Connect with us

Hír

Változások a Patriots O-line-ja körül

A New England Patriots megvált támadófal edzőjétől Dave DeGuglielmotól, a Denver ellen elszenvedett vesztes AFC főcsoportdöntő után. DeGuglielmo a New York Jets csapatánál dolgozott még Rex Ryan időszakában, majd került a Patriots csapatához.

 

new-england-patriots-offensive-line

 

Helyzete nem volt egyszerű, mert a New England-i támadófalat sorozatos sérülések hátráltatták a szezonban, amely a rájátszásra valamelyest mérséklődőtt, de nem tudtak kiállni teljesen egészséges kezdőötössel egyik mérkőzésen sem. A Broncos elleni mérkőzés után azonban ez sem lehetett kifogás. Tom Bradyt a Denver védői 20-szor (egyes kimutatások szerint 25-ször) ütötték meg, négyszer sackelték és folyamatosan nyomás alatt tartották, mindezt úgy, hogy a játékok nagy részében nem is blitzelt a Broncos. A Patriotsnak pedig nyilván az egyik fő prioritása, hogy a csapat legnagyobb sztárját ne üssék, ahogy csak érik.

 

DeGuglielmo ellen a másik érv az volt, hogy nem csak passzblokkolásban, hanem futásblokkolásban is átlag alatti volt az egység. A Patriots ugyan igen kevés futójátékot hívott a szezon folyamán, de a futásátlag előrefele haladva a szezonban egyre csak romlott. Ez nem csak a futók, hanem a támadófal sara is. Brady szenzációsan gyors szabadulása a labdától eddig eltörpítette a próblémát, de ráfér a változtatás az egységre, amely az offseasont feltehetőleg egy másik edző ténykedése mellett kezdi meg.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!