny Testaverde és Jim Harbaugh.

 

8. A Manning-Brady párharc után a következő párosítások voltak a leggyakoribbak a playoff történetében: Bradshaw vs. Stabler, Young vs. Favre és Brady vs. Flacco. Mindegyik négy alkalommal.

 

9. Brady legutóbb 2005-ben veszített kétszer is idegenben ugyanabban az évben. Az ellenfél pedig a Denver Broncos volt.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!