Connect with us

Szabadügynök

FA kitekintő – Sikerül-e (jól) költeni a Titansnek?

Új edző, új irányító, régi eredmények. A Titansnek olyan jól sikerült felhasználnia a tavalyi magas pickjeit, hogy idén még magasabban húzhatnak. Lehetőségük nyílik tehát ismét arra, – immár franchise irányítóval a fedélzeten – hogy megint kiválasszák az általuk legjobbnak vélt prospectet avagy elcseréljék a választás jogát. Ennyire azonban még ne szaladjunk előre, addig még sok dolga van a csapatnak. Mindjárt itt a szabadügynök piac nyitása és magukhoz kellene kötni azokat, akiknek lejár a szerződése és mindenképp érdemes megtartani. Persze ha lennének ilyenek. A több, mint 45 milliójuk valószínűleg mindenkire elég lenne, de mivel nem igazán van kire, így szabadon vadászhatnak a többi csapat játékosaira.

 

Vikings Titans Football

 

Mindössze három játékos van a keretben lejáró szerződéssel, akik 500 snapnél többet töltöttek a pályán és ők sem díjnyertesen végezték a dolgukat. A slot corner, Coty Sensebaugh; a tackle, Byron Bell és a safety Michael Griffin van ilyen helyzetben és nem tartom valószínűnek, hogy bármelyikükkel annyira sietnének az új szerződés tárgyalásával. Sőt, véleményem szerint már meglepetés , ha háromból egy marad a csapatnál. Tehát a közel 50 millió új játékosokra vár.

 

Az elsődleges prioritás a támadófal rendbeszedése lesz. Tavaly a Titans liga-magas 54 sacket engedélyezett és pass protectionben tök utolsók voltak. Az építkezést itt kell kezdeni, annál is inkább, mert a már így is sokat szenvedő másodéves irányítódat védeni kell. A draft első pickje is esélyes egy tackle beszerzésére, de ezt akár már korábban is megoldhatják. Cordy Glenn a Billsből például az ötödik legjobb passzsegítő volt az évben, így egy zsíros szerződés is lehet a jutalma a piacon, ha csapata nem marasztalja. De akár Kelvin Beachum vagy a Brownsos Mitchell Schwartz is lehet a kiszemelt, ha kieresztik őket. Guardok közül Brandon Brooks vagy Richie Incognito is szabad lehet és mindketten hatalmas upgrade-ek lennének a Titans számára. A pénz nem akadály, akár egész szemléletes összegek is üthetik a játékosok markát, a motiváció inkább kérdéses. Akárhogy dönt a vezetőség, draft vagy free agency, a támadófal kitüntetett szerepben lesz.

 

Nov. 15, 2012; Orchard Park, NY, USA; Buffalo Bills tackle Cordy Glenn (77) against the Miami Dolphins at Ralph Wilson Stadium. Mandatory Credit: Timothy T. Ludwig-USA TODAY Sports

 

Fejlesztésre azonban a védelem is szorul. A secondary eddig nem volt olyan vészes, de most két játékos is elhagyhatja a csapatot és helyükre jöhetnek a piacról. A Browns esetében már tettem említést róla, milyen jó felhozatal is lehet, így a Titans se lehet tétlen. Akár a legnagyobb játékosokat is célba vehetik. Így a Weddle, Iloka és Nelson is célkeresztbe kerülhet Griffin helyett. Cornerback poszton pedig egy Prince Amukamara kaliberű játékos – aki egyébként a napokban nyilatkozta, hogy 12 milliós összeggel lenne boldog. Ezt nem sok más helyen kaphatja meg.

 

Persze sok irányba indulhat ezen kívül is a Titans. Futójuk az van temérdek, de egyik se igazán megfelelő. Meglepne, ha megint beszereznének egyet, de hibáztatni túlzottan nem lehetne őket. Elkapóból talán most jól állnak, tehetségre és mennyiségre is, Walker pedig biztosította a tight end posztot évekre. A támadófal rendbetételével tehát az offense jó lehet. A védelemben már több a kérdőjel. Az említett posztokon kívül a belső linebacker poszt, de akár a defensive line is erősítésre szorul. A piacon mindkét problémára találhatnak embert és pénzük is van, ezért senki nem lepődjön meg ha sok nagy üzlet fog a nevükhöz fűződni.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!