Connect with us

Hír

Cousins megkaphatja a nagy pénzt

A szezon vége felé közeledve még az volt terítéken, hogy Kirk Cousins, a Washington Redskins irányítója nem hosszú távú, nagy pénzt tartalmazó szerződést, hanem franchise taget kaphat. Ennek ellenére a legújabb információk már arról szólnak, hogy Kirk kapitánnyal mégis megindulnak a tárgyalások.

 

kirk-cousins-fantasy-football

 

Mindkét megoldásnak vannak pozítivumai és negatívumai is. A hosszú távú szerződés ugye jó a játékosnak, mert egyrészt érzi a bizalmat, másrészt hosszabb távon bebiztosíthatja a jövőjét. A klubnak is jó, hiszen hosszú távra megtalálhatja a franchise irányítóját és nem kell félnie, hogy jövőre máshogy kell terveznie. A franchise tag azonban segít abban, hogy a klub elkerülje azt a csapdát, hogy Cousinstól ez csak egy kicsúszott jó év volt és jövőre borzasztó legyen, de a pénz már ki van fizetve. Persze a mai NFL világában egy jó (már egy közepes) irányító minden pénzt megér véleményem szerint, és ha nem is vagyok olyan jó véleménnyel Cousinsról, azt bebizonyította, hogy kezdőirányítóként is helye van a ligában.

 

Ahogy azt egy régebbi franchise tages írásomban írtam, a franchise tag egyik legnagyobb hátránya a morális bizalomvesztés a két fél között. Egyfelől egy nagy ajándék a csapatok számára, de  egy hatalmas átok is, mikor éljenek vele. Cousins az elmúlt idényben megdöntötte a csapat passzolt yard és touchdown rekordját, a legpontosabb irányító volt és az ötödik legjobb passer ratinggal zárt. Ezek olyan számok, amik a Washington számára sok pénz ajánlását követelik. Persze ha folytatódna a tendencia, netán javulna, akkor az egyik legnagyobb sikersztori lenne Cousins története, aki 1-2 éve még tartalékirányító szerepkörben mozgott, most pedig a liga legjobb irányítói között kell számon tartani a statisztikai mutatókat nézve.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!