Connect with us

Beharangozó

FK! Premium Selection 17

premium-selection

 

Elérkezett az év egyik legszomorúbb napja. Az utolsó alapszakasz forduló. Sokan most láthatják utoljára kedvenc csapataikat és sokan most csodálhatják utoljára kedvenc játékosaikat. Mi ezúttal is a legnagyobb téttel bíró találkozókat válogattuk ki nektek, amiket a Kandallóban velünk tekinthettek meg.

 

New York Jets @ Buffalo Bills

 

A forduló talán legérdekesebb mérkőzése a Jets buffalói vendégjátéka lesz, ahol az a kérdés, hogy Rex Ryan képes-e keresztbe tenni volt csapatának és ezzel elütni őket a playofftól. Kétségünk ne legyen a felől, hogy mást se szeretne jobban, mint hogy az évet egy győzelemmel zárja és ezzel kárörvendően mosolyoghasson a Jets nyomorán.

 

A két csapat örökmérlege 58-51 a Bills javára és az utolsó négy találkozót is ők nyerték. Ezúttal azonban nem ők az esélyesek, mert amióta Fitzpatrick levágatta a szakállát egy teljesen más csapattá alakult a Jets. Egy magabiztosan haladó offense és egy szokásosan kőkemény defense jellemzi őket. Fitzmagicnek ráadásul egy darab touchdown hiányzik, hogy megdöntse a legtöbb passzolt TD franchise rekordját és 284 passzolt yard, hogy megdöntse az egy szezonban dobott legtöbb passzolt yard rekordját. Ebben nagy segítségére lehet eddigi legtermékenyebb elkapója, Brandon Marshall, aki már megdöntötte a franchise rekordot egy szezonban elkapott yardokat tekintve és az első lett az NFL történetében hat darab legalább 100 elkapást jegyző szezonnal. Másik WR-je, Eric Decker pedig vezeti az AFC-t elkapott touchdownokban 2010 óta. A Bills ellen is ők ketten lehetnek a legnagyobb fegyverek, ugyanis hiába jó a Bills cornerback duója az újonc Darbyval, két ilyen elkapót nem tudnak ők sem leradírozni a pályáról.

 

rexy

 

Az igazán nagy összecsapás azonban a Bills támadósora és a Jets védelme közt fog zajlani, ahol a liga legtöbb yardot átlagoló futósora találkozik a liga legkevesebb yardot engedő defense-ével. Igazi taktikai és erő csata is lesz egyben, amit a védelmek szerelmeseinek ajánlok elsősorban, de a Jets passzjátéka is figyelemre méltó lehet. A Bills számára a mérkőzés ugyan kvázi tét nélküli, de a vezetőedző személye és az “egy csoportriválisnak mindig jó keresztbe tenni hangulat”  egy nagyon jó mérkőzést fog hozni számunkra. Egy szűk Jets sikert várok, és ezzel ismét ott lehetnek a rájátszásban, ahol senkinek nem lesznek kellemes ellenfél.

 

jetsbills

Seattle Seahawks @ Arizona Cardinals

 

A Kandalló másik mérkőzése, ha kevesebb tétet is hordoz, de annál nagyobb hangulatot. A Cardinals egész évben elképesztő volt, a Seattle pedig a Rams elleni buktát leszámítva az év második felében. Ennek köszönhetően a két csapat mind futás, mind passz statisztikákban nézve az első tízben szerepel, mind támadó, mind védőoldalon. A futást mindkét csapat rendkívül jól szűri, a Hawks annyi hátrányban van, hogy a sorozatos RB sérülések után úgy néz ki, nekik maradt egyelőre a gyengébb felhozatal az év utolsó fordulójára. Ez pedig meg is fog látszani a mérkőzésen. David Johnson egy elképesztően jó futónak tűnik jelenleg, aki nem csak goal-line szituációknál, de featured backként is megállja a helyét. Legtöbb TD-t tudhatja magáénak az újoncok között és ezúttal sem lesz könnyű megállítani.

 

david-johnson

 

Persze, aki mögött ilyen passzjáték van, annak könnyebb dolga van. A Seattle pedig a felébredő passzjátékában bízhat, akár milyen fura is ezt kimondani. Doug Baldwin 11 TD-t szerzett a legutóbbi 5 mérkőzésén és vitathatatlanul egy igazi WR1-nek néz ki a szezon ezen szakaszán. Mindkét csapat rendkívül erős és egyáltalán nem tartom elképzelhetetlennek, hogy ez a két csapat vívja majd az NFC döntőt is. Jelenleg egy paraszthajszálnyival a Cardinals erősebbnek tartom és otthon be is fogják húzni a mérkőzést. Győzelmük és a Panthers veresége esetén még az első kiemelés is az övék lehet.

 

seahawkscardinals

 

Minnesota Vikings @ Green Bay Packers

 

A hétvége legnagyobb téttel bíró mérkőzése az NFC North első helyéért megy, a Sunday Night keretein belül. Egészen furcsa forgatókönyv állt elő, ugyanis lehet, hogy a vesztes jár jobban. Igaz, hogy a győztes hazai pályán fogadhatja Wild Card körös ellenfelét, de az nagy valószinűséggel a Seahawks lesz, míg a győztes idegenbe utazik, de Washingtonba. Nem tudom hogy vélekednek erről a csapatok, de nem lepne meg, ha nem teljes erőbedobással játszana az egyik vagy másik gárda. Persze a csoportgyőzelem mindig nagy presztízs és a hazai pálya is csábító, de jelenleg mindkét csapatnak van tartanivalója a Seahawkstól.

 

Az egymás elleni párharc 58-48-2 a Packers javára és az elmúlt öt mérkőzésből négyet is behúztak a wisconsiniak. Ezek közé tartozott az év eleji párharc is, ahol már sokan elkönyvelték a jobb formában lévő Vikings győzelmét. Ez körülbelül most is igaz lehet, de Rodgerséket így sem szabad leírni. A múlt heti után pedig aztán mindennek lehet őket mondani, csak nem egy playoff csapatnak. Rodgers egyébként a 11 Vikings ellen megvívott találkozójából 10-et is megnyert, 28 TD mellett 3 eladott labdát jegyez és 120.1-es ratinget. Egy regnáló MVP-hez különben is úgy áll az ember, hogy amíg teljesen meg nem semmisült, addig folyton bízik benne mikor jön az ellenállhatatlan mérkőzés. Kérdés a múlt heti vereség nem volt-e teljes megsemmisülés. A Vikings ehhez képest próbál kicsit rácáfolni arra, hogy csak Petersonból állnának. A védelemről eddig is tudtuk hogy egy fiatal dinamikus egység, de a passzjáték nem lépett fel megfelelően Adrianék mögé.

 

aaron-rodgers

 

A mérkőzés kulcspárharca a Vikings D-line-ja és a Packers támadófal közt fog zajlani, mert ha üresen tudják tartani a zsebet Rodgersnek legalább a playek felében, akkor szerintem otthon ezúttal is megoldhatja a Packers a dolgot (ha akarja). A túloldal az elmúlt mérkőzésen limitálta Petersont és ha ez most is sikerül, akkor meglehet a meccs. Nagy magabiztossággal semmit se mernék jósolni, talán csak kevés pontot, ahol az a csapat jön ki győztesen, aki akarja is ezt a csoportgyőzelmet.

 

vikingspackers

 

A többi mérkőzésről röviden:

 

New Orleans Saints @ Atlanta Falcons

 

Egy csoportrangadó akkor is izgalmas, ha már tét nélküli. Erre bizonyíték lehet a Saints és a Falcons összecsapása, ahol a Falcons ugyan minden mutatóban jobb, mint ellenfele, mégsem nevezném őket a találkozó egyértelmű esélyesének. Drew Brees múlt héten 13. legalább 400 passzolt yardos mérkőzését játszotta, ami a második all-time az NFL-ben, Ryanék pedig visszataláltak a helyes útra és végre nyertek. Ráadásul a Panthers szüzességét vették el, ami elismerésre méltó, még ha az ellenfél nem is volt a legmotiváltabb. Egy sok pontos mérkőzést és Falcons sikert várok, sok turnoverrel.

 

saintsfalcons

 

Detroit Lions @ Chicago Bears

 

Ez az év nem erről a két csapatról szólt, de mindkettő gárda bizakodó lehet a jövővel kapcsolatban. A Lionsnál év végére összeállni látszik a támadójáték is, a Bearsnél pedig talán minden eddiginél halkabbak a hangok Cutler távozásával kapcsolatban. A mérkőzés esélyese nálam a detroiti csapat, mivel a védelmük a futást nagyon jól fogja, a Macik pedig ebben bízhatnának a legjobban. A karmesteri pálcát Fortétól Langford és Carey is egyre inkább átveszi, de lehet, hogy ezen a mérkőzésen mégis Forte lesz a lead back, ugyanis az év végén szabadügynökké válik. Így könnyen lehet, hogy az utolsó mérkőzését játssza Chicagóban. Cutler ugyan biztató egész szezonban, de Jeffery sorozatos sérülései és Bennett év végi kiválása nem igazán segítette. A Lions egész biztosan képes lesz kevés ponton tartani ellenfelét, a kérdés inkább az, hogy ők mennyit pakolnak majd fel. Az elmúlt pár hetet tekintve ezzel sem lesz probléma, Stafford magabiztos, Tate újra örvendezteti renningant, Megatron pedig próbálja az árát megszolgálni.

 

lionsbears

 

Baltimore Ravens @ Cincinnati Bengals

 

A Bengalsnak kell a győzelem, ugyanis a Denver esetleges bukása esetén meglehet a pihenőhét, ez pedig a „Daltontalanitott” gárdának mindenképp jól jönne. McCarron múlt héten is jól mozgott, de messze nem olyan hatékony, mint Dalton. A védelem továbbra is rendben van, de szükségük van a támadók év eleji formájára, mert azért nem világverő az egység. A Ravensnek tét nélküli a találkozó, de múlt héten láttuk, hogy nem kell nekik kétszer mondani, hogy motiváltak legyenek, ha ezzel egy csoportriválist hoznak rossz helyzetbe. Mallett élete mérkőzését játszotta, ezúttal azonban nem számítok hasonlóan jó mérkőzésre tőle, a Bengals pedig egy evés pontos találkozón behúzza a mérkőzést.

 

ravensbengals

 

Pittsburgh Steelers @ Cleveland Browns

 

A Steelers múlt héten hatalmas meglepetésre bukott, ez pedig azt jelenti, hogy nem a saját kezükben a sorsuk. A továbbjutás azonban még nem szállt el, ezért az utolsó fordulóban kénytelen bedarálni a szegény kicsi Cleveland Brownst. DeAngelo Williamsnak nagy napja lehet a gyenge futás elleni védelem ellen, de Martavis Bryant és Antoino Brown is jó napra számíthat. Számomra nem kérdés hogy a Steelers most sok pontot fog felpakolni, csúcsközeli meccsre lehet számítani többektől is.

 

USP NFL: CLEVELAND BROWNS AT BUFFALO BILLS S FBN USA NY

 

A túloldalon Johhny miatt lett volna érdekes, mert az elmúlt pár fordulóban egész szépen játszott és egy kis motivációval most is lehetett volna, de sajnos agyrázkódás miatt nem lép pályára. A győzelem kimenetele nem kérdés, csak hardcore Browns fanoknak ajánlom a találkozót a Kohászok szimpatizánsai mellett.

 

steelersbrowns

 

Washington Redskins @ Dallas Cowboys

 

Ahogy arról többször szó esett, a Redskins az egyetlen playoff résztvevő csapat, akik már pihentethetik a játékosaikat, mivel mindenképp a negyedik kiemelésben várják az ellenfelüket. Erre a pihentetésre én jó esélyt is látok, egy félidő után Kirk kapitányék átadhatják a stafétát a többieknek. Ez különösen a futószekciónál lehet érdekes, ahol immár négy résztvevősre bővült a brigád. Pierre Thomas múlt héten nagyszerűen teljesített és könnyen a kezdő pozícióban is találhatja magát. A Cowboys készülhet a jó draftra, de előtte otthon a védelem vezetésével megverik a tét nélküli Rézbőrűeket.

 

redskinscowboys

 

Jacksonville Jaguars @ Houston Texans

 

A Texans a borzasztó rajt után szinte már bent a playoffban, mégis úgy lenne igazi az öröm, ha ezt saját erőből tennék és behúznák ezt az utolsó találkozót. A hírek szerint Hoyer visszatérhet, pedig szegény Weeden nagyszerűen vezette a csapatot múlt héten. Igaz a védelem nélküle is megoldotta volna a dolgot, mint ahogy most is rájuk hárul majd a munka nagy része. Bortleséknek rendszeresen borzasztóan kezdenek egy meccset, hogy aztán megkezdjék a visszazárkózást, általában kevés sikerrel. Amennyiben Watték a mérkőzés elején elveszik Blake-ék kedvét a játéktól, akkor egy meggyőző Texans sikert is láthatunk, de ha a Jaguars motivált tud maradni, akkor nem írnám olyan könnyen be a W-t Hoyerék neve mellé.

 

jagstexans

 

Tennessee Titans @ Indianapolis Colts

 

A Colts az utolsó utáni a szalmaszálakba kapaszkodik, de vélhetően már későn. Ráadásul jelen állás szerint úgy néz ki, hogy egy negyedik irányítóval várják az utolsó tétmeccsüket a szezonban, ami még a Titans ellen sem jó előjel. Egyik csapat sem tűnik már extra motiváltnak és igazán egyik csapat se a nézőbarát meccseiről híres, így ez a forduló egyik legjobban kihagyható mérkőzése. Frank Gore múlt héten egyedül vezette a Coltsot győzelemre, és ha csak ismét nem tudja azt a formát mutatni, akkor könnyen el tudom képzelni a Titans győzelmet is.

 

coltstitans

 

New England Patriots @ Miami Dolphins

 

Az utolsó találkozó még a Patriots számára se tét nélküli, mert ha kikapnak és a Denver nyer, akkor csak a második kiemelés lesz az övék. Ezt azonban nem fogják a véletlenre bízni és egy hasonló domináns játékot várok tőlük, mint tették azt az első Dolphins elleni mérkőzésen. Julian király biztosan nem játszik, de szerintem ez nem is annyira baj.

 

edelman_Fotor-w800-h400

 

A rájátszásban egy friss, egészséges játékos jobban fog jönni nekik, ezt a mérkőzést pedig nélküle is be tudják húzni. Ehhez akár elég lehet a védelem jó szereplése is, akik idén is a liga krémjéhez tartoznak még akkor is, ha az offense dicsfénye továbbra is elveszi előlük az elismerést.

 

patsdolphins

Philadelphia Eagles @ New York Giants

 

Kelly távozása után érdekes lesz megfigyelni, hogy az edző buktatását váró sztárok mennyire lesznek motiváltak és mennyire érdekli őket egy ilyen tét nélküli mérkőzés. A Sasok egyértelműen az építkezés legelejére eshetnek vissza, arra pedig ez a mérkőzés kiváló lesz, hogy kipróbálhassák, kikre lehet letenni az első köveket. A Giants szintén kevés motivációval rendelkezik, talán csak az eltiltását letöltő Odell akar majd kicsit csiszolni a hírnevén. Egy nem túl magas színvonalú mérkőzésre számítok, a kimenetelt azonban lehetetlen eltalálni. Az egyetlen érdekességet az szolgáltatja, hogy a vesztes jövőre Londonba utazik, ezért mindkét fél európai szurkolótábora kivételesen saját csapata ellen fog szurkolni. Ezzel mellesleg jövőre a Seahawksot is sikerülne elkerülni.

 

eaglesgiants

 

Tampa Bay Buccaneers @ Carolina Panthers

 

A Panthers múlt héten elvesztette veretlenségét, így viszont már kevésbé lesznek motiváltak (katonadani szerint pont ezért). Igaz egy esetleges vereség és arizonai siker következtében bukhatják az első kiemelést is. A Tampa idén helyes útra talált és szépen építkezik. Winston egyike lett annak a három újoncnak, akik legalább 3500 yardot passzoltak, több mint 20 TD passzt osztottak ki és legalább 5 touchdownt is futottak. 283 passzolt yard kell neki, hogy ő legyen a harmadik rookie, aki eléri a 4000 passzolt yardos határt is. A mérkőzést ennek ellenére a jobb erőkből álló Panthers nyerheti, mert nem akarják megkockáztatni a hazai pálya előnyét a playoffra, mert láthatóan rajtuk is lehet fogást találni.

 

bucspanthers

 

San Diego Chargers @ Denver Broncos

 

Ahogy már többször esett szó róla, a Broncos a negyedik kiemelés kivételével minden helyet megcsíphet a playoffban, ezért nagy segítségükre lenne, ha nyernének, ugyanis akkor a bye megvan. A hírek szerint Manning profi karrierjében először csereként öltözhet be, ez pedig valószínűleg azt jelenti, hogy megfelelő előny (vagy hátrány) birtokában láthatjuk pályára lépni (ha az edzők is úgy akarják).

 

peyton-manning-broncos

 

A Broncos múlt héten ismét hosszabbításban nyert és nekik van a legtöbb ilyen győzelmük az NFL-ben. A Denver motivációi tehát adottak. A Chargersnek már kevésbé bír téttel a mérkőzés, csupán a minél jobb draftpozíció lehet terítéken, ennek ellenére az elmúlt fordulókban talán jobban játszottak, mint a szezon első felében. A mérkőzés kimenetelét szerintem ennek ellenére se érheti kétség, magabiztos Broncos győzelmet várok.

 

chargersbroncos

 

Oakland Raiders @ Kansas City Chiefs

 

Az előző találkozó ikerpárja a mérkőzés. A Chiefs a rájátszás helyek leosztásáért és Denver veresége esetén a csoportgyőzelemért hajt. A Radiers pedig csupán azért, hogy elkerüljék a negatív szezont. Rengeteget fejlődtek Carrék, de egyelőre kevés volt a playoffra, jövőre mindenképp számolni kell velük. Carr 4 TD passzal megdöntené a klub egy szezonban dobott TD-inek a számát és 207 yardra van szüksége hogy a harmadik Raider legyen 4000 passzolt yarddal, igaz ezek közül az elsőre kevés esélye van a Chiefs bivalyerős védelme ellen. A Chiefs az ötödik veresége óta szinte végig ellenállhatatlanul játszik és nem gondolom, hogy hazai pályán bukni fognak.

 

raiderschiefs

 

St. Louis Rams @ San Francisco 49ers

 

Ez a mérkőzés egészen kevés vizet zavar a vasárnap forgatagában, ugyanis a 49ers a jobb draftpozíciókért harcol, a Rams pedig a szokásos 7-9, 8-8-as szezonjáért, ami bármit csinálnak már megvan. Sok érdekességgel nem is fog szolgálni a mérkőzés, én egy Rams győzelmet várok, mivel jelenleg jobb csapatnak tűnnek.

 

rams49ers

 

Bold predictions

 

jimboy:  A Browns a 49ers ellen érte el az idei legjobb sackeredményét 9-cel. A szezon szép lezárásaként legalább 10-szer viszik földre az ellenfél irányítóját.

 

renningan: A hosszabbítás utolsó percében egy 80+yardos Peterson TD-vel győz a Vikings

 

leonidasz: 3 mérkőzésen is olyan csapat nyer, akinek már tét nélküli a kimenetel, olyan csapatok ellen, akiknek számít

 

katonadani: Odell Beckhamnek a tavalyi Eagles elleni szezonzáró volt élete legjobbja 185 yarddal. Most eltiltása után még ennél is jobb meccset zár

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!