Connect with us

Összefoglaló

Mit tanultunk szombaton?

Mivel mindenki látta (ha nem, nézze meg!) a divisonal round mérkőzéseit, így csak kiemelnék pár érdekes momentumot, amin érdemes lenne elgondolkozni. Miért adták meg Jeff Jennis vagy Larry Fitzgerlad elkapását? Miért nincs baj a hosszabbítás szabályaival? Pocsék time menedzsmentek és a többi.

 

Kansas City Chiefs@New England Patriots

 

 

Bár az eredmény nem azt tükrözi, ez volt a legsimább mérkőzés a négy közül. Bradyt megvédték, Justin Houston nélkül nem volt pass rush, Rob Gronkowski egy állat, de most talán sajnálhatják a Miami Dolphins ellen leadott meccset.

 

Ki győzi le a Patriotst?

 

Szerintem senki, legalábbis jó eséllyel bárki ellen favoritok lesznek. Nem játszanak olyan jól, mint a Carolina az első félidőben, vagy nincs olyan domináns védelmük, mint mondjuk a Broncosnak, de ilyen konzisztencia mellett nem is kell. Kimennek a pályára, megcsinálják a játékokat, nem hibáznak és leggyakrabban nyernek. Roger Goodell törheti a fejét, hogy mit vegyen el még tőlük.

 

<> of the New England Patriots of the New York Jets at Gillette Stadium on October 25, 2015 in Foxboro, Massachusetts.

 

Vajon Alex Smithék mire gondoltak, amikor 3 perccel a meccs vége előtt, pörgő órával, a 10 yardoson belül összeálltak egy csoportképre?

 

Persze, két labdabirtoklási hátrány, de ilyen hitehagyottan és kényelmesen támadni? Legalább 1,5 percet elszórakoztak. Ez, látva a Seattle Seahawksban és Russel Wilsonban lévő tüzet, annyira nem volt elődöntőhöz méltó. Mit akar egy csapat a rájátszásban, ha nem hiszik el, hogy bárkit megverhetnek? Persze más kérdés, hogy még erre sem lett volna lehetőség, ha Bradyék konzervatív játékokat hívnak, és nem hagynak másfél + percet az órán.

 

Mennyit ér a hazai pálya?

 

Tom Brady nemezise a Denver Broncos. Mindössze 2-6-os mérleget tudhat ellenük magáénak idegenben, ráadásul ott van Peyton Manning. Nem mintha az öreg olyan nagy formában lenne, de a legutóbbi 6 találkozásukkor mindig a hazai pályán játszó csapat győzött. Brady legutóbb még 2007-ben tudta idegenben megverni Manninget. Bár esélyesként indulnak, fájhat az a Dolphins elleni vereség.

 

Green Bay Packers@Arizona Cardinals

 

A forduló legjobb meccse. Aaron Rodgerst egyszerűen nem lehet leírni. Soha! Larry Fitzgerald pedig legenda, azt a playt tuti a Seahawkstól nyúlták le, Wilsonék csinálnak ilyen kereszt passzokat. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan benne lesz a playbookokban, hogy egy elkapót a játék irányával ellentétes oldalra küldjenek.

 

Bruce Arians

 

Bruce Arians jól döntött!

 

Én egyet értek Ariansszal, amikor blitzet hívott a Hail Marynél. Az első kísérletnél bejött, Rodgers el is dobta oldalra a lábát. Másodjára nem, de ettől függetlenül, ezt így kell. Ha nem hagynak időt neki a passzra, akkor nem fogja tudni fel sem dobni. Pont, mint Pete Carroll Super Bowlon történő passzjátéka. Nem minden jó húzás jön be.

 

ARod egy állat, de Cobb nélkül jobb.

 

Két Hail Mary egy drive-ban… 4&20-ra megcsinálja. Mit érdekli, hogy ez már statisztikailag szinte kizárt. Nem lehet leírni. Soha. Viszont a Packers offense szerintem sokkal jobban működött Randall Cobb nélkül. James Jones lópikulát nem ért, de a beugró, mondhatni no name elkapók nagyot játszottak a kezdeti dropok ellenére is.

 

Sem Fitzgerald, sem Janis elkapása nem volt jó.

 

A Fitzgerald elkapás az szerintem egy az egyben Dez Bryant szabály. Bár szerintem maga a szabály ostobaság, jelenlegi körülmények között nem elkapás de annak kellene lennie.

 

larry

 

Én Janis elkapását sem adtam volna meg. Szerintem max 1-2 képkocka erejéig volt fixen a kezében a labda, ami távol áll a birtoklástól, utána pedig a labda a földhöz ért. Egyébként a bírók kifejezetten jók voltak a hétvégén, bár volt egy-két offense holding, ami nagyon nyilvánvaló volt, de egyik oldalra sem fújták be. A pénzérme újra dobása is jó döntés volt szerintem, hatalmas balhé lett volna belőle. Bár a szabályok szerint nem kell pörögnie az érmének, ami értelmetlen. Még szerencse, hogy mindkétszer a Cardinals kapta a labdát.

 

Jó a hosszabbítás szabály!

 

Mondjon bármit Clay Matthews, ez a szabály igazságos. A régi, amikor egy field goallal is lehetett nyerni, na az nem volt az, de a jelenlegi igen. Ha akarod a labdát, szerezd meg, vagy csinálj safetyt, vagy védekezd ki a támadást, vagy rúgj onside kicket. Van választási lehetőség bőven. Legalább azt ne rontsák már el, ami jól működik.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!