Connect with us

Minden ami NFL

Pro Bowl draft után: Irvin vs. Rice

Éjszaka sor került az utóbbi hetek egyik legjobban várt eseményére, a Pro Bowl draftra! Az Irvin és Rice csapat kapitányai (előbbi: Devonta Freeman, Geno Atkins; utóbbi: Odell Beckham, Aaron Donald) testvériesen megosztoztak a Pro Bowl meghívást végül elfogadó játékosokon, és kialakult a vasárnapi mérkőzés rostere. Ennek örömére az offseasonben megismert szezonszimulációs módszertanunkat követve (tudjátok, ez az, ami Packers – Ravens Super Bowlt dobott ki eredményként) megnézzük, hogy az egyes posztokon melyik csapat az erősebb, és ez alapján bátortalanul tippelünk a győztes kilétére is. A súlyozás ezúttal úgy működik, hogy a posztok jelentősége alapján osztom fel a kijelölt keretet a két csapat között!

 

Irányítók(összesen 3 pont)

 

IRVIN: Russell Wilson (Seahawks), Jameis Winston (Buccaneers), Teddy Bridgewater (Vikings)

RICE: Eli Manning (Giants), Derek Carr (Raiders), Tyrod Taylor (Bils)

 

 

Russell Wilson végre kapott egy kis kompenzációt a 2011-es draftért és ezúttal 1/1-ként választotta ki az Irvin-gárda. Bár sem Manningnek (Beckham betartotta az ígéretét, és elsőként draftolta irányítóját), sem Carrnak nem volt rossz szezonja, Wilson egészen durván kiemelkedik ebből a mezőnyből, így kérdés sem lehet, hogy Irvinéknek járt a pont. Bónusz észrevételek: nem hiszem, hogy Taylor tavaly Flacco mögött üldögélve gondolta volna, hogy Pro Bowl meghívót kap. Ugyanitt: ez az első év az NFL történetében, amikor több fekete QB van a Pro Bowlon, mint fehér (sőt, az idén kezdők közül csak Cam Newton és Josh Freeman nincs jelen Hawaiion).

 

IRVIN 2 (2 ebben a körben) : RICE 1 (1 ebben a körben)

 

Futók (összesen 1,5 pont)

 

IRVIN: Devonta Freeman (Falcons), Todd Gurley (Rams), Latavius Murray (Raiders)

RICE: Adrian Peterson (Vikings), Doug Martin (Buccanneers), Chris Ivory (Jets)

 

A jövő és a múlt csap össze a futók között, hiszen az Irvin csapat két másod- és egy elsőéves futóból áll, míg Rice-éknál tapasztalt veteránok állnak rendelkezésre. Mivel a liga 1. és 2. legtöbb yardot szerző futója Rice-éknál van, ezért inkább a tapasztalatot helyezem előnybe a nyers erővel szemben.

 

IRVIN 2,5 (0,5) : RICE 2 (1,5)

 

Elkapók (2)

 

IRVIN: Julio Jones (Falcons), AJ Green (Bengals), DeAndre Hopkins (Texans), Allen Robinson (Jaguars)

RICE: Odell Beckham (Giants), Jarvis Landry (Dolphins), Amari Cooper (Raiders), TY Hilton (Colts)

 

 

Mivel Julio Jonesszal nem áll szemben egy Antonio Brown, így nálam ez a párharc máris eldőlt az Irvin-csapat javára. Míg Irvinéktől csak AJ Green lóg ki egy kicsit (akinek amúgy egészen jó szezonja volt, de voltak kedvetlen meccsei), addig a Rice-oldalon sem Cooper, sem Hilton nem zárt hibátlan szezont. Bónuszkérdés: hol van Doug Baldwin?

 

IRVIN 4 (1,5) : RICE 2,5 (0,5)

 

Tight endek (1,5)

 

IRVIN: Tyler Eifert (Bengals), Delanie Walker (Titans)

RICE: Travis Kelce (Chiefs), Gary Barnidge (Browns)

 

Nagyon szoros a verseny, hiszen az idei szezon két nagy felfedezettje (Eifert és Barnidge) testvériesen két külön csapatba került, Walker és Kelce pedig szintén konzisztensen kiváló tight endek. Én most jóindulatúan Walkernek adom a magasabb pontszámot, ugyanis a liga talán legalulértékeltebb játékosáról beszélünk a posztján, szemben Kelcével, aki idén nem tudott túllépni a tavalyi eredményein.

 

IRVIN 5 (1) : RICE 3 (0,5)

 

Fullbackek (0,5)

 

IRVIN: Patrick DiMarco (Falcons)

RICE: John Kuhn (Packers)

 

Name value versus valós teljesítmény, a játék feledésbe merült posztján egyértelműen DiMarco volt az év legjobbja, így az Irvin csapat újabb pontot kap.

 

IRVIN 5,5 (0,5) : RICE 3 (0)

 

Támadófal (2,5)

 

IRVIN: OG David DeCastro (Steelers), OG Zack Martin (Cowboys), OG Marshal Yanda (Ravens), OT Brandon Albert (Dolphins), OT Tyron Smith (Cowboys), OT Andrew Whitworth (Bengals), C Travis Frederick (Cowboys), C Alex Mack (Browns)

RICE: OG Richie Incongnito (Bills), OG Logan Mankins (Buccaneers), OG Josh Sitton (Packers), OG Nick Mangold (Jets), OT Kyle Long (Bear), OT Joe Staley (49ers9), OT Joe Thomas (Browns), OT Eric Wood (Bils)

 

A Pro Bowl tradicionálisan nem az öldöklő pass rushról és a támadófal bravúros blokkjairól szól, így a játék ezen eleme hátrébb szorul a valós jelentőségéhez képest. A névsorokat elnézve nekem jobban tetszik az Irvin-gárda, ahol a Cowboys ligaelit egységének 3 tagja is jelen van, és a sokszoros Pro Bowler Yanda és Mack is ide került beosztásra. A másik oldalon is jól cseng a névsor, én most azt a Richie Incognitot emelném ki, akiről a tavalyi botránya után nem gondoltuk volna, hogy itt láthatunk majd, de az idei bekerülése teljesen megédemelt.

 

IRVIN 7 (1,5) : RICE 4 (1)

 

Cornerbackek (2)

 

IRVIN: Richard Sherman (Seahawks), Desmond Trufant (Falcons), Adam Jones (Bengals), Dominique Rodgers-Cromartie (Giants)

RICE: Marcus Peters (Chiefs), Vontae Davis (Colts), Brent Grimes (Dolphins), Jason Verrett (Chargers)

 

 

A cornerek kiértékelésekor nem szabad elmennünk amellett, hogy nem feltétlenül a szerzett interceptionök száma az igazi mérvadó, hiába szerzett Peters újoncként nyolcszor is labdát, a yardokat is bőségesen engedte. Az Irvin-féle négyes mind a négy tagja kiváló szezonokon van túl, így inkább nekik írnám be a pontot, mint az inkább közepes Davis-Grimes-Verrett triónak.

 

IRVIN 8,5 (1,5): RICE 4,5 (0,5)

 

Safetyk (1,5)

 

IRVIN: Malcolm Jenkins (Eagles), Reshad Jones (Dolphins), Harrison Smith (Vikings)

RICE: Eric Berry (Chiefs), Mike Adams (Colts), Charles Woodson (Raiders)

 

 

Első ránézésre nehéz lett volna sokkal szimpatikusabb csapatot összerakni, mint Rice-éknek sikerült, de ha szigorúan az eredményeket és az idén nyújtott teljesítményt nézem, akkor viszont mégis Irvinék oldalára dől a mérleg nyerve: Harrison Smith az év legjobb safetyje volt a PFF szerint, Jenkins a 2., Jones pedig a 13. helyen zárt a listán.

 

IRVIN 9,5 (1) : RICE 5 (0,5)

 

Defensive endek (2,5)

 

IRVIN: Michael Bennett (Seahawks), Carlos Dunlap (Bengals), Ziggy Ansah (Lions)

RICE: Cameron Jordan (Saints), Everson Griffen (Vikings)

 

A védelmek osztályozásánál kicsit bajba kerültem, hiszen a posztok, sémák, PFF-besorolások és a Pro Bowl draft védelmi koncepció nem tökéletesen egyeznek meg egymással. A békesség jegyében ezúttal a Pro Bowl által képviselt beosztást vittem tovább, így DE, DT, LB poszton értékeltem a további csapatrészeket. DE poszton a létszámfölényhez minimális minőségbeli előny is társul, így Irvinéknek adom a több pontot.

 

IRVIN 11 (1,5) : RICE 6 (1)

 

Defensive tacklek (1,5)

 

IRVIN: Calais Campbell (Cardinals), Jurrell Casey (Titans), Geno Atkins (Bengals)

RICE: Fletcher Cox (Eagles), Gerald McCoy (Buccaneers), Aaron Donald (Rams)

 

Nagyon nehéz a kérdés, ugyanis amíg az Irvin-team három idei top10-es játékost, addig a Rice-gárdából nagyon kilóg McCoy, akinek az idei éve nem sikerült igazán jól. Viszont ott van Aaron Donald is, az Irvin csapat egyik kapitánya, aki igazából a DPOY címet is megérdemelni, így nagyon nehezen tudnám lehúzni azt az egységet, ahol ő szerepel, szóval ezt most inkább Rice-éknak írom be.

 

IRVIN 11,5 (0,5) : RICE 7 (1)

 

Linebackerek (2,5)

 

IRVIN: Anthony Barr (Vikings), Sean Lee (Cowboys), Lavonte David (Buccaneers), NaVorro Bowman (49ers), Derrick Johnson (Chiefs)

RICE: Bobby Wagner (Seahawks), Clay Matthews (Packers), Elvis Dumervil (Ravens), Julius Peppers (Packers), Tamba Hali (Chiefs), Khalil Mack (Raiders)

 

A vegyes besorolások az LB poszton ütnek leginkább vissza, hiszen az NFL ide sorolta be a két poszton is All-Pro jelölést kapó Macket, én viszont most inkább linebackerként tudok ránézni, ahol szintén kiválóan játszott, de Irvinéknél a poszt Kuechly után következő két legjobbja szerepel Barr és Lee személyében. Ráadásul a Rice-csapat erősségét lehúzza a két Packers játékos, akik sokkal inkább ismertségük, mintsem valós teljesítményük alapján kerültek a keretbe.

 

IRVIN 13 (1,5) : RICE 8 (1)

 

Rúgók (0,5)

 

IRVIN: P Sam Koch (Ravens), K Dan Bailey (Cowboys)

IRVIN: P Johnny Hekker (Rams), K Josh Brown (Giants)

 

Mindkét rúgó kiváló éven van túl, így inkább a punterek közt tudok különbséget tenni: Koch a beszámolók szerint forradalmasított a puntolást, és kb. 8-10 különböző rúgástípussal tudja megzavarni a return teamet. A technika hatásosságáról megoszlanak a vélemények, de az e mögött rejlő munka megérdemli a pluszpontot.

 

IRVIN 13,5 (0,5) : RICE 8,5 (0)

 

Special teams (0,5)

 

IRVIN: ST Justin Bethel (Cardinals), KR Darren Sproles (Eagles)

RICE: ST Cedric Peerman (Chargers), KR Tyler Lockett (Seahawks)

 

A core speciel teamerek ebben a kontextusban nehezen értelmezhetők, így a returnerek között tudok inkább választani, ott pedig nem tudom nem kiemelni azt a Tyler Lockettet, aki egészen új színt hozott a Sehaawks játékába, és minden visszahordásában benne van a nagy játék potenciálja.

 

IRVIN 13,5 (0) : RICE 9,5 (0,5)

 

Elképesztően szakértői elemzésünk eredményeként úgy tűnik, hogy az Irvin csapat játékereje érezhetően meghaladja Rice-ékét, így egy tétmeccsen várhatóan Irvinékre tippelnék. Viszont mivel a Pro Bowlra nem vonatkoznak a játék alapvető törvényszerűségei, így a papírforma ellen tippelek, és minimális Rice-győzelmét fogadnám meg.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!