Connect with us

Draft

FK! mock draft 1.0

fkmockszeles

 

A Super Bowlt követően megkezdődik a holtszezon és ezzel együtt a draft-szezon is, így mi is jelentkezünk az első mock draftunkkal. Jelenleg még nem állok készen teljes első körre, nem érezném magabiztosnak az ottani pickeket (persze február elején valószínűleg az első 16-ból sem fog találni semmi április végén), így csak az első 16 választást raktam össze mára, aminek a célja és lényege megismertetni a csapatok szükségleteit és a legnagyobb, egyetemről kijövő leendő sztárokat. Vágjunk is bele!

 

titans 1/1 Tennessee Titans
 Laremy Tunsil
 OT, Ole Miss

 

Ez a pick áruba lesz bocsátva, hiszen a Titansnek nem kell irányító, az utóbbi 15 évben pedig csak 4 olyan év volt, ahol nem QB volt az 1/1. Így aki nagyon beleszeret Wentzbe vagy Goffba, a két legjobbnak tartott irányító egyikébe, akkor megelőzheti a Brownst, akik nagy valószínűséggel kiválasztják majd az egyik QB-t. Trade-ekkel most azonban nem foglalkozunk, így az első választás jogával jelen állás szerint a Titans két irányba indulhat. Egyrészt kiválaszthat egy tackle-t, Laremy Tunsilt, másrészt pedig az egyesek által legnagyobb tehetségnek tartott játékost, a pass rusher Joey Bosát. Én utóbbi irányba indulnék, mivel az utóbbi évek magasan választott támadófalemberei nagyrészt bustok lettek, pedig hagyományosan ez egy biztos pozíciónak tűnt. Ezen felül a tackle pozíció a gyors passzos játékok miatt leértékelődött, láthattuk, hogy a rájátszásban is borzalmas támadófalak szerepeltek nagyrészt. De erről talán írok majd egy cikket a holtszezonban.

 

A Titans a riportok szerint Laremy Tunsilt húzná és Mariota védelmét tartanák elsődleges prioritásnak, erre pedig természetesen a legjobb tackle lehet a legalkalmasabb, akit egyesek Tyron Smithhez hasonlítanak. Tunsil remek atléta és parádés pass protectionben, kicsit még erősebbnek kellene lennie, de a kezeit is remekül használja. Így Tunsil lehetne a vakoldali tackle, Taylor Lewan pedig a jobb oldali, így két nagyon jó és fiatal tackle-je lehetne a csapatnak.

 

browns 1/2 Cleveland Browns
 Carson Wentz
 QB, North Dakota State

 

Új vezetőség, új irányító, így szokott ez menni. Jelenleg a két legmagasabbra értékelt QB Carson Wentz és Jared Goff, az első körbe várható még Paxton Lynch is, utána pedig van több középső körös prospect. Legtöbb helyen Goff az első számú irányító, azonban Wentz most nagyon jön fel és szerintem április végén ő fog kijönni a párharcból nyertesként. Wentz a másodosztályú North Dakota State irányítója volt, idén sérült is volt egy törött csukló miatt, így csak másfél szezonnyi kezdő tapasztalata van, azonban megnyerte az FCS Nemzeti Bajnoki döntőt, majd a Senior Bowlon is jól teljesített – főleg az edzéseken, a mérkőzésen keveset játszott a sok irányító miatt. Wentz fizikai adottságai tökéletesek, erős a karja, atletikus. Tapasztalatot kell még szereznie a felsőbb szinten is, de szerintem Hue Jackson ki tudja belőle hozni a maximumot, a plafon pedig a csillagos ég lehet nála.

 

 

chargers 1/3 San Diego Chargers
 Joey Bosa
 DE, Ohio State

 

A Chargers támadófala a sérülések előtt is pocsék volt és könnyedén gondolkodhatnak úgy, hogy az első és legfontosabb feladat megvédeni Riverst, azonban Tunsil jelenleg nincs a boardon, így más irányba fordulnak és a pass rusht próbálják erősíteni. Bosa egy remek passzsiettető, akinek 4-3-as DE lehet a legjobb posztja, de 3-4-es rendszerben is meg fogja állni a helyét, ha arra kerül a sor. Nagyon jó a futás ellen is és úgy volt produktív pass rush terén is, hogy rengetegszer kellett double teamekkel megküzdenie. Akár 1/1-re is kimehetne.

 

cowboys 1/4 Dallas Cowboys
 Myles Jack
 LB, UCLA

 

A Cowboyshoz sokan irányítót írnak Romo jövőbeli helyetteseként, azonban szerintem ezt megoldják a holtszezonban (Griffin?) és úgy gondolkodnak, hogy ők win now mode-ban vannak (pedig nincsenek), így egy nagy befolyással lévő játékost húznak Jack személyében. Jack még év elején szenvedett térdsérülést de most úgy tűnik már a Combine-ra is felépül és ha minden rendben van vele, akkor el fog kápráztatni mindenkit. Atletikus, sokoldalú linebackerről beszélünk, amilyen nem nagyon van a Cowboysnak Lee folyamatos sérülései és McClain lejáró szerződése miatt. Remek ösztönökkel és coverage képességekkel rendelkezik. Egyébként futót is játszott az egyetemen Jack.

 

jaguars 1/5 Jacksonville Jaguars
 Jalen Ramsey
 CB/S, Florida State

 

A Jaguarsnak minden segítség elkél a secondaryben, mind cornerback, mind safety poszton szarul állnak. Ramsey-t egyesek CB-ként, mások safetyként látják, a képességei megvannak mindkét pozíció ellátásához és mindenhol van tapasztalata is és nem meglepő módon mindenhol jól is játszott. Játszhat a szélen, a slotban és safetyként is, az atletikussága elképesztő, ha nem focizna, lehet az Olimpiára készülne távolugrásban.  Nem tudom a Jaguars hová gondolja, de mindegy is, hiszen az egyik legtehetségesebb játékos lehet itt az övék hatalmas hiányposzt(ok)ra.

 

 

ravens 1/6 Baltimore Ravens
 Ronnie Stanley
 OT, Notre Dame

 

A Ravensnél nagyon örülnének Jalen Ramsey-nek, de a Jaguars elhappolta előlük (vagy Joey Bosának, de ő se jut el eddig), így marad Ronnie Stanley, ami első ránézésre meglepő lehet, hiszen az alapgondolat a Ravens támadófaláról pozitív. Azonban Monroe sérült volt idén és lehet nem is marad a csapatnál, így kell még egy biztos pont Flacco elé. Stanley sokat javult senior évére, sokkal konzisztensebb lett, jobb lett a a technikája. Hosszú karok, gyors lábak, remek pass protector.

 

49ers 1/7 San Francisco 49ers
 Jared Goff
 QB, Cal

 

A 49ershez elég nehéz jósolni, hiszen nem tudunk még semmit arról, mihez kezd majd Kelly Kaepernickkel, jön-e esetleg Sam Bradford vagy valaki más, illetve hogy mennyire szól majd bele a drafttal kapcsolatos döntésekbe. Azonban lehet túl nehéz lesz itt hagyni Goffot (amennyiben bent van még), aki akár a Brownshoz is kimehet 1/2-re, vagy egy trade esetén 1/1-re is húzhatja valaki. Megfelelő a karerőssége, még ha nem is kiváló, gyorsan gondolkodik és atletikus is, de sokszor nem áll bele rendesen a dobásokba, így nem tekinthető egy Winston vagy Mariota féle top játékosnak, de egyértelműen megvan a tehetsége, hogy megállja a helyét az NFL-ben.

 

dolphins 1/8 Miami Dolphins
 Vernon Hargreaves III
 CB, Florida

 

Grimes játéka kezd visszaesni Miamiban, a secondary pedig pocsék volt Floridában, minden rájátszásba jutó csapatnál több passzolt TD-t engedtek, így erre a területre lehet összpontosítani (vagy a pass rushra, de most ezt emeljük ki). Hargreavesről megoszlanak a vélemények, a 2014-es éve remek volt, azonban kissé visszaesett utolsó évére. Lehetne 1-2 inch-csel magasabb, de nem vészes a magassága szerintem (5’11), habár a nagy elkapók ellen bajban lehet. Ellenben remek a backpedalja, jól ismeri és tudja követni a route-okat és a kezei is jók az ösztöneivel együtt.

 

 

buccaneers 1/9 Tampa Bay Buccaneers
 Emmanuel Ogbah
 DE, Oklahoma State

A Buccaneersnek pass rusher kell, ezt a csapat másodéves linebackere, Kwon Alexander is megmondta. Ugyan Buckner jobb prospect, nem olyan jó passzsiettető, mint Ogbah, így utóbbit választja a Tampa vezetősége. Fizikális szörny, ezt meg fogja mutatni a Combine-on is, tud nyerni az erejével és sebességével is. Ugyan a futás ellen kevésbé jó, ezen tud javítani, hiszen az adottságai megvannak hozzá.

 

giants 1/10 New York Giants
 DeForest Buckner
 DE/DT, Oregon

 

A Giants rostere nem túl erős, főleg védőoldalon, a védőfalban pedig különösen elkél a segítség, ahová most Buckner érkezhet, aki könnyedén kimehet korábban is. A tavaly a 49ers által draftolt Arik Armsteaddel játszottak együtt 3-4 DE-t Oregonban és Buckner már talán tavaly is jobb volt nála és ugyan talán 3-4-be jobban illik, 4-3-ban is egyértelműen meg tudja állni a helyét és jó építőköve lehet a Giants falának. Van aki DE-nek, van aki DT-nek gondolja 4-3-as rendszerben, de Spagnuolo egyébként is szereti mozgatni a falembereit, szóval biztosan beilleszti majd a csapatba.

 

bears 1/11 Chicago Bears
 Reggie Ragland
 LB, Alabama

 

Talán nem ez a legnagyobb needje a Bearsnek és talán nem is ő a legjobb játékos a boardon, ellenben mindkettőben magasan szerepelhet Reggie Ragland, az Alabama Crimson Tide sztárvédője. Amikor Chicagóban remek védelem volt, akkor jellemezte őket egy kiváló linebacker is – Butkus, Singletery, Urlacher -, Ragland most ezt a hagyományt vihetné tovább. Sebessége és emberfogási képessége a gyengéje, azonban remek ösztönökkel rendelkezik, bízik abban, amit lát. Idénre szinte tökéletesítette a szerelési képességeit, agresszív, könnyen jön le blokkokról és oda a futóra. Fizikális játékos, így a gyorsabb, mozgékonyabb LB-ket kereső csapatoknál nem válna be, de a Bearsbe pont elkél egy ilyen kemény fickó.

 

 

saints 1/12 New Orleans Saints
 A'Shawn Robinson
 DL, Alabama

 

A Saintsnek pocsék volt a védelme idén minden szinten és mivel minden a line of scrimmage-en kezdődik, így szereznek egy impact játékost a fal közepére. Robinson is a Nick Saban edzette nemzeti bajnok Alabamától érkezik a ligába és nagyon sokoldalú játékos, 3-4-ben defensive endként fogja megtalálni helyét a falban véleményem szerint. Már az egyetemen is sokszor két támadófalember figyelmét vonta magára és szabadított fel ezzel helyet más passzsiettetőknek, futás ellen kiváló és valamilyen szinten a zsebet is tudja befelé nyomni nyomást helyezve az irányítóra. Nem sokan mozognak olyan jól 140 kiló felett, mint teszi azt A’Shawn. Néha túl magasan van a súlypontja és inkonzisztens is, ez lehet negatívum vele szemben.

 

eagles 1/13 Philadelphia Eagles
 Paxton Lynch
 QB, Memphis

 

Az Eagles feltehetőleg nem tartja meg Bradfordot és talán tényleg bejelentkeztek Folesért, talán nem, az viszont egyértelmű, hogy kell egy fiatal irányító nekik, draftolni kell, különben nem nagyon lesz franchise irányító, ami nélkül pedig nem sok esélye van egy csapatnak az NFL-ben. Lynch nem épp ideális választás, hiszen ugyan remek fizikai tulajdonságokkal rendelkezik, nagyon nyers és sokat kell még fejlődnie. Remek karja van, minden passzt meg tud csinálni, a lábaival is veszélyes, azonban sok rossz döntést hoz, a lábmunkája sem megfelelő és a pályát sem mindig látja jól, ráadásul pontatlan is. Nem azonnali kezdő, de egyértelműen sok benne a potenciál, ezért kellhet az Eaglesnek egy úgynevezett bridge QB, aki elviszi a csapatot addig, amíg Lynch készen áll. Lehet ez Bradford, Foles, esetleg Chase Daniel is.

 

raiders 1/14 Oakland Raiders
 Jaylon Smith
 LB, Notre Dame

 

Smith nagyon érdekes prospect, mivel elszakította a térdszalagját a Fiesta Bowlon és ha ez nem történik meg, talán top5 tehetségként beszélnénk róla. Óvatosan kell vele bánni, nehéz megmondani ki viheti el és hol, azonban megérheti a kockázatot csakúgy, mint Todd Gurley tavaly. Jó futás ellen, coverage-ben, gyors, konzisztens, emberfogásban és coverage-ben is jól játszik és még passzsiettetésben is megállja a helyét, kicsit erősebbnek kell még lennie a tökéletességhez.

 

 

rams 1/15 Los Angeles Rams
 Noah Spence
 DE, Eastern Kentucky

 

Nem hiányposzt, karakterproblémás, de ha ezt figyelmen kívül hagyjuk akkor talán a legjobb játékos a boardon, tipikus Rams pick. Drogfogyasztásért kicsapták az Ohio State egyetemtől (később beismerte, hogy az ecstasy drogra volt rászokva gimis kora óta), majd Eastern Kentuckyban találta meg a számításait, a Senior Bowlon is aratott, azonban a problémás karaktere miatt sok helyen valószínűleg leveszik a lehetséges jelöltek közül. A Ramsnél ezt azonban leszarják, mert a Ramsnél faszagyerekek dolgoznak és csak a tehetség számít, Spence-ben pedig ez bőven megvan és megtalálhatja a csapat Robert Quinn hosszútávú társát az egyébként is remek védőfalban és még bivalyabb passzsiettetés lesz a Ramsnél, immáron Los Angelesben.

 

lions 1/16 Detroit Lions
 Laquon Treadwell
 WR, Ole Miss

 

Amennyiben Megatron tényleg visszavonul, kell egy nagyobb darab elkapó a helyére, Golden Tate mellé, ő pedig Treadwell lehet. Sebességben nem jó Treadwell, így nem tud elszakadni embereitől, azonban az 50-50 labdákat nagyon jól játssza meg. Nem olyan jó elkapó, mint Megatron, Julio vagy Green, de az elkapási képességei mellé remekül blokkol. Egy igazi possesion receiver, aki elkapás utáni yardokban is kiemelkedik, igazi playmaker.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!