Connect with us

Minden ami NFL

Érdekességek vasárnapról

Ron Rivera és Gary Kubiak a tegnapi győzelmeikkel elmondhatják magukról, hogy mind játékosként, mind főedzőként részt vehetnek egy Super Bowlon. Ez azért nem teljesen egyedülálló dolog (12-szer történt meg), azonban olyan még nem volt, hogy egymással nézzen szembe főedzőként két volt Super Bowlba jutó játékos.  Rivera linebacker volt a Mike Ditka edzette 1985-ös Super Bowl-győztes Bearsben, Kubiak pedig John Elway csereirányítójaként három SB-t is bukott már a Broncos színeiben (1986, 1987, 1989).

 

Shiloh Keo, a Broncos safetyje a Super Bowlban fog játszani, pedig két hónappal ezelőtt még nem volt csapata, miután a Bengals kivágta. Aztán ráírt a Broncos védőkoordinátorára, Wade Phillipsre twitteren, hogy nem akartok leigazolni végre?

keo

 

Az ötvenedik Super Bowl lesz az első, ahol két 1/1-re választott irányító (Cam Newton és Peyton Manning) mérkőzik meg egymással.

 

Tom Bradyt többször ütötték meg ma (20), mint bárkit idén az egész szezonban. Peyton pedig a legidősebb QB lesz, aki kezdőként játszik egy Super Bowlon és egyébként egy 2 millió dolláros bónuszt is lehívott a döntőbe jutással (ha nyer, újabb 2 milliót kaszál).

 

A Patriots sose nyert még rájátszásban, ha legalább 8 pontos hátránnyal vonultak szünetre (0-9). A Broncos ellenben ugyanilyen helyzetben veretlen (10-0).  Brady pedig utoljára a 2013-as Broncos elleni vesztes konferenciadöntő alkalmával nem dobott TD-t egy rájátszás-meccs első félidejében.

wolfe

 

 

Stephen Gostkowski 523 sikeres extra pont után rontott most.

 

Reggie Wayne ma az NFL Networkön elmondta, mit jelent az OMAHA szó, amit Peyton mindig ordibál a snapek előtt. Wayne szerint ugyan ma már biztosan mást jelent, amikor együtt játszottak Indianapolisban, akkor azt jelentette, hogy az előre megbeszélttel ellentétes irányba megy a játék. Wayne azt is elmondta, hogy a támadósor tagjainak négy, 12-es betűmérettel nyomtatott oldalt kellett megtanulniuk minden mérkőzés előtt, hogy tudják, Manning jelzései mit fognak épp jelenteni a hétvégén.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!